Skip to content

Content Header

Jupiter: zodiile, casele și aspectele

Jupiter: zodiile, casele și aspectele published on

Despre Jupiter

 

JUPITER ÎN ZODII

Jupiter în Berbec
Acești oameni pot fi extrem de absorbiți de sine. Cei cu Jupiter în Berbec, în special dacă aspectul este evidențiat, sunt zgomotoși, extravaganți, pretențioși și fără răbdare. Adoră să se laude, să riște și adesea atrag mai mulți inamici decât prieteni. Sunt indiferenți față de tradiții și urăsc când trebuie să respecte regulile. Adesea au un ego enorm și un simț exagerat al importanței de sine. Acest plasament poate echilibra stima de sine scăzută, timiditatea și lipsa încrederii, în cazul în care acestea apar în astrogramă. Dacă semnele de foc predomină în diagrama astrologică sau dacă există alte planete în Berbec, trăsăturile negative ale acestui plasament sunt amplificate până la punctul în care individul nu este prea conștient de nevoile altora și este nechibzuit, punându-se pe primul loc și mereu în fața celorlalți.

Jupiter în Taur
Banii îi fac fericiți. Adoră să ofere și să primească daruri. Luxul este esențial chiar dacă aceștia sunt săraci. Li se pare necesar să îi facă pe ceilalți confortabili și să aibă grijă de cei bolnavi. Acest plasament oferă sănătate și, în unele cazuri, daruri fizice excepționale. Sunt sensibili și pot fi hedoniști. Adesea banii sunt cheltuiți pe călătorit și/sau educație, fie aceasta formală sau pe cont propriu.

Jupiter în Gemeni
Aici avem creierii zodiacului, intelectualii. Mulți care au acest plasament posedă o educație extinsă și excelează în comunicații. Sunt foarte vorbăreți și au abilitatea de a preda și de a scrie. Acești oameni sunt schimbători și se plictisesc cu ușurință. Datorită naturii dualiste a zodiei Gemeni, nativii își pot schimba gândurile în mod frecvent și suferă de indecizie. Dacă vrei să-i impresionezi pe acești oameni, arată-le că ești ingenios. Mulți dintre aceștia au darul mâinilor. Sunt studenți întreaga viața, au mintea activă și le place învățatul.

Jupiter în Rac
Cei care au Jupiter în Rac sunt foarte iubitori de cămin. Familia este foarte importantă și pot deveni părinți indulgenți, protectori și grijulii. Adesea, acești oameni sunt patrioți și au valori tradiționale, cu un interes și o fascinație asupra anumitor ere în trecut. Drept regulă, iubesc și se înțeleg bine cu copiii. Sărbătorile și celebrările sunt importante și sunt petrecute în familie. Le plac mesele pregătite acasă și mâncarea este adesea echivalată cu dragostea. Au o nevoie puternică de siguranță și sunt o fire foarte sensibilă și protectoare. De obicei sunt bucătari buni, casnici, iar personalitățile lor au un aspect grijuliu.

Jupiter în Leu
Acest plasament oferă un simț puternic al mândriei de sine. Este foarte important pentru aceștia să fie capabili să se exprime liber. Au talent creativ. Nativul are abilități de a conducere, în special dacă există alți factori în astrogramă care să susțină acest lucru. Dacă nu există alte plasamente ce contrazic acest aspect, atunci cei cu Jupiter în Leu adoră să fie în centrul atenției. Sunt romantici, iar personalitățile acestora adesea au un aspect teatral. Iubesc distracția și le place să se recreeze.

Jupiter în Fecioară
Acești oameni sunt foarte muncitori, critici, analitici și organizați. Adesea se pot pierde în detalii și pot rata esența unui mesaj. Curățenia, buna igienă și atenția asupra dietei și a sănătății sunt importante. Pot fi obsedați de muncă, dacă există alte aspecte în astrogramă care susțin acest lucru. Munca lor este importantă pentru ei și obțin satisfacție personală de la o muncă bine făcută. Sunt excelenți în orice carieră ce aduce servicii altora. Pot fi asistenți medicali excelenți, doctori și muncitori în profesia medicală. Sunt perfecționiști și îngrijorați.

