Skip to content

Content Header

Meditație pe simțuri

Meditație pe simțuri published on

Ziua 21:

 1. Stai liniștit și relaxează-te
 2. Vizualizează un foc cu leme puternic. *Ascultă-i* trosnitul lemnelor, *simte-i* căldura, apoi *miroase-i* căldura. Fă asta pentru 5 minute.

Ziua 22:

 1. Stai liniștit și relaxează-te
 2. Vizualizează-te în apă. Aceasta poate fi un lac, râu sau ocean. *Simte* apa, *ascultă* apa, *miroase* apa, ca și cum ai fi acolo. Fă asta pentru 5 minute.

Ziua 23:

 1. Stai liniștit și relaxează-te
 2. Vizualizează-te mergând în picioarele goale pe pământ. Este mai bine dacă te vizualizezi pășind pe pământul de la țară, pentru că asta este cel mai apropiat elementului pământ. *Simte* pământul de sub picioarele, *ascultă-l* și *simte-l* apoi *miroase* pământul printr-o ușoară adiere de vânt. Fă asta pentru 5 minute.

Ziua 24:

 1. Stai liniștit și relaxează-te
 2. Vizualizează-te umblând contra vântului. *Simte* suflul vântului pe pielea ta și *ascultă* sunetul pe care îl face. *Miroase* aerul curat cum bate pe pielea ta. Simte fiecare pas pe care îl faci în bătaia vântului. Fă asta pentru 5 minute.

Ziua 25:

 1. Stai liniștit și relaxează-te
 2. Vizualizează-te într-un mediu rece. Simte cum te ia frigul. Simte un vânt rece care bate peste tine. Simte vântul care suflă pe pielea ta. Pentru cei care sunt obișnuiți cu zăpada (unele surori și frați trăiesc în medii tropicale, așa că nu toți pot experimenta acest lucru), vizualizează-te în zăpadă, pe gheață. Ascultă scârțâitul pe care îl face zăpadă sub picioarele tale, atunci când pășești. Dacă nu ai idee cum e zăpada, doar vizualizează-te într-un mediu rece folosindu-ți toate simțurile astrale. Fă acest exercițiu timp de 3-4 minute și nu mai mult de atât.

Ziua 26:

 1. Stai liniștit și relaxează-te
 2. Vizualizează-te mergând prin deșert. *Simte* căldura și vântul uscat și dogoritor, în acest mediul arzător. Simte nisipul de sub picioarele tale. Simte cum corpul ți se încălzește. Fă acest exercițiu pentru 3-4 minute și nu mai mult de atât.

 

La ce ajută exercițiile de mai sus:

Ne cultivă niște simțuri astrale puternice. De asemenea, aceste exerciții te vor pregăti pentru meditațiile și lucrările cu cele 4 elemente (pământ, aer, foc și apă) care vor urma în acest program, în luna următoare. Prin invocarea acestor elemente, devenim mai puternici, până când vom fi capabili de a suporta cantități incredibile de căldură, frig și alte extreme. Invocarea și direcționarea focului sunt niște aspecte foarte importante pentru  pirochineză. Prin invocarea elementului foc ne putem menține calzi, iar prin invocarea apei, reci, în situațiile care cer acest lucru. Invocarea focului era felul în care călugării tibetani își petreceau nopțile de inițiere în munții înghețați, dezbrăcați sub un cearceaf ud într-o furtună de zăpadă. Dimineața, dacă inițiatul trecea testul, cearceaful era cald și uscat, iar zăpada și gheața erau topite în jurul lui.

Unele loje satanice în 1920-1930 din Germania, au folosit elementul foc pentru asasinare. Când elementul este invocat și direcționat în victimă, sângele acesteia îi va fierbe.

Elementul aer, atunci când este invocat corect, produce levitație. Prin invocarea și direcționarea corectă a elementelor, putem de asemenea să influențăm vremea.