Forumurile Bucuria lui Satan

„Întunericul e lumină întoarsă pe dos” – Belzebut

You are not logged in. In order to view the entire Forum, please log in.

#1 02-Jan-2021 01:31:14

Forores
Moderator
Registered: 02-Nov-2013
Posts: 2,907

Creative Credo #7 & #8

Citiţi şi analizaţi totul printr-o perspectivă satanică şi a cunoştiinţelor pe care deja le deţineţi.
De asemenea, ţine-ţi cont şi de faptul că Ben Klass nu a fost un nutriţionist şi să nu luaţi de bun tot ceea ce citiţi aici (şi în alte topicuri) legat de viziunea lui despre o alimentaţie sănătoasă.


CREATIVE CREDO #07 NUTRIŢIA NATURALĂ – CHEIA CREATIVĂ CĂTRE O SUPER SĂNĂTATE

  Nutriţia este cheia. Atât pozitiv, cât şi negativ, ceea ce mâncăm şi ceea ce evităm are un impact imens şi decide dacă suntem bolnavi, un zombie umblător sau un Creator dinamic şi sănătos, plin de energie, optimism şi simţindu-ne ca şi cum am fi în vârful lumii. Alimentaţia potrivită este cea care face diferenţa, şi de asemenea, evitarea mâncărurilor nesănătoase, aditivilor aritificiali şi substanţelor chimice otrăvitoare.
 
  Sunt necesare mai multe studii. Acest subiect este de o importanţă extraordinară pentru supravieţuirea şi bunăstărea Rasei Albe. Întrucât abordarea noastră nu se bazează doar pe Legile Naturii, ci şi pe rezultatele unor studii ştiinţifice, suntem siguri că suntem pe drumul cel bun. Vreau să adaug faptul că studiul nutriţiei, mulţumită opresivităţii date de imensul complex medicament-chimico-medical, este încă la început, şi este nevoie de mult studiu şi cercetare pentru a perfecţiona această artă pentru utilizarea ei în viitor.

  Schimbarea va lua timp. Similară cu scopul nostru de a ne converti de la toate limbile lumii pe care astăzi Omul Alb le vorbeşte, la limba latină, şi această schimbare nutriţională poate dura o generaţie sau două. Dar indiferent de cât durează, beneficiile obţinute vor fi atât de extraordinare, încât acum trebuie să înaintăm cu viteză maximă. Din fericire pentru programul nostru Creativ pentru o Super Sănătate, pe care îl numim Traiul Salubru, fiecare Creator poate începe acum şi gradual să-şi modifice dieta într-un ritm propriu. Spre deosebire de tranziţia la limba latină, nu trebuie să aşteptăm până ce Rasa Albă va lua puterea şi destinul în propriile sale mâini. Poţi începe chiar de astăzi şi în şase luni vei avea o stare de sănătate superbă, şi de asemenea, nu doar că îţi faci un bine, ci şi grăbeşti sosirea zilei în care noi vom recăpăta controlul asupra destinului.

  Regulile de bază. În trecut, ori de câte ori am vizitat un medic, nu am fost întrebat nici măcar o dată ce am mâncat şi nici nu am fost sfătuit ce să mănânc. Şi totuşi, răspunsul pentru menţinerea unei sănătăţi excelente este extrem de simplu. Sunt trei reguli care trebuie urmate:
  1. Mănâncă doar mâncare crudă în forma ei naturală, în principal fructe, legume, cereale şi nuci.
  2. Fă o mulţime de exerciţii fizice, preferabil genul care revigorează inima şi plămânii. Printre acestea se numără jogging-ul, tenisul, înotul şi activităţile similare.
  3. Evită toate substanţele chimice produse de om. Şi anume, alcoolul, nicotina, cafeina, zahărul, conservanţii, insecticidele, narcoticele şi medicamentele de orice fel, cu sau fără prescripţie.

  Mâncarea crudă. S-a spus, şi în mod corect, că omul este singurul animal care, înainte să mănânce, îşi ruinează mâncarea prin gătire. Este ciudat, într-adevăr, că din milioanele de specii de animale, păsări, peşti şi insecte, omul este singura creatură care aplica căldură intensivă asupra mâncării, astfel distrugând în mare măsură valoarea nutriţională a varietăţilor mari de produse alimentare pe care Natura le face disponibile pentru noi. Da, este ciudat că omul, cel mai inteligent animal al Naturii, este atât de prost în acest factor esenţial care îi afectează sănătatea.

  Gătitul este nefiresc. Pentru majoritatea oamenilor va părea ciudat să nu gătească mâncarea. Să o mâncăm crudă? Da, aşa procedează fiecare creatură şi nu este nimic ciudat referitor la asta. Cumva am ajuns să avem acest obicei nefiresc de a ne găti mâncarea, iar acest lucru nu ne face bine. Precum am spus mai devreme, ruinăm valoarea nutriţională a mâncării.

