Skip to content

Content Header

Respirații yogice bazice

„Viața stă în respirație.” — Thoth

Exercițiile yogice de respirație sunt unele dintre cele mai puternice metode de amplificare a vrilului/puterii vrăjitorești/chi-ului, etc. Aceste exerciții de respirație mai stimulează și șarpele Kundalini și îi facilitează urcarea.

Există multe exerciții avansate de respirație. Pentru a le putea întreține în mod corect și efectiv, trebuie mai întâi să le stăpânești pe cele bazice. Aproape toate tehnicile avansate se construiesc peste cele bazice. Odată ce ești adept în cele pentru începători, exercițiile avansate vor putea fi deprinse mult mai ușor.

Puterea vrăjitorească se construiește în trepte, pe fundații solide. Aceste exerciții nu sunt de joacă, întrucât acestea lucrează la amplificarea și transformarea forței vitale. Este imperativ să începi ușor și pas cu pas. Poate fi periculos să le întrerupi sau să le practici în exces. La fel ca toate celelalte practici spirituale: dacă ceva nu îți dă o senzație bună, atunci oprește-te.

Fiecare sesiune de yoga ar trebui încheiate cu 10—15 minute în care stai într-o poziție relaxată și perfect nemișcat. Aici șade puterea și acesta este momentul în care vei experimenta o zvâcnire energetică, care denotă amplificarea vrilului/forței vrăjitorești.

ATENȚIE!!
NU exagera cu niciun exercițiu de respirație!! Aici, mai mult NU înseamnă mai bine!! Durata recomandată pentru ținerea respirației nu sunt decât exemple. Este în regulă dacă îți ții respirația pe o durată mai scurtă decât cea dată. Adoptă orice este confortabil pentru tine. Pe durata în care întreții aceste respirații nu trebuie niciodată să simți că rămâi fără aer și nici să experimentezi vreun fel de stres sau nevoie de a inspira numaidecât. EXERCIȚIILE DE RESPIRAȚIE NU SUNT GIMNASTICĂ! EXAGERĂRILE ȘI SUPRASOLICITĂRILE POT CONDUCE LA VĂTĂMAREA SISTEMULUI NERVOS CENTRAL!

Atunci când te apuci de exerciții de respirație, începe cu una sau două metode și în cadrul a numai cinci runde, din oricare dintre tehnicile date mai jos. Dacă practici exercițiile din yoga kundalinică, care includ și respirația focului, aceasta este deja o tehnică. Este în regulă să întreții întreg setul de exerciții kundalinice; însă recomand cu tărie a se începe cu mai puține repetiții decât recomandarea de 108 — adică începe și rămâi pentru ceva timp cu 54 repetiții, pentru exercițiile care cer 108. Aceste exerciții sunt ceva cu care nu poți exagera. Nu sunt deloc precum mersul la sală.

Cât despre aceia care au practicat în mod consistent aceste exerciții de ceva vreme și care au experiență, întrețineți oricare dintre aceste exerciții exact așa cum vă este confortabil. Cele de mai sus sunt pentru novici și cei neexperimentați.

 

EXERCIȚII YOGICE BAZICE DE RESPIRAȚIE: