Skip to content

Content Header

Γ

Γ

published on

___

VITEJIA

___

Dintre toate virtuțile enumerate aici, cea mai importantă virtute dintre toate cele 36, este vitejia.

Fără vitejie nu se poate avansa în niciuna dintre celelalte virtuți.

Zeul filosof Aristotel a vorbit în amănunt despre vitejie, catalogând-o ca fiind coroana virtuților etice.

Vitejia este esența spiritului, fiind cea mai necesară pentru avansarea spirituală și materială de-a lungul întregii noastre vieți.

Vitejia nu înseamnă lipsa fricii, a previziunii și nici nu te scutește de acțiunile nesăbuite. De fapt, trebuie să învățăm să fim suficient de curajoși pentru a dezvolta o atitudine potrivită, o conduită și să acționăm cu chibzuință, în loc să urmăm calea ușoară a nepăsării.

Făcând aceste lucruri, învățăm să ne confruntăm lașitatea, frica, negativitatea și obstacolele – depășindu-le în cele din urmă cu o conștiință și o înțelegere mai profundă.

Fără aceasta, nimeni nu va putea lupta vreodată pentru ceea ce este corect, nimeni nu va face ceea ce este corect, nimeni nu va ajunge vreodată pe Calea Zeilor și nici nu o va duce la bun sfârșit.

Dacă vitejia lipsește, atunci toate viciile negative și inferioare vor găsi loc pentru a crește în interiorul sufletului, conducându-l spre distrugere.

Pentru a ne confrunta pe noi înșine, trebuie să înțelegem că este nevoie de vitejie. Mulți nu vor avea această vitejie. Pentru a îndeplini acte de vitejie, trebuie să ne învățăm cum să fim viteji, acționând fără lașitate.

Simpla aplicare a vitejiei în sine este suficientă pentru a ne clasa printre sufletele superioare sau chiar printre Zei. Din acest motiv, în religiile strămoșilor noștri, vitejia era considerată prima și principala virtute, care ducea direct spre Câmpiile Elizee, la Sălile din Valhalla sau la cel mai înalt nivel din viața de apoi.

Eroismul și vitejia sunt cele două elemente fundamentale ale Căii Războinicului, satanismul spiritual

 

Γ

___

RUGĂCIUNE:

„O, MAESTRE BEELZEBUL,
STĂPÂNUL CELOR VITEJI,
ÎNVAȚĂ-NE CUM SĂ FIM CURAJOȘI,
ÎNTĂREȘTE-NE INIMILE, MINȚILE ȘI SPIRITELE,
FIE CA NOI SĂ NE DOVEDIM VITEJIA
ZEILOR.”

 
sigiliul lui Beelzebul

___