Skip to content

Content Header

Belzebut

Belzebut published on

BELZEBUT este cunoscut şi ca BAALZEBUB, ENLIL, BEL, “PIR BUB”* BAAL ZEBUL şi BEELZEBUTH. De asemenea, mai este cunoscut şi ca Demonul Goetic “BAEL”

Poziţia Zodiacală: 0 – 4 grade în Berbec
21 – 25 martie *(21 – 30 martie)
Carte Tarot: a 2-a Rodii (dictat de Azazel)
Culoarea Lumânării: negru
Plantă: ferigă
Planetă: Soarele (dictat de Azazel)
Metal: fier *(aur)
Element: foc
Rang: Rege
Bael este un Demon de Zi şi guvernează peste 66 Legiuni de Spirite

Aceia care îi sunt apropiaţi lui Belzebut, ştiu că acesta este Enlil. Acest lucru mi-a fost împărtăşit de el personal. Enlil a fost originalul “Bel”, care mai târziu a evoluat în “Baal”. “Baal” înseamnă “Domn”, “Stăpân” “Prinţul Baal”. Belzebut/Enlil a fost un Zeu foarte bine cunoscut şi popular, având şi oraşe numite după el în tot Estul Mijlociu, cu prefixul “Baal”.

Cei mai mulţi oameni care au studiat Ocultismul, cunosc faptul că Belzebut îi este foarte apropiat lui Satan, amândoi datând pe Pământ, încă de la “începutul vremurilor”; Enlil şi Enki. Acesta este fratele după tată, al lui Satan. Împreună cu Ea/Satan şi Astarte, au sfârşit în grimoare ca Prinţi Încoronaţi ai Iadului, fiind etichetaţi drept “diabolici”.

“Baal Zebub, Zeul tămăduitor al Ekronului, care mai târziu a devenit Belzebut, a ajuns să reprezinte diabolicul şi idolatria, în Noul Testament al Bibliei.”
Citat din “Syria”, de Coleman South, 1995

Belzebut este cel mai larg cunoscut ca Zeul Filistenilor, domnind peste orașul Ekron. Este al doilea în conducere, după Satan. Filistenii antici l-au venerat sub numele de “Belzebut”. Belzebut este “Domn al aerului”. Peste tot pe unde a fost venerat, a fost cunoscut ca Zeu al vremii şi a meteorologiei. El de asemenea a controlat rutele aeriene, când Nefilimii au venit pe Pământ. Numele lui a fost pervertit de către evrei, astfel încât să însemne “Domnul Zburătoarelor/Muștelor”.

Belzebut are grijă de luptele dintre sataniştii dedicaţi. Satan vrea unitate, iar Belzebut întăreşte şi aplică acest lucru. Poate fi foarte strict, deoarece Satan nu admite ca sataniştii dedicaţi să se blesteme între ei.

Belzebut patronează peste tot ceea ce este oriental, peste Artele Marţiale şi Cultura Asiatică. A fost Prinţul Serafimilor; are o voce răguşită.

Înalta Preoteasă Persephone povesteşte despre experienţa ei cu Belzebut:
Belzebut este foarte înalt, aş zice în jur de 2.5 metrii. Este foarte bine făcut şi are cea mai uluitoare energie şi cei mai frumoşi ochi pe care i-am văzut vreodată. Culoarea acestora se schimbă în funcţie de energia pe care o are pe moment. Întotdeauna a fost şi este foarte binevoitor cu mine şi mă vizitează destul de des. Am avut ocazia să îl văd şi pe atât de gentil şi de binevoitor pe cât îţi poţi imagina, cât şi extrem de pervers, atunci când este înfuriat. Are păr castaniu.

Experienţa mea personală:
Prima dată l-am văzut când i-am cerut ajutorul pentru a crea această pagină despre el. Mi-a apărut cu părul blond şi sprâncene mai închise, purtând o robă albă. Aceasta a fost prima dată când l-am văzut. I-am auzit vocea cu mult timp în urmă, iar aceasta îi era răguşită, însă când acesta mi-a vorbit din nou, destul de recent, răguşeala îi dispăruse. Acest lucru este probabil datorită faptului că acum este liber.
– Înalta Preoteasă Maxine

Sigiliile lui Belzebut:
Primul Sigiliu
Al Doilea Sigiliu

CLICK AICI pentru mai multe informaţii despre Sigiliile lui Belzebut.

