„Întunericul e lumină întoarsă pe dos” – Belzebut
You are not logged in.
Pages: 1
Astăzi, în timpul unui curs, am aflat despre minte și despre modul în care majoritatea dintre noi nu au concentrarea necesară atunci când vine vorba de procesarea efectivă a informațiilor necesare și a învățării generale. Suntem distrași prea ușor. Astfel de lucruri au fost deja descrise pe JoS (Joy of Satan), dar este bine să fie reamintite. Mai ales pentru nou-veniți, dar și pentru cei mai avansați. Mintea este înșelătoare și pentru noi sataniștii, trebuie să fim foarte vigilenți la acest aspect.
Utilizarea dispozitivelor inteligente cu tot felul de reclame impuse de mass-media au efecte negative grave asupra concentrării noastre generale. În timp ce smartphone-urile și tehnologiile mobile conexe sunt recunoscute ca instrumente flexibile și puternice care, atunci când sunt utilizate cu prudență, pot spori cunoașterea umană, există, de asemenea, o percepție tot mai mare că folosirea obișnuită a acestor dispozitive poate avea un impact negativ și durabil asupra capacitățiile utilizatorilor de a gândi, a memora, a se concentra și de a-și adapta emoțiile. [1]
Cât timp poți să citești o carte, un articol, să urmărești un serial, un documentar sau un film fără să te întrerupi și să te uiți la telefon sau la așa-numitele tablete inteligente? Derulând prin aplicații populare precum cele pentru știri, twitter, snapchat, instagram, facebook sau ce mai ai tu.
Durează puțin timp, de fapt, extrem de puțin timp până ce simți acea constrângere, acel magnetism și îndemn de a întinde mâna și de a te uita la telefonul sau de a naviga prin aplicații. Dacă încerci să reziști, mintea te poate păcăli și să crezi că vrei să verifici cât e ora. Doar pentru a putea căuta dacă există notificări. Și, de obicei, vezi și citești doar jumătate din ele. Mintea nu învață să le proceseze pe toate. Aceasta este o dependență și o constrângere. Mintea este obosită, epuizată, ca să nu mai vorbim de faptul că este neinstruită și necontrolată. Nu se poate concentra.
Când vezi ceva cum ar fi toate like-urile de la o imagine pe care ai distribuit-o sau videoclipuri drăguțe cu pisici, creierul tău eliberează o substanță chimică, dopamina, care îți răsplătește acțiunea. Dopamina este o substanță chimică produsă de creierul nostru care joacă un rol principal în comportamentul motivant. Se eliberează atunci când gustăm dintr-o mâncare delicioasă, când facem sex, după ce facem exerciții fizice și, important, când avem interacțiuni sociale de succes. Într-un context evolutiv, ne recompensează pentru comportamentele benefice și ne motivează să le repetăm. [2]
Distragerea constată și acumularea haotică de informații ne afectează în mod negativ memoria, procesul de învățare și concentrarea.
Când medităm, ne creștem bioelectricitatea generală, adică forța vitală. Cu aceasta ne întărim structurile neurologice din creierul nostru. Iar acest lucru include structurile deja existente, precum cele menționate mai sus.
De câte ori te-ai dus la culcare și nu puteai adormi pentru că anumite melodii, reclame, conversații sau chiar scenarii îți apăreau în minte non-stop împotriva voinței tale? Acesta nu este altceva decât un simptom al unei minți neinstruite și care nu se poate focaliza. Mintea ta îți cere să rezolvi această problemă.
Când vei avea puterea să-ți liniștești mintea, o să fi calm. Când ești calm, vei dormi mult mai repede, iar calitatea somnului va fi mai bună, ceea ce este de asemenea bine pentru sănătate. Un alt beneficiu este acela că tu vei avea control asupra gândurilor și emoțiilor tale. Acest lucru este imperativ atunci când avansezi prin meditații și utilizezi magia. Mintea are nevoie de o concentrare atât de puternică precum un laser.
Prin meditația vid, îți antrenezi mintea să fie calmă. Când o practici în fiecare zi, vei învăța să-ți „liniștești mintea” pentru perioade mai lungi de timp. La început, acest lucru poate fi extrem de dificil, deoarece gândurile îți vor veni în cap continuu. Înainte să-ți dai seama, te vei gândi din nou la ceva. Nu trebuie să te superi pe tine, deoarece acest lucru este foarte normal și chiar și pentru practicienii avansați, anumite sesiuni de meditații nu pot merge la fel de bine ca de obicei. Continuă să-ți calmezi mintea și să te concentrezi. Răbdarea și persistența reprezintă cheia aici.[3]
Practicarea meditației vid aduce beneficii excepționale. Vei avea o memorie mai bună, vei procesa mai bine informațiile și astfel le vei înțelege mai bine, concentrarea va crește, îți vei controla gândurile și emoțiile și vei putea face față situațiilor stresante mult mai bine. Iar procesul tău cognitiv se îmbunătățește.
În societatea actuală în care trăim, deja avem un acces copleșitor la informații. Iar o minte distrasă poate aduce dezastre pentru multe lucruri.
Poți face lucruri ușoare pentru a-ți îmbunătăți viața, cum ar fi să controlezi notificările de pe dispozitivele tale inteligente. Elimină notificările sau pune-le pe silențios. Singurele mele notificări sunt apelurile telefonice și mesajele efective, restul este dezactivat. Acest lucru m-a ajutat enorm pe lângă beneficiile care au venit de pe urma meditației vid. Meditația vid este obligatorie pentru orice satanist care este serios.
Sper că acest lucru îi va face pe oameni să se gândească puțin mai mult la modul în care își petrec timpul, să se concentreze și să fie motivați să se îmbunătățească!