  Fiecare creatură mănâncă mâncarea crudă. Natura de-a lungul mileniilor de ani ne-a proiectat strămoşii ca să mănânce mâncare crudă, la fel ca alte animale, precum pasările, peşti sau alte creaturi. Cumva am ajuns la această tangenţă dăuntoare şi ne-am adus copii să creadă că este singura modalitate de a trăi. Dacă am fi urmat o cale naturală şi sănătoasă de a mânca alimente crude, sunt sigur că acum am considera bizar şi ridicol să trecem prin atâtea probleme şi eforturi pentru a ruina gustul mâncării, valorile nutritive şi pentru a mânca o mâncare moartă şi inferioară faţă de alimentul original. Obiceiul, tradiţia şi educaţia timpurile sunt cele care ne-au condus către această aberaţie nefirească, nu o judecată sănătoasă sau gustul bun.

  Alimentele proaspete sunt cele mai bune. Cele mai bune alimente pe care le poţi mânca sunt cele vii, proaspete şi negătite. Tehnologia modernă a dezvoltat un proces dăunător de distrugere a mâncării şi transformării ei într-o bucată atractivă de mâncare, prin alte căi decât încălzirea. Câteva dintre aceste modalităţi sunt: murarea, afumarea, mărunţirea, omogenizarea, pasteurizarea, congelarea, sărarea, măcinarea, adăugarea de conservanţi chimici, adăugarea de coloranţi artificiali; şi mai sunt o mulţime de alte artificii şi dispozitive, fiecare dintre acestea transformând mâncarea naturală într-o patetică umbră a ceea ce a fost o dată, deseori făcând-o într-o bucată inutilă de aliment sau, uneori, în ceva otrăvitor.

  Conţin toţi nutrienţii. Atunci când mâncăm un fruct proaspăt precum un măr sau o banană ori o legumă crudă precum un morcov, sau o alună crudă precum nuca sau pecanul, acestea conţin toţi nutrienţii de care noi avem nevoie, carbohidraţi, minerale, proteine, grăsimi şi altele, pe care încă nu le-am analizat. Mult mai important, conţin toate acestea într-o formă organică adecvată pentru ca sistemul nostru digestiv să le poată digera, iar metabolismul nostru celular să le poată utiliza. Dar asta nu e totul. De asemenea au şi toate vitaminele într-o formă vie, forma naturală din care corpul nostru poate extrage ce e mai bun. Mai mult de atât, fiecare mâncare crudă şi-a construit propriile enzime, un factor foarte important în digestia sănătoasă, astfel încât sistemul nostru digestiv să poată prelucra corect alimentele pe care le consumăm.

  Au combinaţia potrivită. Nici asta nu e totul. Alimentele, în forma lor naturală crudă, au proporţiile potrivite. Niciodată nu trebuie să ne îngrijorăm dacă avem prea mult potasiu care să îndepărteze zincul sau dacă unele dintre vitaminele B lipsesc şi sabotează celelalte vitamine B ori dacă sunt alte sute de dezechilibre pe care mâncarea artificială le deţine în mod inerent.

  Natura are alimente întregi.  În natură avem întotdeauna alimente întregi, care sunt echilibrate. Acest lucru este de o importanţă vitală. Orice "procesare" pe care o mai facem, precum gătirea, mărunţirea, omogenizarea, conservarea, etc., doar reduc valoarea nutriţională a mâncării de la starea s-a originală crudă, în nimic mai mult decât un aliment cu valori nutriţionale foarte scăzute.

  Un exemplu ilustrativ. Permite-mi să ilustrez acest lucru cu un exemplu destul de neconvenţional. Presupunând că trebuie să cumperi o maşină de lux scumpă, să zicem un Cadillac. Scopul ei principal este acela de a-ţi oferi transport, în confort şi lux. Acum să presupunem că o parte esenţială din ea lipseşte, să zicem o roată. Sau să zicem că lipseşte cheia sau distribuitorul. Sau să presupunem că lipseşte întreg motorul ori volanul. Sau că nu există combustibil în rezervor. În oricare dintre aceste situaţii, este un autovehicul incomplet şi nu va funcţiona. Nu îţi va oferi transport. Pentru toate scopurile practice, un Cadillac incomplet este un gunoi. Acelaşi lucru este şi cu mâncarea. Un aliment incomplet nu este folositor corpului.
  Acum să luăm din nou acelaşi Cadillac şi să presupunem că este complet funcţional. Dar haide să-l "procesăm" la fel cum facem cu mâncarea noastră crudă. Îl putem "găti", toca, compresa, pulveriza, omogeniza, etc.

  Aplicarea căldurii. Presupunând că am încălzit Cadillacul şi l-am topit. Am avea în continuare toate materialele originale, mai mult sau mai puţin, dar ce folos ar avea un Cadillac topit? Cu siguranţă nu ar mai asigura transport. Ar fi doar o grămadă de metale.

