Skip to content

Content Header

Yazidiții: închinătorii lui Satan din Irak

Yazidiții: închinătorii lui Satan din Irak published on

Au fost multe articole contradictorii despre închinătorii lui Satan din Irak, numiți yazidi. Poporul yazidit este originar din partea central-sudică a Irakului, care însă ulterior a migrat spre nord, în muntele Laliș. Se crede că ei sunt descendenți ai asirienilor care au căutat refugiu după căderea Ninivei în anul 612 i.e.n.(1) Eridu, de asemenea cunoscut sub numele de „Enkidu,” a fost un oraș antic în sudul Irakului. Acesta a fost orașul Tatălui nostru Satan (Enki). Valea Baten El Ghoul, care este situată exact deasupra orașului antic (Eridu) îngropat, mai este denumită și „valea Diavolului” sau „Burta fiarei.” Iordanienii, precum și mulți alții, o consideră ca fiind bântuită. Demoni au putut fi văzuți de mulți dintre cei care își petreceau noaptea în această zonă, de cele mai multe ori aceștia fiind soldați care își instalau tabăra aici. Aceia care au fost în această vale, indiferent pentru cât timp, afirmă că aceasta este încărcată cu o energie foarte puternică, energie pe care oamenii religiilor de dreapta o etichetează ca „diabolică.”

Cei care au înnoptat acolo, de asemenea afirmă că această arie este „îmbăiată într-o ciudată lumină gri-albăstruie.” Au fost raportate diverse „apariții.” (Informațiile de mai sus au fost preluate din cartea „Psychic Warrior” de David Moorehouse). Autorul a fost un soldat în Armata SUA care a fost lovit în zona capului de un obuz de mortar, în timp ce lucra la instalarea taberei cu plutonul său; ca urmare a acestei întâmplări, a început să experimenteze fenomene și abilități psihice pe care nu le avea înaintea incidentului. În cele din urmă a fost alocat departamentului Strategiei Psihice din armata SUA.

Irakul deține multe artefacte și dovezi ale existenței și a naturii lui Satan. Muntele Laliș este localizat în aproprierea orașului asirian Ninive; în aceeași zonă, pe întinderea a 300 de mile, se găsesc Ziarahele: cele Șapte Turnuri ale lui Satan, cu turnul central pe muntele Laliș. Cele „șapte turnuri sau centrele energetice – niște structuri înalte și albe, sub forma unor conuri ale căror raze luminoase pornesc din vârf”(2)

Ziarah2

Fiecare turn este înzestrat cu un reflector strălucitor sub formă hieroglifică, care avea menirea de a fi folosit drept centru energetic, de unde voința preotului satanic/yazidit putea radia, influențând evenimentele în lume.

Ziarah1

Yazidiții erau adesea descriși ca oameni secretoși, cărora nu li se permite a-și dezvălui religia străinilor, ținându-și adevăratele credințe ascunse. Astăzi, religia modernă a yazidiților este oarecum diferită de vechile căi, datorită interferențelor din exteriorul. Este evident că doctrinele lor au fost alterate pentru a se conforma credințelor creștine, din moment ce în Qu’ret Al Yezid, Satan se dezvăluie ca Zeu iar în alte locuri se spune că el ar fi un „arhanghel.”

Satan a dictat în mod direct cartea Al Jilwah profetului yazidit Șeik Adi, în secolul al XII-lea. Al Jilwah este cea mai importantă doctrină în satanism și fiecare satanist ar trebui să fie familiarizat cu învățăturile acesteia. L-am întrebat pe Satan dacă Al Jilwah a fost dictat de El și mi-a confirmat că a fost, dar a mai adăugat că musulmanii au alterat unele dintre doctrinele yazidiților.

Yazidiții au fost victimele uciderii în masă și a genocidului, la bunul plac al altora, în special a celor de religie creștină și musulmană. În anul 1415 e.n., musulmanii au profanat și distrus cavoul lui Șeik Adi, răscolindu-i mormântul și luându-i oasele pe care le-au ars sub privirile yazidiților.

