Skip to content

Content Header

Pirochinezia

Pirochinezia published on

Pirochinezia este abilitatea de a controla focul: de a aprinde şi a stinge obiecte, folosind puterile minţii.

Această practică poate fi periculoasă. Trebuie să fii adept şi foarte experimentat în mânuirea şi direcţionarea elementului foc, deoarece lipsa de experienţă îţi poate cauza arsuri serioase, chiar dacă ai o aură puternică. O aură excepţional de puternică este necesară abilităţii pirochineziei.

  1. Începe prin a aprinde o lumânare.
  2. Pentru a face asta într-un mod precaut, ar trebui sa te pricepi la stingerea unui foc înainte de a începe. Aşază-ţi ambele mâini, cu palmele spre interior, la aproape 1.5cm de fiecare parte a flăcării şi direcţionează-ţi energia în flacără, voind să se stingă. Asta este extrem de avansat şi necesită o aură puternică. Încearcă să te concentrezi şi să vizualizezi o energie neagră între palmele tale, în locul unde se află flacăra.
  3. Ca să dai foc: efectuează meditaţia pe căldură şi direcţionează energia pe care o produci, spre chakrele palmelor.
  4. Stinge lumânarea. Poziţionează ambele mâini cu palmele spre interior la o distantă de 3cm de fiecare parte a fitilului fierbinte al lumânării, care ar trebui să fie încă fierbinte.
  5. Direcţionează energia din chakra palmelor şi concentrează căldura în mod intens, asupra fitilului fierbinte, dorindu-ţi să se aprindă. Încearcă să concentrezi o energie fierbinte şi albă, între palme. Cu practică, fitilul va străluci mai puternic şi eventual va lua foc.
  6. Stinge flacăra, concentrează energia dintre palme pe fitil şi direcționeaz-o pentru a da foc din nou. Cu îndeajuns de multă energie din chakrele palmei şi cu o concentrare intensă, se va reaprinde.
  7. Când avansezi, depărtează palmele din ce în ce mai mult.
  8. Când eşti eficient în aprinderea lumânării cu palmele situate la o distanţă de 0,5 – 1 m, concentrează-te să aprinzi fitilul fără ca acesta să fie fierbinte. Dă foc fitilului rece.

În plus, pe lângă folosirea energiei chakrelor palmelor, foloseşti şi puterile celui de-al treilea ochi. Cel de-al treilea ochi are o linie a energiei directă către ochii fizici, unde energia este proiectată. Odată ce eşti adept al exerciţiului de mai sus, încearcă să foloseşti mâinile din ce în ce mai puţin. Din nou, este important să poţi stinge focul înainte de a lucra pe a-l aprinde.

Extinde-ți aura pentru a te conecta cu flacăra lumânării. Lumânarea ar trebui să fie la jumătate de metru sau mai puţin, în faţa ta. Conectează-ţi aura şi stinge flacăra.

Odată ce devii priceput la asta, fă la fel şi dă foc fitilului.

Odată ce eşti capabil să foloseşti doar aura pentru a da foc lumânării, extinde-ţi aura pentru a te conecta cu un obiect la jumătate de metru în faţa ta şi proiectează căldură la fel cum ai făcut cu palmele. Progresând, continuă să muţi obiectele din ce în ce mai departe.

Exerciţiul de mai sus poate fi un substituent pentru meditaţia vid, deoarece necesită o concentrare puternică.