  Compresează-l. Sau presupunând că-l mărunţim. Sau că îl pulverizăm. Am avea în continuare "ingredientele" originale, dar cu siguranţă nu va mai funcţiona ca un model de maşină luxoasă.

  Mâncarea este ruinată în acelaşi mod. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu alimentele noastre complet naturale, pe care Natura ni le furnizează într-o formă originală atât de excelentă. Când le gătim, conservăm, mărunţim, omogenizăm şi pasteurizăm, distrugem o combinaţie complexă ideală pe care Natura a pus-o la un loc. O transformăm în gunoi. Corpul nostru are dificultăţi mari în procesarea alimentelor cu valoare nutriţională slabă şi celulele au mari dificultăţi în metabolizarea "nutrienţilor" incompleţi, atunci când ajung în sistemul circulator. Ca şi rezultat, avem un număr tot mai mare de boli metabolice - cancer, diabet, ulcere, hipoglicemie, boli de inimă şi multe altele.

  Trebuie să utilizăm un combustibil adecvat. Să ne întoarcem la analogia cu Cadillacul. Să presupunem că motorul lui a fost proiectat să folosească numai combustibil bogat în octan. Dar să presupunem că umplem rezervorul cu combustibil diesel. Va funcţiona motorul corespunzător? Va rămâne motorul într-o formă bună pentru mult timp? Nu. Nu a fost proiectat pentru diesel. Să considerăm încă o variantă. Să presupunem că umplem rezervorul corespunzător cu combustibil cu octan şi mai adăugăm şi o linguriţă de zahăr în el. Ce s-ar întâmpla? Vom avea un motor defect în foarte scurt timp. Motorul nu a fost proiectat pentru combustibil diesel şi nici pentru a tolera zahărul din combustibil.

  Corpurile, de asemenea, trebuie să aibă combustibilul adecvat. La fel este şi cu corpurile. Este adevărat că Natura, în infinita ei înţelepciune, ne-a făcut corpurile mult mai flexibile legat de combustibilul pe care-l folosi şi mult mai capabile pentru a înlătura otrăvurile incompatibile şi alte gunoaie pe care le aruncăm în sistemul nostru digestiv. Dar există o limită până unde ne putem abuza corpurile, şi plătim pentru aceasta. La fel ca şi Cadillacul, corpurile noastre funcţionează cel mai bine atunci când îl aprovizionăm cu combustibilul potrivit şi îl ferim de aditivii dăunători şi de otrăvuri.

  Combustibilul potrivit. Combustibilul sau alimentele potrivite sunt acestea: legumele, fructele, alunele şi cerealele, toate în forma lor crudă. Orice procesare distruge multe din valorile nutritive şi transformă alimentele în altceva. Orice aditivi precum conservanţii, coloranţii artificiali şi alte substanţe chimice folosite pentru a "prelungi durata de valabilitate" sunt otrăvitoare, iar corpurile noastre depun eforturi mari pentru a le elimina.

  Alimentaţie slabă. Timp de ani de zile, America s-a mândrit cu afişarea bogăţiei de alegere din super-market-urile noastre. Ne-am mândrit că suntem cei mai bine hrăniţi şi cea mai hrănită ţară din istorie. Acest lucru nu este adevărat. În afară de standurile cu fructe şi legume, restul mâncărurilor sunt în cea mai mare parte procesate, adulterate, umplute cu substanţe chimice otrăvitoare pentru a le prelungi durata de valabilitate şi pentru a le îmbunătăţii aspectul. În mare măsură este o mâncare rea, nepotrivită pentru consumul uman.

  Spray-uri otrăvitoare. Nici măcar cu fructele şi legumele crude nu eşti în totalitate ferit de probleme. Multe dintre acestea au fost stropite cu insecticide otrăvitoare sau ceruite pentru a da mai bine la ochi şi/sau crescute cu fertilizatori artificiali, care, după cum am explicat în alt capitol, produc alimente cu o valoare nutriţională inferioară. Răspunsul la această problemă, după cum am explicat în capitolul Agricultura Organică, este creşterea produselor cultivate organic.

  Scopul nostru este dieta fruitariană. Acestea sunt obiectivele pe care ne străduim să le atingem pentru a avea o Rasă Albă mult mai sănătoasă şi energică. Unele dintre aceste obiective sunt pe termen scurt, iar altele pe termen lung. Un lucru pe care vreau să-l subliniez este faptul că nu trebuie să pierdem deloc timp şi să ne apucăm îndată să ne pregătim copii să aibă obiceiul de a mânca alimente organice şi crude, precum: fructe, legume, nuci şi cereale. Pentru noi cei care suntem mai în vârstă şi a căror obiceiuri sunt mai flexibile, putem cel puţin să ne revizuim obiceiurile alimentare în aşa mod încât să ne apropiem măcar de ideal. Cu cât facem mai mult, cu atât ne vom simţi mai bine şi vom trăi mai mult.