În timpul distrugerii cunoștințelor oculte de către evrei şi creştini, aproape toate informaţiile despre Belzebut au fost pierdute. Xinii* au avut libertatea de a huli, blasfemia şi defăima reputaţia Zeilor Originali, după cum și-au dorit. Din moment ce nu a rămas nici un fel de opoziţie în urma distrugerii a oraşe întregi, ucideri în masă a popoarelor “păgâne”, distrugerea templelor, librăriilor şi a documentelor acestora, noile generaţii nu au avut nici o altă sursă la care să se întoarcă pentru informare despre aceşti Zei, decât biblia iudeo/xină.

Belzebut/Enlil a fost Zeul Păzitor al oraşului Nippur, oraş situat în Sumeria (actualmente Irak). Şi-a avut ziguratele, altarele şi templele în acest oraş.

Belzebut/Enlil este Zeul furtunilor, condițiilor atmosferice, a vântului, ploii şi a aerului.
Numărul lui este 50.

Ziguratele lui din Nippur erau numite “Fi-irn-bar-sag”. Este Zeul care tună şi fulgeră împotriva inamicilor lui Satan. (Mai mult de o grămadă de biserici xine au fost distruse în mod dezastruos). Este considerat un Zeu binevoitor, dătător de viaţă şi susţinător al acesteia, purtând de grijă oamenilor lui, de fiarele câmpului, de păsările cerului şi de peştii mării. Enlil (Beelzebub) este atât un Zeu al războiului, cât şi un Zeu al păcii; distrugător şi protector, apărător, restaurator, constructor; potrivnic, ostil şi cel mai îndurător. 1

Pentru a te putea bucura de binecuvântările lui, trebuie mai întâi să intri într-o relaţie corectă cu el şi cu Satan. Sprijină şi întăreşte decretele lui Satan.

“Enlil (Beelzebub) nici nu se teme şi nici nu se înspăimântă de inamicii lui. O luptă întreprinsă de el este purtată cu o vigoare inexorabilă, până când se ajunge la victorie – pentru el nu există scuză sau retragere:
‘Pământul ostil şi nesubordonat – să nu îţi apleci inima spre el.’
“Odată ce furia i-a fost stârnită, nu exista nimic care să îl poată face cedeze sau să se potolească” 2

Enlil/Beelzebub a fost “un protector şi un dătător de viaţă”. “Pe cât de înfuriat şi de distructiv poate fi cu inamicii, pe atât de îndurător, binevoitor şi iubitor poate fii, când vine vorba de oamenii şi de ţările lui. Îşi protejează oamenii de invaziile ostile prin ridicarea de ziduri înalte sau de fortărețe în jurul lor şi a caselor lor, astfel încât hoardele inamice nu pot intra nici pe deasupra şi nici pe porţi.”

“Dacă oamenii lui au nevoie de ploaie, el deschide pentru ei zăgazurile cerului, dă deoparte zavoarele acestuia şi eliberează calea, astfel încât ploi abundente să le poată uda terenurile; de asemenea, el poate face acest lucru pentru a îneca şi distruge cu desăvârşire inamicii.”

Mai jos este un imn antic sumerian, adresat lui Enlil/Beelzebub: 3
Porţile cerului
Zăvoarele cerului
Stăvilarele cerului
Lăcatele cerului
Tu le deschizi
Tu le tragi
Tu le nărui
Tu le îndepărtezi

“El susţine atât viaţa oamenilor cât şi cea a animalelor. Făcând asta, nu neglijează nici pe cea mai mică şi nesemnificativă vieţuitoare, în care încolţeşte viaţa.

Babilonienii antici erau uimiţi de iubirea, protecţia şi sprijinul lui Enlil, elogiindul prin exlamaţia “El care protejează (sprijină)”

Este înzestrat cu o putere şi o autoritate extraordinară. Emblema autorităţii sale este sceptru pur sau strălucitor, pe care îl ţine sau îl poartă în mâini. Acţionează în autoritatea lui Satan. Cu toate acestea, acest sceptru strălucitor nu este doar o emblemă a autorităţii, măreţiei şi a puterii, ci şi o pană în mâinile lui Beelzebub, scribul, prin mijloacele căruia acesta scrie voinţa şi deciziile lui Satan.

“Cele doisprezece semne ale zodiacului, anul, anotimpurile şi lunile îşi au toate începuturile şi sfârşiturile lor, granițele şi legile lor, imaginile şi desenele lor: Enlil (Beelzebub) le indică şi le proclamă pe toate. Există un înţeles şi o semnificaţie în fiecare dintre acestea: Enlil (Beelzebub) le interpretează. Face acest lucru prin “plinătatea manifestărilor lui”. “Enlil şi cele şapte manifestaţii ale Sale”. Este unul dintre cele mai remarcante realităţi, în relaţie cu natura fiecărui Zeu care, la un moment dat a jucat rolul de “Fiu” într-o anumită trinitate; se considera că un astfel de Zeu avea “şapte manifestări” a puterii sale. Erau “şapte”, deoarece acest număr exprimă “plinătatea, completarea, totalitatea” 4
*Acestea sunt cele șapte chakre principale

Mai jos este o schiţă a Templului lui Beelzebub din Ekron, din Ţara antică a Filistenilor.

