Skip to content

Content Header

Expandarea sushumnei

Expandarea sushumnei published on

Sushumna este canalul de-a lungul coloanei vertebrale, prin care traversează șarpele Kundalini. Este foarte îngust în diametru. Călugării tibetani erau testaţi pentru iniţiere, în felul următor: erau dezbrăcați, înveliţi într-un cearșaf ud şi lăsaţi să petreacă noaptea în munţii îngheţaţi, aşezaţi în zăpadă. Dimineaţa, dacă iniţiatul trecea testul, cearșaful era complet uscat, iar zăpada din jurul călugărului, era topita pe o rază de câţiva metrii.

Expandarea sushumnei este folosită pentru creşterea temperaturii corpului şi pentru a crea căldură. De asemenea, această putere poate fi aplicată în pirochinezie (aprinderea obiectelor prin puterea minţii).

În timp ce te afli în transă, vizualizează-ţi sushumna expandându-se la lăţimea coloanei vertebrale, fie de o culoare de un roşu fierbinte, fie de un alb strălucitor şi fierbinte. Concentrează-te pe aceasta timp de câteva minute, iar apoi, expandeaz-o până depăşeşte diametrul coloanei vertebrale. Acum, din nou, concentrează-te pe ea pentru câteva minute, iar apoi, expandeaz-o 5 cm în afara diametrului coloanei vertebrale. Continuă să o expandezi, până când aceasta atinge 1-2 metrii în afara corpului tău.

Această meditaţie produce foarte mută căldură, în special când este întreţinută regulat. Dacă o practici frecvent, te poţi aştepta la o creştere a temperaturii corporale.