Skip to content

Content Header

Utilizarea runelor

Utilizarea runelor published on

Cabala este de fapt destul de simplu de folosit, atunci când este dezbrăcată de toate alterările şi rahaturile evreieşti. Magia cabalistică se bazează pe litere şi numere, astfel încât fiecărei litere îi corespunde un număr. Numele literei este vibrat cu o concentrare specifică într-o chakră la alegere, într-unul dintre aspectele sufletului, în aură, un organ (pentru împuternicire şi/sau vindecare), etc. Un alt lucru care stă la baza acestora este „respiraţia zumzăită” din yoga.

Primul exemplu: meditaţia pentru vindecare

 1. Intră în transă şi inspiră energie în organul care are nevoie de vindecare. Vizualizează această energie de o puternică culoare alb-aurie, ca Soarele.
 2. Repetă o afirmaţie de genul „Inspir o puternică energie vindecătoare, care îmi vindecă în mod permanent_____ (numele organului) de boli (dacă cunoşti boala, numeşte-o!). _____meu este puternic, sănătos şi normal, în toate felurile.” Afirmă acest lucru de mai multe ori în mintea ta, cu intenţie, în cadrul fiecărei respiraţii.
 3. Acum inspiră energie, iar când expiri, vibrează numele runei pe care doreşti să o foloseşti. Să spunem că o să foloseşti runa Thurisaz: inspiră energie, iar CÂND EXPIRI, FOCALIZEAZĂ VIBRAŢIA, ASTFEL ÎNCÂT SĂ O POŢI *SIMŢII* ÎN MOD DIRECT ÎN ORGANUL CU PRICINA: TTTTT – HHHHH (H-ul este gutural, precum ch în germanicul nacht) – UUUUU – RRRRR (rostogoleşte litera R) – IIIII – ZZZZZ – AAAAA – ŢŢŢŢŢ.
 4. Numărul pentru Thurisaz este trei, aşadar vrei vrea să vibrezi această rună de un multiplu al numărului trei, să spunem treizeci de ori pentru fiecare sesiune.

Pe parcursul meditaţiei, vizualizează runa Thurisaz pe cât de bine şi de clar posibil. În timp, când îţi deschizi mintea, acest lucru se va întâmpla în mod simultan. Runa ar trebui să strălucească de putere.

Al doilea exemplu: împuternicirea unei chakre
Să spunem că vrei să îţi întăreşti chakra inimii; runa Gebo guvernează peste această chakră.

 1. Intră în transă şi inspiră energie în chakra inimii. Vizualizează această energie de o culoare alb-aurie ca Soarele, deoarece Soarele este patronul ezoteric al acestei chakre şi centrul puterii sufletului.
 2. Vibrează runa Gebo: SIMTE-i vibraţia exact în chakra inimii.

GGGGG (G-ul este gutural, iar sunetul ar trebui prelungit din fundul gâtului, creând un puternic circuit energetic) – EEEEE – BBBBB (B-ul este vibrat între buze) – OOOOO.
Numărul lui Gebo este şapte, aşadar îţi vei dori să vibrezi această rună fie de şapte ori pe sesiune, fie de un multiplu de şapte.

Al treilea exemplu: utilizarea energiei pentru împuternicirea aurei, cu scopul de a atrage pe cineva/ceva

 1. Intră în transă, simte-ţi aura şi inspiră energie în aceasta
 2. Repetă o afirmaţie, gen „Inspir o puternică energie în aură, care îmi atrage_____.”
 3. Vibrează orice rună doreşti, dar care să corespundă lucrului pe care vrei să îl atragi. SIMTE-i vibraţia în aură.

Vibrează runa aleasă de un număr de ori corespunzător numărului runei pe care o foloseşti.

 • Numărul runei Fehu e 1. Motiv pentru care o vei vibra de un multiplu de 1, pe sesiune.
 • Numărul runei Wunjo e 8. Motiv pentru care o vei vibra de 8 ori pe sesiune (sau de un multiplu de 8).
 • Numărul runei Ödhal e 24. Motiv pentru care o vei vibra de 24 ori pe sesiune (sau de un multiplu de 24).

Sfat:
Vibrarea runelor necesită multă practică şi concentrare. Cel mai bine este să lucrezi cu acestea într-un loc în care nu vei fi deranjat şi în care să le poţi vibra cu voce tare. Eu obişnuiesc să ascult muzică în căşti atunci când vibrez runele, deoarece aceasta mă ajută să mă focalizez şi să SIMT vibraţia în mod corect, lucru care este extrem de important. Foloseşte orice metodă care funcționează în cazul tău şi cu care te simţi confortabil; fiecare dintre noi suntem diferiţi.