CREATIVE CREDO #08
CELE MAI MULTE ALIMENTE DUC LA TOXEMIE

  Corpul este abuzat. Corpul uman este cel mai minunat mecanism. Este minunat de capabil şi funcţionează extrem de bine, se păstrează sănătos şi se poate reface chiar şi după ce a fost subiectul unor abuzuri considerabile. Dacă este aşa, atunci de ce cea mai mare parte a populaţiei noastre are o stare de sănătate atât de rea? Răspunsul este acesta: există o limita până la care corpul poate fi abuzat. În societatea noastră civilizată, abuzurile la care sunt supuse corpurile noastre depăşesc cu mult cele găsite în cele mai primitive societăţi din continentul african.

  Toxemia ca şi rezultat. Acest abuz involuntar este cauzat în mare parte de otrăvurile pe care le ingerăm din apa şi mâncărurile chimizate şi aerul poluat. În al doilea rând, daunele sunt agravate în continuare de droguri, medicamente, alcool, ceai, cafea şi alte otrăvuri concentrate pe care le ingerăm şi suntem conştienţi că sunt dăunătoare. În al treilea rând, acestea sunt agravate şi de alimentele extrem de procesate pe care le mâncăm, alimente care au fost golite în mare parte de nutrienţi şi vitalitate. Rezultatul e toxemia, o boală în care corpul este supraîncărcat cu toxine şi otrăvuri, şi nu are vitalitatea sau puterea pentru a le elimina. Să reţinem cuvântul "toxemie" pentru că depăşirea toxemiei este un pas vital în înţelegerea întregului program de Trai Salubru. Toxemia, pe scurt, este o supraîncărcare cu toxine, şi este, într-un fel sau altul, cauza principală a tuturor bolilor noastre, de la cele mai comune până la cancer.

  Dr. John H. Tilden. Pentru înţelegerea toxemiei, datorăm un mare tribut doctorului John H. Tilden(1851-1940) care a fost de asemenea şi fiul unui medic. Doctorul Tilden a fost binecuvântat cu o minte analitică şi interesată, iar din fericire, a trăit până la bătrâneţe. A fost în timpul ultimei părţi a vieţii sale în care a fost capabil să-şi dezvolte teoriile despre toxemie şi, prin urmare, a făcut mari contribuţii ştiinţei sănătăţii Igienei Naturale şi Traiului Salubru. De asemenea, Dr. Tilden, care a fost născut cu o generaţie sau două înaintea Doctorului Sheldon, ar putea fi considerat ca fiind Tatăl Igienei Naturale.
  Dr. Tilden a practicat medicina ortodoxă timp de mulţi ani. Dar făcând acest lucru, a devenit din ce în ce mai mult deranjat de faptul că medicina "ortodoxă" s-a prefăcut că împărtăşea "leacuri", pe când în realitate nu deţinea astfel de leacuri, ci în cel mai bun caz, avea medicamente care doar ameliorau simptomele. A început să pună la îndoială utilizarea "medicamentelor" pentru vindecarea bolilor. Având o minte creatoare, dr. Tilden a fost determinat să caute adevăratele cauze ale bolilor, înţelegându-le rădăcina şi să concentreze tratamentul pentru îndepărtarea cauzelor, dacă era posibil. Gândirea s-a combinată cu experienţele lui din trecut în vindecarea pacienţilor, l-au condus la concluzia că ar trebui să existe un stil de trai care să cauzeze sau nu bolile. În această perioadă ideile lui despre toxemie au început să se dezvolte.

  Drogurile şi medicamentele inutile. De când şi-a început practica în Denver, în 1890, dr. Tilden nu a mai luat nici un medicament, ci şi-a practicat teoria despre curăţarea corpului de toxine şi permiterea puterilor de vindecare ale corpului să-i refacă sănătatea. A urmat apoi să-şi înveţe pacienţii, odată readuşi la sănătate, să trăiască în aşa fel încât să nu recreeze o condiţie toxică care să-i îmbolnăvească la loc, şi astfel să trăiască feriţi de boli.
  A publicat mai multe reviste şi a practicat medicina timp de 68 de ani, până în momentul morţii. Din fericire pentru omenire şi Rasa Albă, dr. Tilden a avut dreptul de a-şi dedica ultimii 50 de ani ai acelei practici către promovarea beneficiilor Igienei Naturale. Prin urmare, îl considerăm a fi un gigant şi un fondator al Traiului Salubru.

