Skip to content

Content Header

B

B

published on

___

DISTRUGERE ȘI RĂZBOI

___

„Războiul”, spunea Heraclit, „este tatăl tuturor lucrurilor”.

Există un război nesfârșit în această lume, iar noi nu trebuie să îl refuzăm.

Deoarece războiul nu este singurul lord și stăpân, într-o alegorie Marte a fost „detestat” de Zei pentru că era preocupat doar de războiul fără noimă: dar cu toate că lui Marte i s-a refuzat audiența, în momentele în care războiul trebuia planificat cu cap, întemeietorii Olimpului au chemat după el pentru că forța pe care acesta o reprezintă nu poate fi negată.

În mod similar, în viața noastră, există pace și război. Zeii noștri ne conduc spre cel mai important război dintre toate și vor ca să luptăm: războiul împotriva ignoranței interioare, a întunericului, slăbiciunii și decăderii.

Din moment ce universul este clădit atât pe timp de pace, cât și pe timp de război, orice abordare a vieții nu se poate concentra doar pe una dintre ele.

Tatăl Satan ne-a dictat că va exista un moment în care negativitatea din lume va fi înlocuită treptat cu pozitivitatea, dar acel moment va sosi doar atunci când vom avansa și vom progresa enorm – iar noi suntem foarte departe de acel stadiu.

Atingerea acelui stadiu va fi obținută prin războiul nostru, o necesitate pentru evoluția noastră. Starea actuală de dualitate din lume este în prezent un fundament care nu poate fi negat în această realitate.

Războiul poate fi diminuat și ar trebui evitat. Războiul reprezintă cea mai nesăbuită și supremă formă de competiție; există alte forme mai bune pentru a manifesta acest lucru.

Până atunci, în conjuncție cu realismul și ordinea naturală, războiul este, în mod incontestabil, încă un aspect al vieții. El trebuie acceptat, evitat sau chiar practicat numai în circumstanțe foarte necesare, în acord cu înțelepciunea.

Lipsită de înțelepciune, puterea pe care Ares o reprezintă va fi doar o formă detestabilă, fără noimă.

Trebuie să învățăm să luptăm și chiar să distrugem, pentru că numai în acest mod vom putea scăpa de această brută antică conducătoare a vieții. Câștigând războiul interior, vom evita războiul exterior.

 

B

___

RUGĂCIUNE:

„O, MAESTRE BEELZEBUL,
CONDU-NE ÎN LUPTĂ,
FORJEAZĂ-NE CIOCANELE ȘI SĂBIILE,
PENTRU A CUCERI
ORAȘUL SPIRITUAL AL SUFLETELOR NOASTRE.”

 
sigiliul lui Satan

___