Skip to content

Content Header

Auto-hipnotizarea

Auto-hipnotizarea published on

Pentru auto-hipnoză trebuie să intri într-o transă profundă. Următorul pasaj e preluat din cartea A Treaty on Astral Projection, de Robert Bruces.

Cum să intri în transă:
Relaxează-te și calmează-ți mintea, concentrându-te pe respirație. Imaginează-ți cum cobori o scară în întuneric. Nu vizualiza scara; este important să reproduci senzația pe care o ai atunci când cobori o scară. Când expiri, simte cum cobori o treaptă sau două. Când inspiri simte cum stai pe loc pe scară.

E nevoie de un efect mental de cădere. Acesta schimbă frecvența undelor cerebrale de la starea de veghe (beta) la starea de somn (alpha) sau starea de somn profund (teta). Odată ce frecvența undelor cerebrale ajunge la alpha, vei intra în transă. Continuă să efectuezi cele de mai sus suficient de mult. E nevoie de ceva timp pentru a intra în transă, totul depinde de experiența pe care o ai cu relaxarea profundă și cu calmarea minții.

Observație: din momentul în care experimentezi o senzație de apăsare, oprește exercițiul de cădere mentală. Dacă nu te simți confortabil cu scara, atunci imaginează-ți că ești într-un lift: simte senzația de cădere atunci când expiri și simte cum stai pe loc atunci când inspiri. Sau îți poți imagina că ești o pană și să simți cum plutești în jos când expiri și cum stai pe loc când inspiri. Cum am afirmat mai sus, ai nevoie de un efect de cădere mentală pentru a-ți coborî frecvența undelor cerebrale. Când efectul de cădere mentală e combinat cu o relaxare profundă și cu un calm mintal, acesta îți va cauza intrarea în stadiul de transă. Simte-te liber să folosești orice scenariu cu care ești confortabil și care îți poate reda acest efect de profunzime.

O transă se simte așa: totul devine mai liniștit și te simți ca și cum ești într-un loc mult mai mare. Ai un oarecare sentiment de zumzăit în corp. Totul se simte diferit. Se simte un pic ca atunci când îți pui o cutie de carton pe cap în întuneric și poți simți schimbarea atmosferei. Este ca și când totul devine neclar sau un pic șters. Orice sunet puternic este dureros atunci când te afli în transă.

Transa profundă:
Nivelul transei pe care îl atingi depinde foarte mult de abilitatea ta de a te relaxa și de a-ți concentra voința. Pentru a atinge o transă și mai profundă, de exemplu nivelul teta sau chiar mai profund de atât, trebuie să te concentrezi mult mai mult și pentru o durată mult mai mare de timp pe efectul de cădere mentală, însoțit de conștientizarea respirației. Primul nivel al transei – atunci când devii foarte greu – este suficient de profund pentru proiecția astrală. Eu nu recomand nimănui să se forțeze să intre într-o transă mai profundă decât cea ușoară, până când nu are destulă experiență cu transa.

Cum poți știi când ai intrat într-o transă profundă? Există patru simptome foarte ușor de observat:

Un sentiment inconfortabil de rece, însă care nu te face să tremuri de frig, însoțit de o pierdere rapidă a căldurii corporale.

Din punct de vedere mental, te vei simți foarte ciudat și totul ți se va părea extrem de înceeeeet. Procesul gândirii va fi încetinit ca și când cineva ți-a făcut o injecție puternică împotriva durerii.

Te vei simții ca și cum ești disociat de propriul tău corp, adică vei avea o senzație puternică de plutire și totul se va simții ca și cum este foarte departe.

Paralizie fizică totală.

Observație: aceste 4 lucruri, ÎMPREUNĂ, indică faptul că ai intrat într-o transă profundă. Nu încurca transa profundă cu senzația moderată de plutire pe care o obții uneori cu transa ușoară, adică atunci când corpul astral devine slab; nici pierderea ușoară a căldurii corporale cauzată de faptul că stai în același loc mai mult timp; sau cu ușoara paralizie cum e, de exemplu, senzația de greutate/apăsare. Transa profundă este foarte inconfortabilă și inconfundabilă.

Este foarte dificil să intri într-o transă profundă, deoarece trebuie să îți dezvolți abilitățile de a te relaxa, concentra și de a stăpâni stadiile de transă, plus foarte multă voință și energie mentală. Nu vei intra în transa profundă în mod accidental. Dacă ești îngrijorat că ajungi prea profund, amintește-ți asta: POȚI să ieși din transă oricând. Concentrează-ți TOATĂ voința pe mișcarea degetelor de la mâini și de la picioare. Odată ce poți mișca un deget, flexează-ți mâinile, mișcă-ți brațele, scutură-ți capul, astfel încât să îți reanimezi trupul; apoi ridică-te ușor și plimbă-te timp de câteva minute. Atingerea unui stadiu profund al transei nu ar trebui să reprezinte o problemă cu aceste exerciții.

Expandarea energiei corporale:
La un moment dat după intrarea în transă vei simți o ușoară paralizie. Asta va fi imediat acompaniată de o vibrație profundă și un sentiment de zumzăit peste tot. De asemenea poți simți că ești enorm și umflat. Paralizia, vibrația și sentimentul de enormitate sunt simptome ale corpului energetic ce se expandează și ale corpului astral slăbit. Asta face parte din procesul normal de somn. Corpul energetic se expandează și se deschide pentru a acumula și depozita energie. În acest timp, corpul astral este liber și într-un fel în afara corpului fizic.

Unii oameni ascultă înregistrări cu afirmații. Slăbiciunea acestei metode este aceea că, într-o transă profundă, sunetele pot deveni dureroase și-ți pot hurui sistemul nervos. Fiecare este diferit și ar trebui să încerce pentru el însuși, pentru a găsi metodele care funcționează cel mai bine pentru propria persoană. Ce funcționează pentru o persoană e posibil să nu funcționeze pentru alta.

În acest stadiu poți face regresia într-o viață anterioară, prin trecerea prin o ușă sau „portal” în mintea ta.

Stadiul de transă profundă este momentul potrivit pentru a face afirmații repetate pentru a-ți programa mintea. Auto-hipnoza este aproape ca hipnotizarea altora cu excepția faptului că rostești afirmațiile pentru tine însuți. Din nou, mai multe sesiuni sunt necesare.

Ieși din transă încet și treptat, ca atunci când te întorci din astral.

 

– Înalta Preoteasă Maxine Dietrich