  Instituţiile medicale sunt ostile. Nu mai e necesar să precizez că imensa contribuiţe către sănătate şi bunăstare a doctorului nu a primit niciun sprijin din partea instituţiilor medicale, ci doar o puternică opoziţie şi condamnare.
                                                                         * * * * *

  Germenii nu sunt cauza bolii. Dorim să continuăm ideea doctorului Tilden. Acesta a spus că "Ştiinţa medicală este bazată pe o premiză falsă: şi anume că boala este cauzată de influenţe externe şi că această afecţiune poate fi permanentă.", vindecată ori paliată numai de medicamente. El a adăugat apoi, referindu-se la profesia de medic; "Din păcate, nici un prost nu este mai prost, decât prostul care se prosteşte singur". Bine spus, doctore.
  Anii de experienţă l-au învăţat că germenii, bacteriile, etc., nu au fost cauza bolilor în sine, indiferent dacă boala a fost ciuma neagră, variola sau cancerul. Cea mai bună dovadă a fost aceea că unii oameni, aflaţi în acelaşi mediu, ar putea prinde o boală, iar alţii nu. Chiar şi atunci când ciuma neagră a fost în floare în Evul Mediu şi în unele zone a ucis aproape jumătate de populaţie, de ce aceasta, în aceleaşi circumstanţe, pe alţii nu i-a afectat deloc şi au supravieţuit?

  Vitalitatea scăzută expune corpul la boli. E adevărat că germenii, bacteriile şi virusurile pot fi prezente constant în mediul nostru, dar un sistemul imunitar al unui corp sănătos poate face faţă. Doar un corp slăbit poate deveni gazda germenilor şi să le ofere un mediu fertil în care să poată creşte, înmulţii şi să cauzeze boli sau chiar moarte.

  Energia sistemului nervoas şi extenuarea. Puterea sau slăbiciunea sistematică a unui corp în oferirea rezistenţei faţă de boală este cel mai bine indicată de disponibilitatea energiei sistemului nervos. Atunci când energia sistemului este ridicată, rezistenţa este de asemenea. Iar când energia sistemului este scăzută, corpul este extenuat şi astfel rezistenţa la boală este scăzută. Dacă corpul este secat de energie, este doar o problemă de timp până când o boală va apărea şi se va manifesta în cel mai slab punct al corpului ori simultan în câteva organe mai slăbite.
  Cantitatea de energie a sistemului nervos fluctuează de la om la om, de la zi la zi, de la oră la oră. Folosim energia sistemului nervos în toate formele de activitate, fie că vorbim de sport ori digestia mâncării. Stimulii precum alcoolul, tutunul, cafeaua, etc. consumă şi reduc rezerva de energie sistemului nervos. Stresul emoţional şi solicitarea de asemenea contribuie la extenuare. În perioadele de somn şi inactivitate suntem capabili să recuperăm şi să restabilim energia sistemului nervos.

  Trebuie să păstrezi o rezervă de "sănătate". A avea o rezervă de energie este similar cu menţinerea unui cont bancar. Cu cât depunem mai mulţi bani decât extragem din contul bancar, contul nostru rămâne într-o stare bună. Este sănătos. Iar când ne obişnuim să extragem mai mult decât să-l acredităm, ne epuizăm rezervele şi intrăm în faliment.
  Aceaşi este situaţia şi în cazul rezervelor de energie ale corpului nostru. Dacă continuăm să folosim mai multă energie decât creăm, corpul va ajunge extenuat. Ajunge într-o criză şi se îmbolnăveşte. Corpul va face febră, etc. într-o încercare viguroasă de a inversa procesul. Manifestările acestei crize sunt ceea ce noi numim boli. Însă să ţinem cont de un lucru: boala nu este cauza - este simptomul, manifestarea epuizării de energie a corpului.
 
  Toxemia provoacă extenuarea. Care este cea mai eficientă metodă de a cauza extenuarea? Este toxemia, termenul pe care l-am evidenţiat la începutul acestui capitol ca fiind de o importanţă vitală în lupta împotriva bolilor şi pentru o super sănătate. Toxemia este cauza principală a extenuării. Toxemia este acumularea de deşeuri metabolile în sânge, limfă şi ţesuturi, dincolo de capacitatea normală pe care corpul să o poată elimina prin mijloace obişnuite.

  Alimente chimizate. Toxinele reies din procesul continuu de descompunere şi creare a ţesuturilor. Cu toate acestea, suma totală a toxinelor creşte foarte mult atunci când organismul ingerează sau absoarbe cantităţi adăugate de otrăvuri din alimentele chimizate, aerul şi apa poluată. Când energia sistemului nervos este abundentă, funcţiile corporale sunt eficiente şi aceste deşeuri sunt eliminate pe atât de rapid pe cât sunt produse. Dar dacă eliminarea este afectată sau încetinită din cauza extenuării sau dacă cantitatea devine prea mare pentru ca funcţiile corpului să facă faţă, aceste toxine încep să se acumuleze în ţesuturi şi avem o stare de toxemie.