 

Beelzebub_s_Temple_at_Ekron*Pentru Yezidi, închinătorii lui Satan din Irak, Beelzebub era cunoscut ca “Pir Bub”. Ei afirmă că acesta a fost Zeul Regelui Ahab. (Referinţă: pag. 40 din Închinarea Demonică, de Isya Joseph, anul 1919)

Următorul paragraf este luat din “Enciclopedia Britanica; un Dicţionar Critic al Istoriei Literaturii, Politicii şi Religiei, al Arheologiei, Geografiei şi a Istoriei Naturale a Bibliei”
Volumul I: A-D
scris de The Rev. T. K. Cheyne, M.A., DD şi J. Sutherland Black, M.A. LL.D.
The Macmillan Company, New York; Adam şi Charles Black, Londra, 1899

BELZEBUT, ştiut şi ca Zebub sau Myla – Zeul Zburător, un Zeu al Ekronului, al cărui oracol a fost consultat de regele israelit Ahazia, în timpul ultimei sale boli. Numele este de obicei tradus prin “Zeul Muştelor”. Este adevărat că nu există nicio analogie semitică, însă Pausanias ne spune despre un Zeu care a alungat roiuri periculoase de muşte din Olimp, iar Clement din Alexandria atestă cultul aceluiaşi Zeu în Elis; dacă voim, putem interpreta titlul “Un Zeu care trimite sau alungă o plagă de muşte”. Oricum, hai să trecem mai departe. Bezold credea că într-o inscripţie asiriană din secolul al XII-lea î.e.n., “Baal-Zabnbi” era unul din numele lui Zebub. Baal-Zebub a fost un nume divin cunoscut pe scară largă, adoptat pentru Zeul Ekronului. Restaurarea ultimelor silabe este destul de nesigură, motiv pentru care, interpretarea de Baal-Sapuna (vezi BAAL-ZEFRON, I) pare cea mai probabilă. Prin urmare, Winckler sugerează că Zebub ar putea fi numele unei aşezări foarte antice, în oraşul Ekron (nu mai este nevoie să fie explicat etimologic), făcându-se analogie la Baal-Sidon, Baal-Hermon, Baal-Lebanon. Totuşi, nu se cunoaşte o astfel de aşezare, iar Ekron, nu doar o aşezare în Ekron, a fost teritoriul lui Baal. Este, prin urmare, cel mai probabil că numele de Baal-Zebub, “Zeul Muştelor” (care nu apare decât într-o scriere foarte târzie, care are o tendinţă profesională pronunţată), este o modificare evreiască ne-eufonică a numelui adevărat, nume care cel mai probabil a fost Baal-Zebul, “Domn al Înaltei Case”.

Acesta este un grad ce putea fi purtat de orice Zeu cu un templu măreţ şi în mod probabil, nu era limitat doar Zeului Ekronului. În acelaşi timp în Nordul Îndepărtat, “Casă Înaltă” era atribuit sălaşului Zeilor, “Muntele Adunării”. Există motive să credem că fenicienii aveau cunoștință despre un astfel de loc. Conceptul este implicat în numele divin Baal-Saphon, ‘Domn al Nordului’ (vezi BAAL-ZEFRON) şi în Elegia pentru regele Tirului (Ezechel 28); iar filistenii ştiau despre el. În orice caz, naratorul evreu târziu, a putut fi ofensat de aplicarea unui grad precum “Domn al Înaltei Case” (care lui îi sugera fie templul lui Solomon, fie lăcaşul ceresc al lui Yahwi), Zeul Ekronului, aşadar la modificat din Baal-Zebul (Domn al Înaltei Case) în Baal-Zebub (Zeul Muştelor). Această explicaţi aduce lumină peste trei nume propriu-zise: IEZEBEL, ZEBUL şi ZEBULON, “din (casa) ta sacră şi glorioasă”. Acelaşi termen poate fi aplicat conacului din cer, al Lunii.

__________________________________________________________________________________

Referinţe:
1. “Imnuri Sumeriene şi Rugăciuni Adresate Zeului Nin-Ib, din Templul Bibliotecă al Oraşului Nippur”, de Hugo Radau
2. Idem, pagina 23
3. Idem, pagina 25
4. Idem, pagina 27