Skip to content

Content Header

Corpul astral

Corpul astral published on

Intră în transă şi meditează pe corpul astral, aflat în corpul tău fizic. Încearcă să îţi simţi corpul astral şi să fii conştient de acesta. Odată ce eşti conştient şi îl poţi simţi, efectuează următoarele exerciţii în timpul activităţilor zilnice:

Conştient, semi-conştient sau aproape inconştient, fiecare dintre noi execută unele acţiuni sugerate de un impuls exterior sau interior, fără să fie atent la acest fapt. Următorul exerciţiu te va învăţa cum să fii conştient de toate acţiunile tale, de cele infime la început, urmate de cele mai mari. Trebuie să încerci să extinzi durata fiecărei acţiuni conştiente. Expresia «Conştient» nu înseamnă că cineva trebuie să fie concentrat pe spirit, însă prin imaginaţie şi simţire a faptului că spiritul, asistat de suflet şi trup, va îndeplini o anumită acţiune.

De exemplu, dacă merg pe stradă, nu mă gândesc la faptul ca merg, ci la faptul că spiritul meu merge, mişcând picioarele astrale şi fizice. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu braţele şi cu toate părţile corpului. Dacă poţi îndeplini orice acţiune în acest fel pentru cel puţin 10 minute, stăpâneşti acest exerciţiu la perfecţie.

Cu cât poţi susţine mai mult acest exercițiu fără efecte secundare cum sunt ameţitul sau tulburările în echilibru, cu atât mai bine pentru tine. Pentru acest motiv particular, este recomandabil a se începe cu acţiuni mici, pentru perioade scurte de timp, pe care să le extinzi treptat. Acest experiment este foarte important pentru că îi va oferi adeptului posibilitatea de a îndeplini orice acţiune, cu o legătură între corpul mental, astral şi cel material. O asemenea acţiune este numită acţiune magică. “Învăţăcelul” va înţelege cu certitudine, de ce ritualurile magice nu au succes atunci când sunt întreţinute de către persoane care nu au fost iniţiate sau instruite magic: pentru că nu au capacitatea de a executa ritualul într-un mod magic; nu sunt pregătiţi să lucreze în conexiune cu partea materială, într-un fel mental şi astral.

Hai să luăm exemplul unui vindecător care îşi pune mâinile peste corpul bolnavului. Dacă acesta nu le permite mâinilor sale mentale şi astrale să emane în acelaşi timp energie – nici nu vizualizează cum forţa mentală pătrunde şi influențează spiritual, puterea astrală făcând acelaşi lucru corpului astral al pacientului, iar partea materială influenţând corpul fizic – acest vindecător nu va realiza nimic altceva decât o vindecare parţială, deoarece pacientul, în adevăr, constă din toate cele 3 componente: corpul fizic, sufletul şi spiritul.

Este de la sine înţeles că pentru un vrăjitor, partea mentală influențează doar sfera mentală, în acelaşi fel în care partea astrala afectează doar sfera astrală (sufletul şi partea materială fiind în relaţie doar cu corpul material.) Această lege trebuie să fie respectată. Este necesar ca magicianul să adopte o anumită stare psihică şi mentala, pentru a efectua ori acţiuni spirituale, ori în conexiune cu sufletul. Odată ce această problema este înţeleasă foarte bine, iar magicianul stăpâneşte exerciţiul la perfecţie, acesta poate trece mai departe şi să avanseze.

 

Referinţe:
“Iniţiere în Ermetism” de Franz Bardon