  Excretă sau mori. Să constatăm o regulă a Naturii: atunci când un organism nu poate sau nu îşi va excreta deşeurile, va muri. Să ţinem minte această axiomă. Se aplică de asemenea şi societăţilor, şi voi spune mai multe pe această temă în ultima parte a cărţii.

  Extenuarea este similară cu falimentul. Atunci când se ajunge la o stare de toxemie, corpul luptă o bătălie aflată în vârful dealului, în timp ce sănătatea lui este la fundul văii. Din nou, putem compara energia vitală cu un cont bancar din care extragem mai mult decât depunem sau cu o afacere a cărei cheltuieli continuă să fie mai mari decât profitul obţinut. Toxemia este o stare de slăbiciune în care corpul este stors de rezervele sale de energie. Este, de fapt, falimentat.

  Stagiile toxemiei. O altă comparaţie financiară pe care o putem face, este că starea de extenuare este asemănătoare cu situaţia în care un individ şi-a epuizat rezervele financiare şi a ajuns să împrumute bani. Nu doar că împrumuturile trebuie plătite înapoi, dar deobicei există şi un cost suplimentar adăugat. Într-o situaţie asemănătoare se află şi corpul atunci când şi-a epuizat rezervele de energie, nu doar că are mai puţină pentru a-şi îndeplini funcţiile obişnuite, dar trebuie de asemenea şi să direcţioneze mai multă energie în încercarea de a elimina excesul de toxine. Boala este rezultatul, iar dacă procesul nu este inversat, corpul va continua să decadă până în punctul în care cancerul să fie ultimul stadiu. Este ultima verigă dintr-un lanţ care începe cu iritarea şi care continuă cu inflamaţia, îngroşarea şi umflarea, ulcerarea (formarea ulcerului) şi cancerul.

  Bolile sunt efecte, nu cauze. Dr. Tilden explică filosofia toxinei după cum urmează: fiecare boală numită este o criză de toxemie (auto-otrăvire). Acest lucru se întâmplă deoarece toxinele s-au acumulat în sânge (limfă, celule, etc.) dincolo de punctul de toleranţă. Criza sau aşa numita boală (gripă, pneumonie, migrenă, febra, etc.) a fost cauzată de către corp, ca un mijloc extraordinar de eliminare a toxinelor acumulate deoarece canalele responsabile de această sarcină au fost suprasolicitate şi nu au reuşit să facă faţă excesului. Natura se străduieşte să scape corpul de toxine. Orice "tratament" care obstrucţionează acest efort al eliminării de toxine, doar complică problemele şi împiedică Natura din a-şi face treaba.

  Medicamentele împiedică vindecarea naturală. Un exemplu potrivit este acela în care doctorul îl sfătuieşte pe pacient să ia o aspirină pentru a calma febra. Corpul a indus în mod deliberat febra ca un efort special de eliminare a excesului de toxine. Încărcarea cu toxine suplimentare (cele din aspirină) nu este deloc benefică corpului, şi astfel este dublu contraproductiv.

  Răspunsul. Din fericire există un lucru extrem de constructiv pe care-l putem face pentru a ajuta corpul în eforturile sale de a se vindeca de toxemie. Acel lucru este numit post, şi vom dedica următorul capitol acestui proces de restaurare a sănătăţii.


"Omul cu adevărat bun este doar cel care ar fi putut fi rău şi n-a fost."
Hail Satan!!!

Offline

#2 02-Jan-2021 10:09:22

HawkenHook
Membru
Registered: 30-Jan-2017
Posts: 424

Re: Creative Credo #7 & #8

Sa mancam mancarea cruda? Mai sincer nu stiu daca e o gluma sau ceva dar nu imi dau seama cum ai putea manca ceva carne cruda. In primul rand stiu ca este un risc destul de mare sa iei salmonela (sau ceva de genul), si ca bacteria aia dispare la temperatura mare, adica daca iti gatesti carnea.

Offline

#3 02-Jan-2021 11:41:38

Ladydark
Novice
From: Tulcea
Registered: 30-Nov-2019
Posts: 9

Re: Creative Credo #7 & #8

Multumim pentru traducere . Este interesant ceea ce zice,  de ceva luni am inceput sa studiez despre alimentație.  Am inceput sa ma ingrozesc cand incep sa citesc etichetele produselor alimentare si de multe ori ma enervam pt ca nu gaseam ceva ok . Hawkenhook nu e neaparat vorba sa manaci mancare crudă,  poti doar sa adaugi la alimentație multe fructe și legume , și sa te feresti de alimentele procesata sau pline de aditivi. Carnea și unele legume precum cartofi nu se pot manca crude , totul tine de a echilibra ceea ce mănânci.