„Pe unii dintre mulțimile yazidite i-au luat ca prizonieri, făcându-i sclavi, în timp ce pe alții i-au masacrat. Ca și cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, Badr al-Din a ordonat atât execuția altor 200 de membri din această sectă, precum și dezgroparea și arderea oaselor lui Șeik Adi”(3)

„În 1892, Farik ‘Omar Pașa a invitat mai multe căpetenii yazidite la Mosul. Intenția lui era de a le colecta taxe pentru o durată de 20 de ani în urmă și de a încerca să îi convertească la islam. Câțiva creștini erau de asemenea prezenți la întâlnire. El a început să le spună că ‘dacă ei ar renunța la închinarea satanică, ar fi răsplătiți cu poziții și locuri de mare rang și l-ar proslăvi pe marele Allah.’ Când ei au refuzat să îi dea un răspuns, Farik i-a aruncat în închisoare, după care a mărșăluit în satul lor unde a ucis 500 dintre ei.”(4)

Cei mai mulți yazidiți sunt analfabeți, iar cele câteva doctrine pe care ei le au sunt transmise prin viu grai din generație în generație. Pentru a evita persecuția, poporul yazidit i-a amăgit pe străini în mod voit, cu privire la credințele și doctrinele lor. Acest lucru explică de ce sunt atât de multe conflicte cu privire la credința lor. Yazidiții au foarte puține scripturi; în Al Jilwah Satan ne învață: „Eu conduc pe o cale dreaptă, fără nici o carte”(5)

„Melek Ta’us a învățat mai întâi prin tradiția viului grai, iar mai apoi prin cartea Jilwe”

Poporului Yezid îi este interzis a pronunța numele „Shaitan.” Ei fac referire la Satan prin „Melek Ta’us;” Melek însemnând „Rege.” Satan este simbolizat prin păun, datorită frumuseții și a mândriei lui. El e „cel mândru” și „Domn al pământului.” El e Zeul Luminii și nicidecum al întunericului, fiind de asemenea îngrijorat de soarta lumii.(6) Yazidiții îl reprezintă pe Satan atât prin păun cât și prin șarpe. „Păunul simbolizează frumusețea Zeului venerat iar șarpele reprezintă înțelepciunea: deoarece el este în același măsură frumos și înțelept.” Relicva lor sfântă este drapelul de cupru cu imaginea păunului.(7)

Ei cântă din flaut și din tamburină la festivalurile și dansurile lor; „O închinare care conduce la toate felurile de dezmățuri și plăceri.”(8)

„Cărțile Al Jilwah și Reș sunt singurele scripturi sfinte și autentice ale yazidiților. Yazidiții confirmă nu numai pierderea multor copii din scripturile lor ci, de asemenea, recunosc și pierderea originalului cărții Reș, scrisă de Șaikh Hayder. Varianta înlocuitoare a fost fără îndoială rescrisă din memorie.” Yazidiții într-adevăr evită să menționeze atât numele „Satan” cât și orice alt atribut al acestuia; s-au ținut la distanță timp de secole, iar cărțile lor continuă să fie un mister pentru străini. De asemenea, le este interzis să poarte culoarea albastră, deoarece aceasta este o culoare sacră pentru Satan.”(9) Yazidiții uneori folosesc numele „Ankar” pentru Satan și numele Angar-Manyu pentru Ahriman în Zoroastrism.(10) Ei sunt încredințați că Mișaf (Scriptura) Reș (Neagră), a fost scrisă de Șaikh Hasan al-Basri și a fost numită „Neagră” deoarece cuvântul „Satan” este tăinuit în ea. În fine, ea măsoară 28 x 21 cm și este învelită în piele.

Yazidiții sunt de asemenea renumiți ca fiind adepți ai magiei negre.(11)

 

__________________________________________________
¹ The Yezidis, their Life and Beliefs, de Sami Said Ahmed 1975
² Adventures in Arabia: Among the Bedouins, Druses, Whirling Dervishes & Yezidee Devil Worshipers, de W.B. Seabrook 1927
³ Yezidism- its Background, Observances and Textual Tradition, de Philip G. Kreyenbroek 1995
4 Idem.
5 Idem.
6 The Yezidis: A Study in Survival, de J.S. Guest 1987
7 Peacock Angel, E.S. Drower 1941
8 Idem.
9 The Yezidis, their Life and Beliefs, de Sami Said Ahmed 1975
10 Idem.
11 Devil Worship 1919: The Sacred Books and Traditions of the Yezidiz, de Isya Joseph