Jupiter în Balanță
Relațiile și dragostea sunt de o importanță extremă pentru aceștia, deoarece nu le place să fie singuri. Nu sunt pretențioși cu partenerii deoarece văd cele mai bune calități în alții. Cei cu Jupiter în Balanță iubesc pacea și armonia și pot face prieteni din inamici; sunt mediatori excelenți. Nativii cu acest aspect își pot neglija propriile nevoi, punând nevoile celorlalți pe primul loc. Au simțul justiției și dreptății și nu pot tolera să-i vadă pe alții fiind tratați nedrept. Acest plasament oferă talent artistic și un simț al frumuseții.

Jupiter în Scorpion
Există un interes puternic pentru ocult și spiritualitate. Nativii cu Jupiter în Scorpion au o energie sexuală puternică și o preocupare cu sexul. Sunt bănuitori din fire, în special dacă au un aspect dificil între Saturn și Pluton în astrogramă. Problemele cu puterea și controlul sunt factori dominanți în viețile acestora. Jupiter în Scorpion oferă intensitate în emoții. Acești oameni pot fi foarte geloși și posesivi în relațiile amoroase. Arareori sunt neutrii cu privire la ceva și fie adoră ceva, fie îl urăsc, cu excepția cazului în care există o accentuare a semnelor de aer în astrogramă.

Jupiter în Săgetător
Acești oameni sunt studenți întreaga viață. Mulți sunt implicați direct și/sau au cariere la universități, în special dacă Jupiter în Săgetător este într-o poziție proeminentă. Le place să călătorească și adesea sunt interesați de oamenii și culturile străine. La fel ca Jupiter în Gemeni, nativii se plictisesc cu ușurință și preferă să fie activi și în mijlocul unor experiențe noi. Jupiter în Săgetător reprezintă sinceritate la cel mai înalt nivel, în sensul că aceștia găsesc ipocrizia intolerabilă și caută adevărul. Odată ce nativul cu Jupiter în Săgetător găsește ceea ce crede că este adevărul, adesea încearcă să îi convertească și pe alții la ceea ce cred. Pentru acești oameni, minciuna este de netolerat. Pot fi foarte direcți și deschiși. În unele cazuri, este posibil să existe un optimism exagerat și un refuz de a învăța din greșelile din trecut. Libertatea personală este de o importanță extremă. Multor oameni cu acest plasament le face plăcere să fie în natură și să ia parte în sporturi și atletism. Există o tendință de exagerare, exces și indulgență.

Jupiter în Capricorn
Acești nativi sunt buni manageri și le este în fire să ocupe poziții de autoritate. Statutul social este important pentru aceștia deoarece au o nevoie puternică de a fi respectați și recunoscuți de către cei din jur. Adoră puterea și nu sunt deranjați să facă sacrificiile necesare pentru a o obține. Extrem de ambițioși, pot fii reci și calculați în relațiile cu ceilalți. Respectă tradițiile și preferă să rămână cu cele deja încercate și testate. Practici, orientați spre siguranță, au abilitatea înnăscută de a se ocupa de bani, aceștia pot deveni obsedați cu munca. Acest plasament apare frecvent în diagrama astrologică a celor care lucrează din greu. Nativii cu Jupiter în Capricorn detestă slăbiciunea. Aceștia lucrează cu sârguință pentru a rezolva orice slăbiciune personală de care sunt conștienți. Sunt duri cu ei înșiși și cu ceilalți. Acest plasament oferă o fire serioasă.

Jupiter în Vărsător
Acești oameni sunt ce mai fericiți când fac parte dintr-un grup și/sau sunt cu prietenii. Majoritatea își tratează prietenii în mod egal și nu le place să aibă favoriți. Sunt puternic interesați de reformele sociale și îmbunătățirea omenirii. Le place să fie diferiți și sunt atrași de excentric și neobișnuit. Au opinii puternice și pot fi fără tact atunci când se exprimă. Lipsa justiției îi deranjează cumplit. Sunt progresivi și au un interes puternic pentru viitor. Tehnologia îi fascinează și urmăresc să aducă îmbunătățiri metodelor existente de a face lucrurile. Sunt rebeli din fire și le face plăcere să nu respecte regulile și tabuurile îndrăznețe. Puternic individualiști, libertatea personală și libertatea în general sunt de o importanță excepțională pentru aceștia. Nu pot tolera să fie suprimați sau să trebuiască să dea socoteala în fața celor care sunt posesivi în relațiile cu aceștia.