Offline

#4 02-Jan-2021 13:22:34

HawkenHook
Membru
Registered: 30-Jan-2017
Posts: 424

Re: Creative Credo #7 & #8

Ok ignora primul mesaj, nu are legatura cu ce e acolo

Offline

#5 02-Jan-2021 14:36:59

GetScared
Novice
Registered: 24-Nov-2020
Posts: 14

Re: Creative Credo #7 & #8

Articolul se referă la mâncarea vegană. E contraindicat a se mânca carnea în stare crudă deoarece poate avea bacterii, de asemenea și laptele trebuie procesat.
Despre fructe și legume, dacă sunt supuse la temperaturi de peste 40 de grade, valorile nutriționale sunt diminuate. Deci gătirea este exclusă.

Offline

#6 03-Jan-2021 02:00:59

bebe
Membru
Registered: 16-Aug-2019
Posts: 136

Re: Creative Credo #7 & #8

Concluzia, trebuie sa devenim Fructarieni sau Vegani:).Am pus o perioada ambele diete în practica, într-adevăr claritatea mentala s a dublat, iar nevoia de somn s a înjumătățit,iar energia..., depinde de dieta, dar nu am putut sa ma țin de ia. Spunea cineva,, Mâncarea sa va fie medicament și medicamentul mâncare,, dar dacă uflam burta cu,,medicamente,, clar nu ne face bine:). Ce vream sa spun..., sunt de acord cu afirmația, mancarea trebuie tratata ca pe un medicament/tratament.Și plecând de la ideea de medicament e evident acum, ce îmi face mie bine ție îți poate face rău, pe termen scurt sau lung. Aceiași,, substanță,, unei persoane ii va salva viata și alteia i o va lua.,, Medicamentatia,,trebuie sa fie personalizata, deoarece nu suntem toți la același nivel _fizic, psihic, emoțional, spiritual, și nu în ultimul rand ocupatia joca un rol foarte important. De aici și motivu de nu m am ținut de dieta, randamentu maxim la nivelu meu de acum îl am cu dieta tradițională din zona mea(cu 2 cepe o bucata de șuncă și niște brânză, și nu în ultimul rand o litra de țuică...,i m unstoppable:)))
  Iar mâncarea gatita/conservata pe lângă faptul ca ne-a salvat specia de la extincție(și suntem unde suntem) nu e deloc lipsita de nutrienti, ba chiar doar asa pot fi asimilate unele alimnte, și sa nu mai zic ca e foarte gustoasa:).
  Concluzia finala, alimentația trebuie sa fie flexibila, omnivora(dacă luna asta dau la baros, iar luna următoare ma joc la calculator, un regim fix mi-ar fi dăunător).
   Cu postul sunt întru totu de acord, doar trebuie atenție la ieșitu din iel, asta dacă e pe o perioada mai lunga.

Offline

#7 03-Jan-2021 02:17:54

Forores
Moderator
Registered: 02-Nov-2013
Posts: 2,907

Re: Creative Credo #7 & #8

Nu, concluzia nu e deloc cea pe care ai spus-o tu, noi nu suntem făcuţi pentru a fi fruitari ori vegani. De asta am şi spus la început să analizezi cum trebuie aceste două capitole. Ben Klassen nu a fost un nutriţionist, ci un politician. Viziunea lui nu a fost una satanistă, nu cunoştea lucrurile pe care noi le ştim, şi asta i-a indus câteva erori în judecată.

Culegeţi doar informaţiile care sunt corecte.


"Omul cu adevărat bun este doar cel care ar fi putut fi rău şi n-a fost."
Hail Satan!!!

Offline

#8 03-Jan-2021 02:39:49

bebe
Membru
Registered: 16-Aug-2019
Posts: 136

Re: Creative Credo #7 & #8

A fost în spirit de gluma.
Ms de traducere, util mesajul, sunt multe persoane care chiar se simt foarte bine pe dieta vegana.

Offline

#9 03-Jan-2021 02:47:21

Forores
Moderator
Registered: 02-Nov-2013
Posts: 2,907

Re: Creative Credo #7 & #8

Eu unul cred că există o diferenţă foarte mare între a te simţi bine şi a fi sănătos. Pentru că multă lume are obiceiuri nesănătoase care-i fac să se simtă bine, iar ei cred că se simt "bine" pentru că nu ştiu cu adevărat ce înseamnă acel cuvânt.


"Omul cu adevărat bun este doar cel care ar fi putut fi rău şi n-a fost."
Hail Satan!!!

