Skip to content

Content Header

Despre hipnoză

Despre hipnoză published on

Cu toții avem o parte stângă și o parte dreaptă a creierului. Partea stângă a creierului este mintea conștientă pe care o folosim în fiecare zi pentru a lua decizii în mod conștient și pentru a ne folosi logica. Aceasta este partea masculină activă a creierului. Partea pasivă este partea dreaptă a creierului. Aceasta este partea feminină receptivă. Partea dreaptă a creierului este foarte sugestibilă și este partea pe care o accesăm în timpul meditației și al hipnozei.

Pentru a accesa partea dreaptă pasivă, partea stângă activă trebuie estompată. Este ca și atunci când umbli la cablurile de electricitate: mai întâi trebuie să oprești curentul. Dacă nu oprești curentul, un scurt circuit va împiedica accesarea cablurilor. Mintea funcționează în același fel.

Cu cât mai mult partea stângă și activă a creierului îți este mai subjugată și cu cât transa este mai profundă, cu atât partea dreaptă și pasivă este mai receptivă.

Pentru a te hipnotiza cu succes, trebuie să intri într-o transă profundă. Pentru a hipnotiza o altă persoană, trebuie să aduci acea persoană într-o transă profundă – cu cât mai profundă cu atât mai bine.

Pentru a hipnotiza pe cineva, cel ce efectuează hipnoza trebuie să stabilească un fel de legătură cu subiectul. Oamenii care sunt foarte sugestibili, impresionabili și naivi, sunt cei mai buni subiecți. Este dificil de lucrat cu cei care sunt nervoși, cinici și inconfortabili cu hipnoza. Agenția Centrală de Inteligență (CIA) și alți profesioniști lipsiți de etică folosesc substanțe barbiturice pentru subiecții rezistenți. Aceștia folosesc exact atât cât trebuie, astfel încât mintea să fie receptivă sugestionării. Dacă folosesc prea mult, sesiunea va fi un eșec.

Succesul unei sesiuni depinde de cât de setată este mintea în legătură cu sugestiile. Problemele cronice și de lungă durată, suprimările adânci și blocajele mentale pot necesita multe sesiuni pentru a fi depășite. Sugestiile și afirmațiile trebuie repetate din nou și din nou pentru a dărâma zidurile din minte.

Prin hipnoză, operatorul deține controlul. Măsura în care acest control este deținut de un profesionist este egală cu cazul în care subiectul își schimbă viața în totalitate așa cum îi este comandat de către operator. Au existat nenumărate cazuri în care psihiatrii și-au hipnotizat pacienții și au făcut sex cu aceștia. Pacientului i-a fost spus în timpul sesiunii să nu își amintească nimic după ce se trezește din transă. Acesta este un exemplu frecvent întâlnit. Când îi dai voie altei persoane să te hipnotizeze, în mod literal îți pui întreaga viață în mâinile ei, pentru că cu fiecare sesiune intri din ce în ce mai mult sub controlul acelei persoane.

Pentru a împiedica o persoană să te hipnotizeze, trebuie să-ți programezi mintea să nu poată fi hipnotizată niciodată de o altă persoană. Asta creează un blocaj. Este cunoscut faptul că hipnotizatorii plasează propriile blocaje în mințile subiecților. Unii plasează mai multe. Cel mai larg răspândit este blocajul care provoacă o amnezie totală cu privire la sesiune, în subiectul hipnotizat. Alte blocaje folosite de hipnotizatorii fără etică le includ pe acelea prin care subiectul nu poate fi hipnotizat de nimeni altcineva în afară de operator. Acestea au dus chiar și la procese în instanță: situații în care operatorul a folosit subiectul amnezic, pentru a comite crime. Mintea umană poate fi programată să aibă amnezie în orice situație și împrejurare.