Skip to content

Content Header

Yezidii, închinătorii lui Satan din Irak

Yezidii, închinătorii lui Satan din Irak published on

Au fost multe articole contradictorii despre închinătorii lui Satan din Irak, numiți Yezidi. Poporul Yezid este originar din partea central-sudică a Irakului, care însă ulterior a migrat în nord, în muntele Laliș. Se crede că ei sunt descendenți ai asirienilor care au căutat refugiu după căderea Ninivei în anul 612 i.e.n.-1- Eridu, de asemenea cunoscut sub numele de ”Enkidu” a fost un oraș antic în sudul Irakului. Acesta a fost orașul Tatălui nostru Satan (Enki). Valea Baten El Ghoul, care este situată exact deasupra orașului antic (Eridu) îngropat, mai este denumită și ”Valea Diavolului” sau ”Burta Fiarei”. Iordanienii, precum și multi alții, o consideră ca fiind bântuită. Demoni au putut fi văzuți de mulți dintre cei care își petreceau noaptea în această zonă, de cele mai multe ori aceștia fiind soldați care își instalau tabăra aici. Aceia care au fost în această vale, indiferent pentru cât timp, afirmă că aceasta este încărcată cu o energie foarte puternică, energie pe care oamenii religiilor de dreapta o etichetează ca ”diabolică”.
Cei care au înnoptat acolo, de asemenea afirmă că această arie este ”îmbăiată într-o ciudată lumină gri-albăstruie”. ”Apariții” au fost raportate. (Informațiile de mai sus au fost preluate din cartea ”Războinicul Psihic” de David Moorehouse). Autorul a fost un soldat în Armata SUA care a fost lovit în zona capului de un obuz de mortar, în timp ce lucra la instalarea taberei cu plutonul său; ca urmare a acestei întâmplări, a început să experimenteze fenomene și abilități psihice pe care nu le avea înaintea incidentului. În cele din urmă a fost alocat Departamentului Strategiei Psihice a Armatei SUA.

Irakul deține multe artefacte și dovezi ale existenței și a naturii lui Satan. Muntele Laliș este localizat în aproprierea orașului asirian Ninive; în aceiași zonă, pe întinderea a 300 de mile, se găsesc Ziarahele: cele Șapte Turnuri ale lui Satan, cu turnul central pe Muntele Laliș. Cele ”Șapte Turnuri sau Centrele Energetice – niște structuri înalte și albe, sub forma unor conuri ale căror raze luminoase pornesc din vârf” -2-

Ziarah2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiecare turn este înzestrat cu un reflector strălucitor sub formă hieroglifică, care avea menirea de a fi folosit drept centru energetic, de unde voința Preotului Satanic/Yezidist putea radia, influențând evenimentele în lume.

Ziarah1

Yezidii erau adesea descriși ca oameni secretoși, cărora nu li se permite a-și dezvălui religia străinilor, ținându-și adevăratele credințe ascunse. Astăzi, Yezidismul modern este oarecum diferit de vechile căi, datorită interferențelor cu exteriorul. Este evident că doctrinele lor au fost alterate, pentru a se conforma credințelor creștine, din moment ce în Qu’ret Al Yezid, Satan se dezvăluie ca Dumnezeu, iar în alte locuri se spune că El ar fi un ”arhanghel”.

Satan a dictat în mod direct Al Jilwah-ul, profetului yezid Șeik Adi, în secolul al XII-lea. Al Jilwah este cea mai importantă doctrină în Satanism, și fiecare satanist ar trebui să fie familiarizat cu învățăturile acestuia. L-am întrebat pe Satan dacă Al Jilwahul a fost dictat de El și mi-a confirmat că a fost, dar a mai adăugat că, musulmanii au alterat unele dintre doctrinele yezidilor.

