Skip to content

Content Header

H

H

published on

___

FRUMUSEȚE

___

Frumusețea este un concept misterios. În lumea noastră recunoaștem oamenii frumoși, operele de artă frumoase; frumusețea se manifestă cu o forță uimitoare și ne atrage atenția.

Identitatea Astartei în Grecia Antică era Afrodita; Regina iubirii și a frumuseții. Potrivit mitologiei, frumusețea ei a uimit toate ființele, Zei, armate și națiuni întregi, toți murind și luptând doar pentru nevoia de a o vedea chiar și pentru o clipă.

Platon a pătruns în esența acestei puteri misterioase. Marele învățător Platon a spust astfel: „Frumos este ceea ce este măsurat, armonios și proporționat.”

Ca stare finală, frumusețea este reprezentarea mai multor virtuți unificate, unde toate sunt în echilibru, proporție și unitate.

Prin urmare, un suflet frumos va fi acela care este rectificat, care este armonios, proporționat în acțiune, comportament și etică. La fel ca și corpul, care poate fi sculptat pentru a ieși dintr-o stare de dezordine, la fel și frumusețea sufletului poate fi adusă în exterior prin aplicarea virtuților Afroditei.

Platon, atunci când a fost întrebat, a arătat spre ceruri și a spus: „Tărâmurile divine sunt pline și abundente cu frumusețea marelui Zeu. Acolo nimic nu este disonant, nimic nu este nemăsurat, nimic nu este disproporționat.”

În lumea materială, în calitate de manifestări ale divinității, starea de existență de mai sus este îndepărtată de a noastră, dar este totuși accesibilă; trebuie să căutăm să devenim frumoși – nu doar în exterior, ci mai ales în lumea noastră interioară.

Sufletul frumos se va naște din mintea pură, ordonată și proporțională cu fluxul de conștiință care continuă să crească.

Gândindu-se la toate acestea, discipolul a întrebat-o pe Afrodita: „Măreață Zeiță, ești atât de frumoasă, încât această frumusețe mă ține într-o stare de venerație, admirație și chiar teroare!”

Doamna Afrodita a răspuns: „Permite-mi să-ți amintesc că Lucifer a fost întotdeauna cel mai frumos din tot cerul, la fel ca și mine, cea mai apropiată de sursa cosmică. Găsește sensul acestei afirmații, iar virtutea frumuseții ți se va dezvălui.”

 

H

___

RUGĂCIUNE:

„O, AFRODITA, REGINĂ DIVINĂ,
RIDICĂ VOALUL ÎNTUNERICULUI,
ARATĂ-ȚI FRUMUSEȚEA,
A TA ȘI A UNIVERSULUI,
FRUMUSEȚEA CARE DUCE LA CONȘTIINȚA SUPREMĂ ȘI ELEVATĂ!”

 
sigiliul lui Azazel

___