Jupiter în Pești
Miloși până în punctul în care asta devine un defect; acești oameni pot fi adesea duși de nas. Nativul cu Jupiter în Pești poate simții durerea și suferința celorlalți. Pot fi leneși, indeciși și le lipsește concentrarea. Visători și idealiști, aceștia au o tendință de a-și lăsa imaginația bogată să le iasă de sub control, uneori rezultând în paranoia sau în dificultate când vine vorba de separarea realității de fantezie. Acești oameni sunt sensibili lumii spiritelor, iar credințele lor spirituale sunt adesea importante pentru aceștia. Unii chiar își pot devota viața căutărilor spirituale. Dacă alți factori din astrogramă susțin acest aspect, este posibil să existe abilitate psihică.

 

JUPITER ÎN CASE

Jupiter în prima casă
Acest aspect oferă un corp mare, cum ar fi oase mari, înălțime și adesea o tendință de a lua în greutate foarte ușor. Oamenii cu acest plasament adesea vor călătorii peste mări și țări. Optimiști, sociabili și veseli, aceștia pot deveni autorități în domeniul filozofiei, al educației, spiritualității și al dreptului. Jupiter în prima casă oferă încredere de sine, abilități de lider, o fire căreia îi face plăcere să iasă, și tendința de a fi indulgent cu propria persoană. Există întotdeauna un simț al protecției, precum și mult noroc care provine dintr-o viață anterioară, care îi ajută pe aceștia. Tind să exagereze și să ducă unele lucruri la extreme.

Jupiter în a doua casă
Adesea, banii dispar la fel de repede cum vin. Acești oameni iau totul de-a buna când vine vorba de propriile finanțe și de sumele pe care le pot cheltui. Dacă Jupiter face un aspect bun și se află într-un grad favorabil, atunci poate exista noroc la bani. Acești oameni cheltuiesc banii pe călătorit și/sau educație superioară. Finanțele sunt adesea conectate de propria credință într-un fel sau altul, și este posibil să facă bani promovând-o. În unele cazuri, nativul cu Jupiter în casa a 2-a poate cheltui o sumă imensă pentru a cumpăra ceva, fără să se gândească la consecințe.

Jupiter în a treia casă
De regulă, acești oameni sunt foarte inteligenți. Au un talent impresionant în ale vorbirii, scrisului și în tot ceea ce ține de comunicare. Adoră să vorbească. Există o dragoste pentru cărți și citit, jocuri de cuvinte și jocuri care provoacă mintea. La fel ca și Jupiter în Gemeni și Săgetător, acești oameni sunt studenți pe viață și le face plăcere să învețe. În unele cazuri pot exista multe surori și frați cu o accentuare Jupiter/Săgetător în astrogramă. Jupiter în a treia casă oferă o concepție generală optimistă și în general relații pozitive cu frații și surorile, rudele și vecinii. În unele cazuri este posibil să existe o rudă care este atașată de religie, care lucrează la facultate sau care este direct implicată în educație. Adesea există multă activitate în mediul apropiat, cu destul de multe călătorii pe distanță scurtă, adică în zona în care trăiesc.

Jupiter în a patra casă
Este posibil ca mama să aibă o accentuare Jupiter/Săgetător în astrogramă și/sau să fie implicată în mod direct în educație sau religie într-un fel sau altul. Adesea, norocul vine în jumătatea a doua a vieții. Acest plasament poate oferi o copilărie fericită și este posibil ca familia să aibă siguranță materială. Familia poate influența puternic principiile religioase/morale. În unele cazuri, părinții pot fi foarte influențabili, având credințe puternice și idei ce le impun asupra nativilor cu acest plasament, în special în perioada de creștere a acestora; aici poate fi inclusă și o influență puternică legată de educație. Acest plasament poate oferi o familie numeroasă.