Yezidii au fost victime uciderii în masă și a genocidului, la bunul plac al altora, în special a celor de religie creștină și musulmană. În anul 1415 e.n., musulmanii au profanat și distrus cavoul lui Șeik Adi,  răscolindu-i mormântul și luându-i oasele, pe care le-au ars sub privirile Yezidilor.
”Pe unii dintre mulțimile Yezide i-au luat ca prizonieri, făcându-i sclavi, în timp ce pe alții i-au masacrat. Ca și cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, Badr al-Din a ordonat atât execuția a altor 200 de membri din această sectă, precum și dezgroparea și arderea oaselor lui Șeik Adi” -3-

”În 1892, Farik ‘Omar Pașa, a invitat mai multe căpetenii Yezide la Mosul. Intenția lui era de a le colecta taxe pentru o durată de 20 de ani în urmă și de a încerca să îi convertească la Islam. Câțiva creștini erau de asemenea prezenți la întâlnire. El a început să le spună că ‘dacă ei ar renunța la închinarea Satanică, ar fi răsplătiți cu poziții și locuri de mare rang și l-ar proslăvi pe marele Allah.’ Când ei au refuzat să îi dea un răspuns, Farik i-a aruncat în închisoare, după care a mărșăluit în satul lor, unde a ucis 500 dintre ei.’‘ -4-

Cei mai mulți Yezidii sunt analfabeți, iar cele câteva doctrine pe care ei le au, sunt transmise prin viu grai din generație în generație. Pentru a evita persecuția, poporul Yezid i-a amăgit pe străini în mod voit, cu privire la credințele și doctrinele lor. Acest lucru explică de ce sunt atât de multe conflicte cu privire la credința lor. Yezidii au foarte puține scripturi; în Al Jilwah, Satan învață: ”Eu conduc pe o cale dreaptă, fără nici o carte”
”Melek Ta’us a învățat mai întâi prin tradiția viului grai, iar mai apoi prin cartea Jilwe” -5-

Poporului Yezid îi este interzis a pronunța numele ”Shaitan”. Ei fac referire la Satan prin ”Melek Ta’us”; Melek însemnând ”Rege”. Satan este simbolizat prin păun, datorită frumuseții și a mândriei Lui. El este ”Cel Mândru” și ”Domn al Pământului”. El este Zeu al Luminii și nicidecum al întunericului, fiind de asemenea îngrijorat de soarta lumii.-6- Yezidii îl reprezintă pe Satan atât prin păun cât și prin șarpe. ”Păunul simbolizează frumusețea Dumnezeului închinat iar șarpele reprezintă înțelepciunea: deoarece El este în același măsură frumos și înțelept.” Relicva lor sfântă este drapelul de cupru cu imaginea păunului.-7-

Ei cântă din flaut și din tamburină la festivalele și dansurile lor; ”o închinare care conduce la toate felurile de dezmățuri și plăceri.” -8-

”Jilwahul și Reșul sunt singurele scripturi sfinte și autentice ale Yezidilor. Yezidii confirmă nu numai pierderea a multor copii din Scripturile lor ci, de asemenea, recunosc și pierderea originalului Cărții Reșului, de Șaikh Hayder. Varianta înlocuitoare a fost fără îndoială rescrisă din memorie.” Yezidii într-adevăr evită a menționa atât numele ”Satan” cât și orice alt atribut al acestuia; s-au ținut la distanță timp de secole, iar cărțile lor continuă să fie un mister pentru străini. De asemenea, le este interzis să poarte culoarea albastă, deoarece aceasta este o culoare sacră pentru Satan.” -9- Yezidii uneori folosesc numele ”Ankar” pentru Satan și numele Angar-Manyu pentru Ahriman în Zoroastrism.-10- Ei sunt încredințați că Mișaf (Scriptura) Reș (Neagră), a fost scrisă de Șaikh Hasan al-Basri și a fost numită ”Neagră” deoarece cuvântul ”Satan” este tăinuit în ea. În fine, ea măsoară 28 x 21 cm și este învelită în piele.
Yezidii au de asemenea o bună reputație ca adepți ai magiei negre. -11-

__________________________________________________
¹ The Yezidis, their Life and Beliefs by Sami Said Ahmed 1975
² Adventures in Arabia: Among the Bedouins, Druses, Whirling Dervishes & Yezidee Devil Worshipers by W.B. Seabrook 1927
³Yezidism- its Background, Observances and Textual Tradition
by Philip G. Kreyenbroek 1995
4 Idem.
5 Idem.
6 The Yezidis: A Study in Survival by J.S. Guest 1987
7 Peacock Angel by E.S. Drower 1941
8 Idem.
9 The Yezidis, their Life and Beliefs by Sami Said Ahmed 1975
10 Idem.
11 Devil Worship 1919: The Sacred Books and Traditions of the Yezidiz
by Isya Joseph

Primary Sidebar