Skip to content

Content Header

Deschiderea celui de-al 3-lea ochi

Deschiderea celui de-al 3-lea ochi published on

Acest exercițiu trebuie efectuat cu o vibraţie și un ton specific.

1 third eye point

Trebuie să faci acest exercițiu timp 4 zile la rând. Acestor patru zile ar trebui să le urmeze un program sistematic de meditație consistentă pe cel de-al 3-lea ochi, pentru a-l deschide complet și pentru a stabili un flux de energie continuu. Tot ce trebuie să faci e să te așezi într-un loc liniștit și să-ți concentrezi atenția pe al treilea ochi. Exercițiul de mai jos nu face decât să-l activeze. Va trebui să lucrezi pe acesta în mod consistent pentru a culege rezultate maxime. Faci asta concentrându-te pe al treilea ochi și simțindu-l.

Notă: paşii 1 şi 2 (mudrele/pozițiile mâinilor) sunt opționali. Pașii 3-7 sunt obligatorii.

 1. Așază-te într-o poziție confortabilă, cu spatele drept.1.2 mudra third eye 1
 2. Plasează-ți mâinile ca în imaginile alăturate. Pentru dreptaci, palma mâinii 1.3 third eye mudra 2drepte ar trebui să fie închisă (formând un pumn) în jurul degetului arătător de la mâna stângă; pentru stângaci, palma stângă trebuie să formeze un pumn în jurul degetului arătător de la mâna dreaptă. Degetul mare ar trebui să apese arătătorul în locul unde se termină cuticula, cum este arătat în fotografia alăturată.
  Dacă simți un ușor șoc electric, vei ști că apeși în locul corect. Nu de descuraja dacă nu îl poți găsi. Acest lucru li se manifestă, de regulă, celor care au aure mai puternice. Această poziție a mâinilor redirecționează cursul energiei către al treilea ochi. Această mudră poate fi folosită oricând în cadrul meditației de zi cu zi pe al treilea ochi. Menține această poziție pe parcursul întregii meditații.

  *NOTĂ: ACEASTĂ POZIȚIE A MÂINILOR E OPȚIONALĂ. PAȘII, 3-7 SUNT OBLIGATORII.

 3. Inspiră profund, iar atunci când expiri, vibrează mantra THAUM. Expiră ușor și vibrează această mantră pe durata unei singure expirații (vibrează sunetul o singură dată pe expirație, ca și în respirația humică din yoga).
  Acum, asta este important. Limba trebuie să-ți vibreze atingând cei doi dinți din față, ca în cuvântul american „THIS.” S-ar putea să dureze câteva secunde ca să ajustezi această vibrație, până când o poți simți în mijlocul frunții (al treilea ochi). Nu te îngrijora dacă nu o simți imediat, doar continuă. Încearcă să focalizezi vibrația THAUM în mijlocul frunții, unde se află al treilea ochi. Se prea poate să fii nevoit să experimentezi puțin. S-ar putea să trebuiască să încerci de multe ori, poate chiar și de 10-15 ori sau mai mult, pentru a-ți ieși cum trebuie.

  Click aici pentru a asculta înregistrarea mp3 a mantrei THAUM.

 4. Repetă cele de mai sus de 4 ori și apoi relaxează-te
 5. 1.4 third eye alignamentAcum aliniază-ți al 3-lea ochi corect, aliniindu-l cu vârful spre interiorul frunții tale, precum este ilustrat în imaginea din dreapta. Culoarea lui este alb briliant, ca a unui soare în miniatură.
 6. Este foarte important ca acest exercițiu să fie făcut timp de PATRU zile consecutive, preferabil la o distanță de 24 de ore între ele. Prin asta vei completa pasul iniţial de deschidere şi activare a celul de-al treilea ochi.
 7. După ce ai terminat, meditează pe al 3-lea ochi pentru a asigura un flux continuu de energie la nivelul acestuia.

Închide-ți ochii și „privește” la al treilea ochi din mijlocul frunții. Este important să te relaxezi și să nu-ți încordezi mușchii oculari, chiar dacă ochii îți sunt închiși. La început nu vei vedea nimic altceva decât întuneric, depinzând de cât de activă îți este această chakră, apoi este posibil să vezi culori și forme care se învârt aiurea, ca un caleidoscop. Când faci această meditație îndeajuns și regulat, culorile și formele vor permite imaginilor să se formeze. Amintește-ți să fii mereu relaxat. Unii oameni nu vor simți nimic. Fiecare e diferit și se află la un nivel diferit, depinde de meditațiile făcute în viețile anterioare (asta dacă au fost făcute). Meditația și avansarea sufletului e permanentă de-a lungul vieților. După ce ai terminat exercițiul de mai sus este normal să simți o presiune la nivelul celui de-al treilea ochi. Această senzație, în general, trece cu timpul. Acest fapt indică că al treilea ochi ți-e activat, chiar dacă încă nu poți vedea nimic cu el.

La ce te poți aștepta:
Una dintre primele experiențe este o durere de cap sau o presiune în mijlocul frunții. Această senzație ar putea fi simțită ca și cum ar porni din interior, de regulă 2-3 cm sub suprafața frunții; acest lucru este normal, deoarece acest exercițiu are efect direct asupra chakrei a 6-a.

Aceasta este un semn pozitiv că glanda pineală este activată și începe să funcționeze într-o manieră sănătoasă.
De asemenea s-ar putea să simți acea durere orișicând îți concentrezi atenția pe al 3-lea ochi sau meditezi pe el. Acest lucru este de asemenea perfect normal și va dispărea cu timpul.

*Unele persoane pot experimenta o migrenă care poate dura câteva ore. Gravitatea efectelor secundare depinde de cât de atrofiată este glanda pineală în momentul în care începi această meditație*

Despre al treilea ochi

 

Desenul: „Cap de femeie” de Leonardo da Vinci, 1508