Ai grijă de tine,
Dark pagan 666.
Surse:
1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5403814/
2. http://sitn.hms.harvard.edu/flash/2018/ … ttle-time/
3. http://bucurialuisatan.com/meditatia-vid/
Nu spune niciodată nu se poate, ci începe cu să vedem.
Offline
Multumim de traducere!
Aceasta postare s-a dovedit a imi fi extrem de folositoare!
Last edited by ramses13th (06-Feb-2021 03:21:06)
Been awake since the 15th, of January 2018.
Offline
Am înțeles faptul a Meditația Vid mai poartă și numele de "Ochi nemișcați, minte nemișcată". Sunt iluzii optice pe net care se mișcă dacă le privești. Cu cât ești mai stresat, cu atât ele se vor mișca mai rapid, iar asta este pentru ca ochii se mișcă rapid.
Dacă te calmezi, ochii nu se mai mișcă haotic și nici iluzia optica nu se va mai mișca, deci totul pornește de la stăpânirea activității mintale, adică a gândurilor. De asta se mai spune ca ochii sunt oglinda sufletului.
Și atunci când te fugărește un câine periculos, când fugi, respiri intens, sau când e devii furios, deci din nou, și respirația tine de activitatea mintală. Dacă cineva vrea ca să își stăpânească mai bine starea de spirit, mintea, gândurile, ar putea încerca sa își observe/monitorizeze respirația, iar asta cât mai des. De regulă, oamenii nu își observa respirația, dar budiști o fac mai mereu, pentru ca le-a intrat în ritm. Și cei ce fumează se relaxează, culmea, tot pentru că își observă/monitorizează respirația, când trag din țigară, chiar dacă nu conștientizează.
Ca sa reușesc sa îmi elimin gândurile din minte, eu nu îmi mișc deloc ochii și îmi monitorizez respirația. O fac privind flacăra unei lumânări. Funcționează de minune!
Offline
Oo,eu am o minte foarte agitata.Nu am putut sa aprofundez nici o data nimic,tactica mea sa termin ceva era sa incep mai multe treburi de o data si le luam prin rotatie ca ma plictisea repede:),ica o mai practic(are unele avantaje:)),dar intr un mod mai meditativ.
Meditatia vid(aparent banala) e cheia...,obiceiuri de o viata se ofilesc pur si simplu,abilitati ce ar necesita un antrenament foarte strict infloresc pur si simplu,intelegerea existentei se releva pur si simplu,etc.Dar pt cine nu simte o chemare sa dedice doar meditatiei vid e riscant,te poate trage n jos(te puturoseste)e ca si cand ti ai lasa serviciu si ai juca la loto,asa ca e de preferat sa fie combinata cu celelalte meditati/exerciti.
Concluzia,meditatia vid e ,,smechera,,:)
Offline
De-a lungul timpului am meditat ignorând ,as putea spune in mod complet meditatia vid.
Va avertizez pe toti,este o foarte mare greseala si probleme sunt oarecum constante , prin frici si illuzi de omul si le creeaza in minte,iar evident ele se si materializeaza daca te gandesti mereu fie ca nu faci afirmatii,simpla vizualizare si concentrare asupra unu-i gand e deschiderea catre un nou drum pavat de noi insine iar cand se intampla devi complexat si pierzi controlul emotiilor/sentimentelor.
Short : Acum, eu nu spun ca nu trebuie sa meditam insa mare grija sa facem totul cum trebuie,nu putem ignora restu aspectelor, este oarecum,fatal , ignorarea meditatiei Vid.
Fac meditatia vid zilnic si observ cat de importanta este si ma gandeam zilele astea daca exista activitati/jocuri care poti sa le faci in paralel cu meditatia vid, care te ajuta la sporirea concentrarii cum ar fi sahul, sau exercitii de matematica/ fizica. Credeti ca este o idee buna? Daca da, aveti sugestii?
HAIL SATAN!
Offline
Fac meditatia vid zilnic si observ cat de importanta este si ma gandeam zilele astea daca exista activitati/jocuri care poti sa le faci in paralel cu meditatia vid, care te ajuta la sporirea concentrarii cum ar fi sahul, sau exercitii de matematica/ fizica. Credeti ca este o idee buna? Daca da, aveti sugestii?
Pe vremea când exersam la chitară obișnuiam să și fac meditația vid în același timp, și deci exersam o singură gamă înainte și înapoi, același ritm, luându-mi gândul chiar și de la ce fac. Îmi aduc aminte o dată exersam așa, având căștile în urechi, și, făcând meditația vid, nici nu mai auzeam muzica din căști sau alte sunete absolut deloc, nici nu acordam atenție la ce era în jurul meu, nici nu aveam alte gânduri, doar cât ma uitam la mâna mea care se mișca deja mecanic.
Asta ar fi o modalitate de "joc" și meditația vid. Ceva similar ar fi să tai cartofi sau sa speli vasele în timp ce faci meditația vid. În schimb, exemplele tale, șah sau exerciții de matematică/fizică șamd., ele implică automat gânduri. Dacă zici că faci meditația vid zilnic și asta defapt implică, de exemplu, probleme la școală, îmi pare rău sa te anunț dar asta nu e meditația vid.
Important e să nu faci confuzie între simple exerciții de concentrare, cum ar fi in cazul șah-ului, unde trebuie dai atenție gândurilor tale pentru a te juca, face mutări și a câștiga de exemplu, astfel întărindu-ți puterea sau capacitatea de concentrare, și meditația vid, care presupune stoparea totală sau, dacă nu se poate, parțială, a gândurilor.
29.05.2016 - data dedicarii
Imn la Satan :sarpe:
Offline
Pages: 1