Skip to content

Content Header

Evocarea elementului foc

Evocarea elementului foc published on

Atunci când lucrările sunt personale, care te privesc pe tine însuți, este momentul în care invocăm energia şi o proiectăm din noi înşine.

Evocarea energiei, însă, este diferită. Atunci când vrăjile îi au în vizor pe alții, este important ca energia să fie evocată, deoarece energia pe care o proiectezi din tine însuți, va stabili o conexiune între tine şi persoana la care o trimiți. Acest lucru este de nedorit, atât în cazul blestemelor cât şi în cazul vindecării, din motive evidente. În astfel de situații, energia pe care o trimiți trebuie luată din univers. Este foarte important să stăpâneşti atât evocarea cât şi invocarea elementelor, pentru a avansa la nivele superioare de abilitate.

 

Pentru a evoca elementul foc:

Intră în transă şi vizualizează-te în mijlocul unui foc imens. Simte căldura şi fierbințeala focului şi auzi sfârâitul şi trosnitul flăcărilor. Acum, începe să colectezi şi să condensezi acel foc într-o sferă în fața ta. Cu cât direcționezi mai mult din elementul focului în această sferă, cu atât mai densă, substanțială şi mai fierbinte va deveni aceasta. Ar trebui să simți căldura acesteia în timp ce faci acest lucru. Cu cât mai mult compresezi şi condensezi focul în sfera din fața ta, cu atât mai fierbinte va deveni aceasta. Ar trebui să ai senzația că te afli într-un cuptor.

Acum, dizolvă sfera cu foc, vizualizând-o disipându-se – exact opozitul momentului în care ai creat-o. Continuă să o vizualizezi disipându-se, pierzându-şi din tărie, putere şi căldură şi, în cele din urmă, dizolvându-se de tot, până când nu mai rămâne nimic din ea.

 

Referinţe:
Iniţiere în Ermetism, de Franz Bardon