Offline

#10 03-Jan-2021 11:32:55

Rroco
Războinic ✸
Registered: 18-Jan-2018
Posts: 291

Re: Creative Credo #7 & #8

Termenul de a manca sanatos e relativ, fara dar si poate. Pe lângă faptul ca trebuie sa iti adaptezi dieta locului natal, astfel ca daca traiesti in Suedia e o prostie sa mananci măsline (ca un simplu exemplu), corpul uman e diferit de la persoana la persoana, asa ca ce e bun pentru unii poate sa fie rau pentru altii, chiar si in cazul mancatului extrem de sănătos. Un exemplu ar fi mancatul nucilor, care stim ca sunt oleaginoase, ele pentru unii pot fi un aliment excelent care ii tine plini o după amiaza intreaga, iar unii care le mananca dimineața nu mai pot mamca altceva toata ziua respectiva, ba mai si constată ca au pus kilograme in plus. Depinde totul de reacția fiecarui organism la un anumit tip de aliment.

Acum ca veni vorba de mâncarea crudă pe aici, nu suna greșit însă nu suntem animale, cum spune autorul ca fac peștii, pasarile, etc. Si asta imi aduce aminte de ceva ce văzusem nu demult cu mama pe YouTube, vorbea un nutriționist ca nu ar trebui sa mancam lactate, lapte. Zicea intr-un mod foarte ironic, dar punctând exact ce trebuia, faptul ca noi bem lapte de vaca... dar nu suntem viței. Referindu-se la faptul ca laptele produs de acea vaca rste conceput special de natura sa fie consumat de un vițel, nu de om, pe noi nu ne ajuta, ba din contra.

Asa punându-le eu cap la cap am ajuns la concluzia ca ar trebui sa mancam conform zonei in care trăim si conform a ce suntem. Leii pot manca fara nicio problema carnea crudă, neputând sa o gateasca, insa noi putem prin natura noastra putem face asta, ne putem pregati mâncarea in moduri inteligente, mereu am facut-o. De exemplu in Egyptul antic pâinea si berea erau alimente de baza, consumate de catre toata lumea, ba chiar citisem undeva faptul ca, fiind copil in Egyptul antic, deseori aveai "surpriza" sa te astepte mama ta acasa cu paine si bere pe masa, aici aveti o pagina pe scurt despre paine si bere, sau tot in Egyptul antic, chiar si in China se păstrau cateva categorii de alimente pe termen lung in miere, tot un link cu cateva informații scurte aici, dar toate aceste aspecte se pot cerceta mai amanuntit de catre cine dorește.

Un aspect general al unei alimentații sanatoase este sa lasi intre mese sa se termine un ciclu de digestie. Dupa cum bine stim, media evreiasca ne împinge de la spate, daca pot zice asta, sa mâncăm 3 mese pe zi si cel puțin 2 gustari. Chestie total nesănătoasa. Doar daca va imaginați ce haos se face in stomacul cuiva daca mananca de exemplu la 7 un mic dejun copios, omleta, paine, bacon, nici nu asteapta sa se digere toate si mai baga pe la 10 un iaurt, apoi pe la 1, dupa masă, mai baga si o supa si se îngreunează tot... bine dar... intre timp s-au digerat celelalte, nu? daaa, din ele... stai asa ca mai am o gustare, mănânca un sandviș, si seara peste toate adauga o friptura cu cartofi piure. Acum... renunțând la ironie, trebuie sa se tina cont de timpul in care se digera un aliment, si anume, planuiesti sa mănânci spanac cu mușchi de vita de exemplu, trebuie sa tii cont de faptul ca spanacul se digera mai repede decat carnea, astfel ca in timp ce cărnii ii ia 6 ore sa se digere, spanacului ii ia in jur de 40 de minute. Se tine cont si de ordinea in care se mananca in cazul asta, pentru ca daca sta spanacul ala 6 ore in stomac in căldura aia a corpului pana se digera carnea se va strica (da, alimentele se pot strica în stomac, nu am zis-o eu) si nu vei beneficia sub nicio forma de toate vitaminele pe care le are. Deci din simplul exemplu cu spanacul va dati seama ca trebuie sa treacă cel puțin 6 ore pana la urmatoarea masă, sa te asiguri ca ai stomacul curat, si inainte de masa se bea un pahar de apa pentru a curata organismul de eventualele bucati de alimente ramase in urma, chiar si milimetrice fiind. Abia apoi se mananca altceva. Si facand dinnou referire la antichitate, oamenii pe atunci aveau in jur de doua mese pe zi, lăsând loc digestiei sa isi faca treaba. In caz contrar, adică in cazul modelului promovat de social media, ne trezim la vârste nepotrivite sa avem probleme de ficat sau alte chestii. Ce sa mai spun ca digestia are nevoie de energie sa fie dusa la capăt, de aici e cam clar de ce spun asta...

Dar se pare ca m-am intins cu lucrurile generale. Cum ziceam la început, o alimentatie sănătoasă tine de reacția individului la diferite alimente sau la un anumit mod de a mânca. Generalitățile sunt generalități, dar daca sunt respectate, eu cred ca avem o gramada de posibilități de a duce un stil de viata sănătos.


29.05.2016 - data dedicarii
Imn la Satan  sarpe

Offline

Board footer

Powered by FluxBB 1.5.10