Jupiter în a cincea casă
Jupiter în casa a 5-a poate reprezenta o influență puternică legată de jocurile de noroc și uneori este văzut în astrogramele celor dependenți de acestea. Pot exista pierderi financiare, iar acești oameni pot fi mult prea optimiști și pot exagera. Este posibil să aibă un copil cu o accentuare puternică Jupiter/Săgetător. Persoana cu Jupiter în a 5-a iubește distracția, este călduroasă și grijulie cu copiii. Oamenii cu acest plasament pot influența nevoia de educație și/sau religie a copiilor lor. Adesea există foarte mult talent creativ cu o nevoie puternică de a se elibera prin exprimare. Acești oameni pot fi de asemenea foarte încântați de sport și pot avea o abilitate atletica înnăscută. Recreerea, hobbyurile și distracția sunt foarte importante pentru aceștia.

Jupiter în a șasea casă
Munca este foarte importantă pentru acești nativi, iar satisfacția personală derivă din aceasta. Jupiter în a 6-a casă oferă interes legat de însănătoșirea minții și a corpului. Poate exista o tendința către probleme de sănătate în legătură cu nivelul zahărului din sânge. Acestora le stă în fire să lucreze în câmpuri medicale sau de însănătoșire. Serviciul acestora poate implica călătorii pe distanțe mari, interacțiuni cu culturi și oameni străini; este posibilă munca în universități sau în alte locuri de educație avansată sau religioasă. Relațiile cu colegii de servici sunt adesea prietenoase. Se prea poate ca cei care au acest plasament să lucreze într-o altă țară, departe de locul în care s-au născut.

Jupiter în a șaptea casă
Partenerul de căsătorie poate avea o accentuare puternică a lui Jupiter/Săgetător în astrogramă. Au nevoie de libertate și independență în relațiile lor, însă, în același timp, nativii doresc siguranța. Căsătoria poate fii cu cineva înstărit și/sau cu status înalt in societate. Partenerul de viață poate fi direct implicat in educație sau religie. Mult ajutor si bunăvoie poate veni de la alții, inclusiv de la partener. Acești oameni valorifică dreptatea și egalitatea.

Jupiter în a opta casă
Este posibil ca partenerul de căsătorie să fie înstărit. Pot exista beneficii obținute prin intermediul moștenirilor, precum și alți bani care vin de la alții. Sunt adesea profund interesați de viața de după moarte, iar aceștia de regulă mor la bătrânețe, în pace și datorită cauzelor naturale. Acești oameni au adesea puteri de recuperare remarcabile și abilități de regenerare în multe arii ale vieții. Dorința sexuală este foarte puternică și există un interes peste nivelul mediu în sex. Acest plasament poate oferi un interes puternic pentru cele spirituale si oculte, împreuna cu abilitate psihică.

Jupiter în a noua casă
Există un respect enorm pentru cunoaștere și acești oameni adesea lucrează să obțină cât mai multă educație cu putință, fie la școală, fie prin alte studii independente. Jupiter este puternic plasat în casa lui naturală (casa a 9-a), iar trăsăturile lui Jupiter sunt pronunțate în viață. Acest plasament oferă călătorii și un interes în oamenii și culturile străine. Beneficiile pot veni prin intermediul universităților sau prin intermediul cercetărilor spirituale. Iubesc sinceritatea și urăsc ipocrizia. În multe cazuri, oamenii cu acest aspect își dezvoltă propriile crezuri și filozofii, iar acestea pot ajunge legi pe care și le impun. Există un talent pentru predare, scris și pentru influențarea credințele celorlalți. Dacă Jupiter face conjuncție cu Mijlocul Cerului (MC), poate exista faimă și apariții în fața publicului.

Jupiter în a zecea casă
Adesea există succes profesional și îndepliniri majore în partea târzie a vieții. În general acești oameni au reputații bune și sunt respectați cu tărie de către alții. Cariera se poate concentra pe educație, religie, călătorie, oameni și culturi străine, politică și/sau universitate, lucrând în mod direct în educație. Tatăl poate avea o accentuare puternică Jupiter/Săgetător în astrogramă și/sau poate fi implicat direct în educație și/sau religie. Destul de des, oamenii cu acest plasament atrag atenția celor aflați în poziții de conducere și autoritate, și prin intermediul acestor contacte se pot ridica.

