Forumurile Bucuria lui Satan

„Întunericul e lumină întoarsă pe dos” – Belzebut

You are not logged in. In order to view the entire Forum, please log in.

#1 03-Mar-2022 20:03:01

ForSat
Autor
Registered: 20-Jun-2021
Posts: 182

''Dar ce înseamnă yoga cu adevărat?''

''Dar ce înseamnă yoga cu adevărat?''


Yoga înseamnă a lega, a uni - mai exact, corpul, mintea și sufletul. Yoga lucrează cu  aceste 3 domenii, aducând armonie, o mai mare conștientizare și o mai mare stăpânire de sine. De asemenea, permite exprimarea deplină a celui mai înalt sine și a personalității individuale, în cel mai bun și sănătos mod posibil.

Ceva de reținut: majoritatea oamenilor, când aud cuvântul "control", se gândesc la el în sens negativ. Acesta are atât o conotație negativă, cât și una pozitivă, așa că eliberați-vă de a vă gândi la el doar în sens negativ. În acest sens, a se controla pe sine nu înseamnă a se reprima, a se suprima sau a se sufoca. Înseamnă pur și simplu că dețineți controlul asupra modului în care acționați, când și unde; aveți libertatea de a alege modul în care acționați și reacționați în relație directă cu identitatea pură a sinelui vostru cel mai înalt, în loc să cedați în mod automat reacțiilor emoționale sau mentale, sau programărilor psihologice.

Inamicul, ca întotdeauna, încearcă din răsputeri să controleze (în conotație negativă) yoga și pe practicanții de yoga. Ei îi sfătuiesc pe oameni să facă yoga fără să mănânce mai întâi dimineața și să fie vegetarieni, dacă nu vegani. Înfometarea este una dintre tacticile obișnuite folosite în spălarea creierului și programarea minții, deoarece permite persoanei să devină prea receptivă la programări și forme de gândire. Încearcă să mănânci atunci când ai nevoie să mănânci și atât cât are nevoie corpul tău.

Yoga vindecă corpul, mintea și sufletul. Noi nu suntem doar ființe spirituale și nici doar corpuri materiale. Suntem ambele, plus conștiința. Yoga nu este ca atletismul obișnuit care lucrează doar corpul; nici ca meditația pasivă care lucrează doar sufletul; nici ca o activitate intelectuală care lucrează doar mintea. Ea unește și armonizează totul, întărind totul, împuternicind toate aspectele ființei noastre. Da, inclusiv mintea, așa cum am explicat în postarea mea despre Creșterea Conștiinței, care trebuie făcută cu cât mai multe asane de yoga pe care le puteți face cu ușurință și în mod convenabil, construind și extinzând treptat conștiința în tot corpul și dincolo de el.

Pentru a explica mai bine ce face yoga: Corpul are 144.000 de nadisuri, care sunt canale și căi de energie în tot corpul. Toate acestea se conectează la chakra Plexului Solar. Principalele nadisuri, adică Sushumna, Ida și Pingala din coloana vertebrală sunt împuternicite prin practicarea kundalini yoga, dar restul nadis-urilor trebuie întinse, întărite și curățate. Numai o practică yoga adecvată și temeinică poate face acest lucru. Acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii nu pot avansa după moartea corpului fizic și pentru care trebuie să ne reîncarnăm din nou și din nou - corpul fizic este absolut esențial pentru avansarea spirituală

Întinderea simplă este o introducere de bază în practica fizică a yoga. Pe măsură ce avansați, vă veți folosi mintea și conștiința în fiecare asana, folosindu-vă respirația pentru a permite deschiderea și vindecarea nadis-urilor și circulația energiei spirituale, cunoscută și sub numele de Qi, sau bioelectricitate. Să nu credeți că acest lucru este prea complicat, este de fapt destul de ușor și de bază, pe măsură ce o faceți, o mare parte din acest lucru se întâmplă în mod natural. Este exact ceea ce se întâmplă atunci când faceți yoga.

