Skip to content

Content Header

Echilibrează-te!

Echilibrează-te! published on

În continuare, voi prezenta fiecare element în detaliu. Pentru următoarele unsprezece zile ne vom ocupa și vom lucra pentru a ne echilibra elementele. Invocă elementele care îți sunt deficitare!

În această secțiune vei învăța care elemente sunt dominante în sufletul tău și care îți sunt deficitare. Pentru a putea invoca, direcționa și controla în mod eficace elementele, trebuie să fi echilibrat cu toate. Cei mai mulți dintre noi au dezechilibre. Acestea pot fi observate, de regulă, și în diagramele zodiacale.
În prima parte ne vom ocupa de caracteristicile fiecărui element, care se manifestă în ființele umane. În timp ce progresăm, voi posta articole despre Magia Elementală și cum pot fi folosite elementele în diferite lucrări. Te rugăm să studiezi tot conținutul din această secțiune de Formare și Luptă. Aceia care continuă și progresează, vor ajunge apți de a practica o formă foarte avansată a magiei. Acest tip de magie este foarte periculos și prin urmare este necesar ca practicantul să fie pregătit pe măsură și îndeajuns de puternic. De obicei, ritualurile care sunt deosebit de periculoase, le vom întreține în cadrul unui grup. Aceste ritualuri vor fi postate pe e-grupuri, înainte cu aproximativ o săptămână. În felul acesta îl vom lovi puternic pe inamic, la momentul potrivit, prin coordonarea în grup a eforturilor noastre.

Trebuie să fii sincer cu tine însuți și de asemenea, să te cunoști. Mai jos sunt atributele fiecărui element în formă pură. Foarte puțini dintre noi au un deficit de doar un singur element; în mod normal, sunt două elemente dominante iar două deficitare. Prin balansarea elementelor, vei găsi vindecare fizică, psihică, mentală și la nivelul sufletului.

Focul este opus Apei iar Aerul îi este opus Pământului. Elementele opuse sunt cele care ‘rezolvă’ un dezechilibru. Trebuie însă să fi conștient că invocarea unui element lipsă, poate cauza o reacție negativă a elementului dominant.

 

FOCUL

Caracteristici:
Auto-centrare, confidență, entuziasm, expresivitate, curaj, subiectivitate, comunicativ, continuitate, extrovertite, insensibilitate în relațiile cu ceilalți, impulsivitate, nerăbdare, creativitate, orgoliu, extravaganță, nechibzuire, pasional, auto-importanță, exhibiționism, neînfricare, aventurare.

Oamenii focului, de multe ori se ”ard pe ei înșiși”. Sunt adesea hiperactivi, de neobosit și preocupați peste măsură de a schimba ceva în lume. Deseori se lovesc de probleme în raportarea la cei din jur; pot fi foarte insensibili și cruzi în abordarea lor.

Oameni care au un deficit de foc, sunt de obicei lipsiți de energie, cu o încredere în sine și cu o auto-stimă scăzută. Le lipsește spiritul, entuziasmul și au o oroare față de provocări; prezintă apatie față de viață iar problemele lor necesită un timp îndelungat pentru a fi depășite, lăsând în urmă cicatrici persistente.

 

PĂMÂNTUL

Caracteristici:
Senzualitate, materialism, simț practic, urăște orice nu este plănuit, răbdător, auto-disciplinar, demn de încredere, convențional, iubitor al tradiției,  siguranța îi este foarte importantă, precaut, deliberat, încet în formarea opiniilor, înceți în tot ceea ce fac, rezervați, imaginație limitată, prezintă o rezistență excepțională. Sunt practici, fundamentali și netensionați. Sunt persoane care lucrează din greu, cărora nu le plac schimbările și care pot fi prinși într-o rutină timp de ani întregi, fără să se plictisească. Trec prin momente grele atunci când trebuie să se adapteze la noi situații sau schimbări.

Oamenii care au un deficit de pământ, nu sunt în armonie cu lumea materială/fizică, sunt mereu cu capul în nori, impractici, își pot neglija corpurile, sunt flușturatici, le lipsește auto-disciplina, nu au un fundament, se simt adesea în afara spațiului și pot avea o imaginație hiperactivă. Acești oameni pot uita să mănânce, să se odihnească, să facă exerciții și așa mai departe. Nu pot îndura multe,  au probleme cu rutina, cu planificarea unui orar și cu organizarea vieților lor.

 

AERUL

Caracteristici:
Abilitatea de a fi obiectiv și detașat, fără emoții, intelectual, iubește spontaneitatea, ușor de plictisit, foarte vorbăreț și comunicativ, sunt cei mai sociali dintre elemente. De regulă sunt bruști în mișcările lor și rapizi. Pot fi foarte impractici. Elementului aer îi lipsesc sentimentele și emoțiile. Aerul este intelect pur. Persoanele aerului se pot adapta la situații noi foarte ușor. De regulă au o minte hiperactivă, sunt persoane care trăiesc în capul lor, persoane care se implică în multe lucruri și nu termină niciunul, nu sunt profunzi, cu capul în nori, le lipsește capacitatea de a plănui, zvăpăiați, pot suferi de nervozitate, hipertensiune și epuizare nervoasă.

Oamenii cărora le lipsește acesta element, au probleme de detașare și sunt de regulă mult prea implicați în problemele altora. Pot fi prea emoționali, pot reacționa violent și le este foarte greu să fie obiectivi. Întâmpina probleme de adaptare la situații noi. Emoțiile îi domină adesea pe cei care au un deficit de aer.

 

APA

Caracteristici:
Aceste persoane sunt sentimentale și emoționale, transcendentali, observă lucruri pe care alții nu le observă, au frici sau griji iritabile, dorințe compulsive, hipersensibilitate, se simt mereu amenințați, foarte ușor de rănit sau ofensat, ușor impresionabili și pot fi dominați de propriile emoții. Sunt intuitivi, hiper-reactivi, fricoși, timizi, comportamente extremiste, compătimitori, loiali, înțelegători devotați, pot avea senzația că sunt goi pe dinăuntru.

Oamenii care au un deficit de apă nu sunt în contact cu sentimentele lor. Întâmpină probleme de înțelegere atât a propriilor sentimente cât și ale celorlalți. Reci, distanți și insensibili, impertinenți, au puțină compasiune pentru ceilalți – dacă au, și au probleme în relații datorită unui deficit al raportului emoțional. Acești oameni sunt adesea complet materialiști, care nesocotesc spiritualitatea.