Skip to content

Content Header

Respirație prin alternarea nărilor

Respirație prin alternarea nărilor published on

RESPIRAŢIA PRIN ALTERNAREA NĂRILOR 1

 1. Așază-ți degetul mare peste nara dreaptă şi inspiră prin nara stângă până numeri la patru şi concentrează-te pe primele 3 chakre de sus (chakra gâtului, chakra a 6-a şi chakra coroanei)
 2. Ţine-ţi respiraţia până numeri la şase.
 3. Acum aşază-ţi degetul mare peste nara stângă şi expiră prin nara dreaptă, încet şi constant, până numeri la patru.
 4. Inspiră prin nara dreaptă până numeri la patru, după care ţine-ţi respiraţia până numeri la şase.
 5. Închide-ţi nara dreaptă cu degetul mare şi expiră prin nara stângă până numeri la patru.
 6. Continuă să îţi ţii nara dreaptă închisă cu degetul mare şi înspiră prin nara stângă până numeri la patru, după care ţine-ţi respiraţia până numeri la şase; acum aşază-ţi degetul mare peste nara stângă şi expiră prin nara dreaptă, până numeri la patru

Inspiră prin nara stângă
Ţine-ţi respiraţia
Expiră prin nara dreaptă
Inspiră prin nara dreaptă
Ţineţi respiraţia
Expiră prin nara stângă

Cele de mai sus constituie un set.

Începătorii ar trebui să repete cele de mai sus doar de 5 ori (5 seturi), și nu mai mult. Poate să dureze câteva luni până când vei putea trece la un număr mai mare de seturi. Meditatorii experimentați pot face 10 seturi sau mai multe. Ține minte faptul că, în ceea ce privește exercițiile de respirație, mai puțin este întotdeauna mai bine; cu alte cuvinte,nu te forța niciodată în cadrul unui exercițiu de respirație și nu-l face niciodată mai mult decât îți este confortabil. Nu ar trebui NICIODATĂ să simți că obosești, acesta fiind un semn cum că trebuie să te oprești. Nu îți ține niciodată respirația mai mult decât îți este confortabil. Forțarea exercițiilor de respirație poate fi periculoasă.

Este important să te relaxezi şi să îţi iei îndeajuns de mult timp cu acest exerciţiu.

Pentru meditatorii avansaţi, timpul poate varia, spre exemplu: inspiri până numeri la 2, îți ții respirația până numeri la 8 şi expiri până numeri la 4, însă acest lucru ar trebui să fie constant pe parcursul întregii meditaţii.

Exercițiul de mai sus este excelent pentru a fi folosit după o lucrare de vindecare sau după orice lucrare în care ai proiectat energie, deoarece acesta echilibrează energiile sufletului.

Exerciţiul de mai sus direcţionează prana/puterea vrăjitorească spre cap şi chakrele superioare. Este un exercițiu formidabil dacă descoperi că energia îţi bălteşte în picioare, lucru care este foarte periculos.

Îți poți direcționa atenția și o ușoară presiune pe glanda pineală (sau pe o chakră la alegere) atunci când îți ții respirația.

 

RESPIRAŢIA PRIN ALTERNAREA NĂRILOR 2

Prin acest exerciţiu, respiraţia se ține după expirare şi decurge după cum urmează:

 1. Concentrează-te pe primele 3 chakre inferioare (chakra bazei, chakra sexuală şi chakra solară 666)
 2. Astupă-ţi nara dreaptă cu degetul mare şi inspiră prin nara stângă până numeri la patru.
 3. Închide-ţi nara stângă şi expiră prin nara dreaptă până numeri la patru.
 4. După ce expiri, ţine-ţi respiraţia până numeri la şase.
 5. Continuă să îţi ţii nara stângă închisă şi inspiră prin nara dreaptă până numeri la patru, după care astupă-ţi nara dreaptă şi expiră prin nara stângă până numeri la patru.
 6. Ţineţi respiraţia după ce expiri, până numeri la şase, după care inspiră din nou prin nara stângă până numeri la patru, expiră prin dreapta şi ţine-ți respiraţia până numeri la şase, inspiră prin dreapta, expiră prin stânga, ţine-ţi respiraţia până numeri la şase, inspiră prin stânga.

Inspiră prin nara stângă
Expiră prin nara dreaptă
Ţine-ţi respiraţia
Inspiră prin nara dreaptă
Expiră prin nara stângă
Ţine-ţi respiraţia
Inspiră prin nara stângă

Cele de mai sus constituie un set. Acest exerciţiu direcţionează prana/puterea vrăjitorească în chakrele inferioare.

Începătorii ar trebui să repete cele de mai sus doar de 4 ori (4 seturi), cei cu experienţă pot face 8 — 10 seturi, după care pot creşte numărul de seturi până ajung la 20, iar cei avansaţi pot întreţine chiar şi 40 de seturi sau mai multe.

Este important să te relaxezi şi să îţi iei îndeajuns de mult timp cu acest exercițiu.