Este important să citești toate articolele din secțiunea despre hipnoză ca să știi ce faci înainte să hipnotizezi pe cineva. Pentru a hipnotiza pe cineva în mod efectiv, acea persoană trebuie să fie în mod complet și profund relaxată. Subiectul ar trebui să stea confortabil într-o poziție înclinată. Dacă e întins pe spate, este posibil să adoarmă.
Tu trebuie să rămâi întotdeauna calm și să deții controlul.
Începe prin a aduce subiectul la relaxare corporală totală. Începe cu tălpile: spune-i subiectului să le încordeze, apoi să le relaxeze; apoi gleznele, gambele, genunchii și așa mai departe până ajungi la fața și capul subiectului.
Când subiectul este complet relaxat, spune-i să-și amintească o întâmplare fericită care s-a întâmplat în trecut. Pune-i întrebări legat de asta, unde a avut loc, cine era acolo, cum s-a simțit, ce altceva se afla în camera/locul respectiv și așa mai departe. Aceste întrebări folosesc la activarea părții intuitive, partea dreaptă a creierului subiectului și a minții subconștiente a memoriei.
Când ai terminat cu cele de mai sus, spune-i subiectului că vei număra invers, de la 10 la 1. Cu fiecare număr, acesta va fi din ce în ce mai relaxat:
- „Zece; devii mult mai relaxat decât înainte.”
- „Nouă; te afunzi din ce în ce mai adânc, într-o stare de relaxare totală.”
- „Opt; corpul îți este complet relaxat; de abia îți poți simți corpul.”
- „Șapte; ești complet relaxat și te simți foarte liniștit.”
- „Șase; cu fiecare respirație, te relaxezi din ce în ce mai mult cu fiecare expirație.”
- „Cinci; ajungem din ce în ce mai profund în cel mai profund nivel al relaxării.”
- „Patru; relaxează-te… trei, doi, unu.”
Este de dorit să fii familiarizat cu profunzimea transei în acest stadiu. Dacă subiectul este nou în ale hipnozei, asta necesită mai multe sesiuni până când este capabil să intre într-o transă profundă. Pentru a face ca transa să fie mai profundă:
- „Zece; devii mult mai relaxat decât înainte.”
- „Nouă; cobori și ești purtat din ce în ce mai profund.”
- „Opt; corpul tău este total și complet relaxat.”
- „Șapte; cu fiecare respirație te relaxezi din ce în ce mai mult.”
- „Șase; ajungem din ce în ce mai profund în niveluri din ce în ce mai adânci de relaxare.”
- „Cinci, patru; relaxează-te… trei, doi, unu.”
Din nou, este important să determini profunzimea transei la acest stadiu. Dacă subiectul este nou legat de hipnoză, asta necesită mai multe sesiuni până când este capabil să intre într-o transă adâncă. Repetă pașii de mai sus dacă subiectul nu este la stadiul dorit de transă.
Iată cum vei programa mintea subiectului. Fă afirmații scurte și la obiect care lucrează pe o arie sau pe o problemă specifică. Lucrează cu o singură problemă pe sesiune și asigură-te că problema a fost rezolvată înainte de a trece mai departe la alte probleme. Fă toate afirmațiile la timpul prezent. „Cândva în viitor” nu vine niciodată, iar mintea nu înțelege timpul viitor.
Exemple:
Pentru regresia într-o viață anterioară:
Adu subiectul într-o transă profundă și spune-i: „Voi număra invers de la 10 la 1.” „Cu fiecare număr, vei intra într-un stadiu din ce în ce mai profund de relaxare.” „Când ajung la 1, vei sta în fața unei uși.”
Numără încet de la 10 la 1.
„Stai în fața unei uși închise. Voi număra invers de la 10 la 1 și odată ce am ajuns la 1, vreau ca tu să apeși pe clanță și să deschizi ușa.” „…3, 2, 1.”
Acum întreabă subiectul dacă a deschis ușa. Dacă nu, înseamnă că transa nu este destul de puternică pentru ca această sesiune să fie efectivă. Adu-l mai profund sau trezește-l din transă și încheie sesiunea.
Dacă în schimb acesta a deschis ușa, atunci spune-i: „Vreau ca tu să treci pragul ușii. Acum ești într-o viață anterioară.” „Privește în jurul tău, ce vezi?” „În ce dată te afli?” „Cine ești?”
Continuă să vorbești cu acesta pe durata întregii experiențe.
Când ești gata să trezești subiectul, spune-i: „Voi număra de la 1 la 5” „Când ajung la 5, îți vei deschide ochii, vei fi complet treaz și te vei simți în regulă.” „1.. 2.. 3.. 4.. 5..” „Deschide ochii.”
Dacă dorești să îi ștergi memoria subiectului pentru ca acesta să nu își amintească nimic referitor la sesiune, asigură-te că la sfârșitul sesiunii îi spui: „Când te trezești nu îți amintești nimic din această sesiune.” „Ultima ta amintire e momentul în care ai intrat pe ușă.” (sau orice s-a întâmplat înainte de sesiune).
Cu hipnoza profesională, adesea ștergerea memoriei subiectului este necesară dacă acesta experimentează traumă în timpul regresiei.
Atragerea bunăstării:
„Atragi din ce în ce mai mulți bani” „Viața ta este plină de bogăție și ai tot ceea ce îți dorești.” (Afirmații asemănătoare pentru bani)
Pentru însănătoșire:
Fă-l pe subiect să vizualizeze o sferă luminoasă la fel ca soarele. Spune-i să vizualizeze această lumină pe partea corpului care este afectată. „Lumina reprezintă energie care însănătoșește și îți vindecă_________.”
Spune-i subiectului: „Vizualizează o sferă de o lumină puternică, ca Soarele. Vezi sfera de lumină?”
Subiectul ar trebui să răspundă „Da.”
„Vreau ca tu să plasezi acea sferă de lumină în jurul (numele părții bolnave a corpului).”
„Înconjoară complet (numele părții corpului) cu sfera de lumină, simte energia caldă cum îți însănătoșește_________.”
„Lumina este plină de energie ce însănătoșește și îți vindecă (numele părții corpului).”
„_________devine normal și sănătos.”
Continuă să vorbești cu subiectul în timpul acestui proces de însănătoșire. S-ar putea să fiți nevoiți să faceți asta de câteva ori, în special dacă problema este cronică.
*** *** ***
Hipnoza este folositoare în multe arii. Poate fi folosită pentru împuternicirea concentrației, îmbunătățirea inteligenței și a memoriei, eliminarea fobiilor și a obiceiurilor proaste, plantarea de obiceiuri bune și așa mai departe.
– ÎP Maxine Dietrich