Yoga, ca și pranayama și meditația, ne crește nivelul bioelectricității. Atunci când nivelurile noastre sunt constant mai ridicate, suntem mai puternici din toate punctele de vedere și ne putem folosi energia pentru a ne îmbunătăți viața. Oamenii cu un nivel spiritual scăzut sunt supuși multor blesteme și influențe și tranzite planetare negative. A fi la un nivel mai înalt ne ridică la un nivel în care multe dintre acestea nu ne mai afectează. Noi radiem o lumină spirituală, spre deosebire de degeneratul mediu care suge forța vitală și energia spirituală de la ceilalți. Mulți oameni simt că se luptă să rămână pe linia de plutire, luptându-se ca o persoană care se luptă împotriva valurilor. O practică consistentă de yoga vă va ridica și vă va permite să străluciți și să aveți putere - putere a corpului fizic, putere a minții, putere a emoțiilor și putere a spiritului. Această forță atotcuprinzătoare oferă un potențial nelimitat pentru tot ceea ce este bun și pozitiv în viața noastră; în avansarea noastră spre Divinitate și în influența noastră binevoitoare asupra oamenilor obișnuiți de pe planeta noastră. Și, bineînțeles, ne face războinici mai puternici în lupta noastră împotriva dușmanilor noștri.

Revenind la modul în care yoga ajută latura mentală a ființei noastre. Beneficiile unei practici de yoga asupra minții nu pot fi aclamate îndeajuns. A-ți pune corpul fizic într-o poziție, a simți liniștea minții în timp ce îți concentrezi gândurile și efortul mental în menținerea poziției, a te concentra pe respirație în timp ce îți menții echilibrul și postura... poți simți? Calmează, întărește, împrospătează și hrănește mintea. Oricine suferă de anxietate, boli mentale sau hiperactivitate mentală va beneficia enorm. Persoanele slabe mintal sau cu orice altceva de acest gen se vor simți mai puternice din toate punctele de vedere.

Dacă nu faceți yoga, așa cum știu că mulți membri de aici pur și simplu nu sunt pasionați de ea, atunci acest lucru vă poate împiedica avansarea. Energia/qi-ul va stagna în diverse zone ale corpului tău și se poate manifesta în moduri anormale și dăunătoare. Cu toții suntem totuși indivizi, în funcție de viețile noastre anterioare, de genetica fizică moștenită și așa mai departe. Unii oameni nu au nevoie de prea multă yoga pentru a avansa, în timp ce alte persoane pot avea nevoie de multă yoga zilnic. Dacă tot ce ai nevoie în prezent sunt 10 minute pe zi, atunci ia în considerare faptul că, la un moment dat în viitor, s-ar putea să ai nevoie de mai mult. Și s-ar putea ca tu să ai nevoie doar să te adâncești profund într-o practică yoga pentru o perioadă de timp, pentru a lucra prin orice obstacole spirituale, fizice, emoționale sau mentale pe care le ai, pentru a ajunge la un nivel mai înalt, iar apoi poate că vei putea să îți diminuezi practica după aceea. Toate acestea sunt individuale.

Yoga reantrenează, de asemenea, corpul și mintea. Mulți oameni au defecte în corp și blocaje mentale și emoționale. O practică adecvată de yoga, combinată cu o alimentație sănătoasă (care include consumul de carne) și cu o curățare spirituală a sufletului și a chakrelor, va vindeca corpul și mintea. Yoga vă va ajuta mușchii, nervii, organele, plămânii, oasele, coloana vertebrală, sistemul digestiv, hormonii, creierul... literalmente totul.

Anumite asane pot fi resimțite ca neplăcute, nu ne sunt pe plac. Dar pe măsură ce avansăm în yoga și stăpânim asanele, zidurile se prăbușesc în minte. Descoperiri de toate tipurile se întâmplă adesea după ce obținem stăpânirea unei asane pe care înainte ne era greu să o executăm. Chiar și simpla realizare a unei modificări a unei asana dificile, ținută suficient de mult timp, poate realiza acest lucru.

În încheiere, nu priviți niciodată yoga ca fiind ceva ciudat, dificil sau straniu. Există nenumărate resurse gratuite online și în cărțile din bibliotecă pentru a preda yoga. Multe videoclipuri, de asemenea. Încearcă unele, vezi ce ți se pare bine pentru tine și lasă-ți practica să crească de la sine!
 
                                            -Lydia


Hail Satan!
Hail Thoth!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB 1.5.10