Jupiter în a unsprezecea casă
Multă fericire este adusă de prieteni, grupuri și asocieri. Adesea au un număr mare de prieteni. Scopurile pot fi atinse prin intermediul cooperării cu ceilalți, acest plasament fiind excelent pentru lucratul in echipă. Interesele de grup pot implica direct educația în felul fraternităților și grupurilor de studiu și/sau pot fi concentrate pe spiritualitate sau religie. În unele cazuri, interesele de grup pot implica munca cu idealuri umanitare. Uneori, aceștia își cred prietenii pe cuvânt. Poate exista mult idealism, împreuna cu o lipsă a realismului în legătură cu stabilirea scopurilor. Prietenii pot avea o accentuare puternică Jupiter și/sau Săgetător în astrogramă. În unele cazuri pot exista prietenii cu oameni din străinătate sau oameni din alte culturi.

Jupiter în a doisprezecea casă
Acești oameni pot avea probleme cu ținutul secretelor, în special dacă Mercur face aspect cu Neptun. Jupiter fiind exaltat în a 12-a casă a secretelor, poate isca bârfe. Acesta este un plasament excelent pentru meditație, studii psihice și metapsihice, precum și aplicarea acestora. În unele cazuri poate exista abilitate psihică înnăscută. Poate exista muncă sau implicare în spitale, instituții psihiatrice și închisori. În unele cazuri, credințele religioase și personale ale acestui nativ pot fi ascunse de cei din jur. Imaginația le este bine dezvoltată și poate exista o tendință spre fantezie. Poate exista o nevoie de perioade de singurătate. Adesea există un interes în psihologie și în felul în care lucrează mintea. Acest plasament este adesea găsit în astrogramele consilierilor, psihiatrilor si psihologilor.

 

ASPECTELE LUI JUPITER

Aspecte dintre Jupiter și Saturn
Adesea există o concepție serioasă despre viață. Pot exista responsabilități grele și multă muncă grea, însă, prin răbdare, acești oameni pot construi lucruri de durată. La fel ca și Jupiter în prima casă, acest aspect oferă protecție în situații dificile. Poate exista o lipsă de apreciere de sine, în special atunci când persoanele care au acest plasament se compară cu alții. Există mult potențial pentru succes major, însă doar dacă sunt disciplinați și dacă muncesc din greu. Domeniile guvernate de casa în care se află zodia Capricorn, vor beneficia din acest aspect. Pe de altă parte, domeniile guvernate de casa în care se află zodia Săgetător, pot experimenta probleme și/sau întârzieri în manifestare. Acești oameni pot deveni dependenți de muncă și au tendința de a exagera lucrurile.

Jupiter/Uranus
Libertatea personală este de o importanță excepțională pentru acești oameni; sunt rebeli din fire și nu pot suporta să fie controlați de alții. Adesea sunt excentrici și sunt predispuși la izbucniri emoționale care pot apărea din senin și fără nici-o indicație. Acestor oameni le place să găsească soluții noi și neobișnuite prin care să rezolve problemele. Aspectele dintre Jupiter și Uranus face ca nativii să fie nepractici, aducând o fire impulsivă și, în unele cazuri, o personalitate enervantă. Poate exista abilitate pentru tehnologie, științe și matematică. Acestor oameni nu le place să se conformeze și adesea sunt foarte motivați. Domeniile guvernate de casa în care se află Vărsător, adesea vor beneficia de la acest aspect.

Jupiter/Neptun
Aspectele dintre Jupiter și Neptun oferă o imaginație puternică și bine dezvoltată. Timpul poate fi pierdut cu reveria și fantezia. Aspectele Jupiter-Neptun oferă mult talent artistic și creativitate, gusturi rafinate și o apreciere a frumuseții. Nativii cu acest aspect sunt plini de compasiune, și înzestrați cu abilitate psihică și cu abilitatea de a simții sentimentele și suferințele celorlalți. Există o tendință de a fi ușor de impresionat, fiind și naivi. Acest aspect oferă foarte multă sensibilitate. Domeniile guvernate de casa în care se află zodia Pești, adesea beneficiază de la acest aspect.

Jupiter/Pluton
Acest aspect oferă dorințe puternice și o fire intensă. Acești oameni au idei puternice și se identifică puternic cu credințele lor, până la punctul fanatismului. Foarte rar sunt neutri legat de ceva; fie iubesc un lucru, fie îl urăsc. Pot exista transformări drastice și puncte care le schimbă direcția în viață, în ceea ce ține de religie și credințele spirituale. Domeniile guvernate de casa în care se află Scorpion, adesea beneficiază de la acest aspect.