Skip to content

Content Header

Marte: zodiile, casele și aspectele

Marte: zodiile, casele și aspectele published on

Despre Marte

 

MARTE ÎN ZODII

Marte în Berbec
Cei cu Marte în Berbec sunt încrezători, foarte competitivi, agresivi, curajoși, entuziaști, sinceri, direcți și nu le e frică niciodată să ia atitudine. Ca regulă, nu se dau niciodată înapoi, sunt repeziți și adesea iritați. Chiar dacă temperamentul lor este ușor de declanșat, mânia acestora nu durează mult. Marte în Berbec poate compensa aspectele ce oferă o stimă de sine scăzută sau timiditate. De asemenea, acest aspect oferă sănătate, multă energie și o vitalitate puternică, însă este ceva obișnuit ca aceștia să aibă dureri de cap. Dacă în Berbec mai sunt și alte planete, și/sau dacă în astrogramă există o accentuare a semnelor de foc, poate exista foarte multă concentrare pe propria persoană și o lipsă de sensibilitate legat de nevoile celorlalți. Acești oameni sunt luptători și le place lupta și conflictul. Sunt lideri înnăscuți. Marte în Berbec este un aspect autoritar și agresiv, adesea cu o gură mare, în special dacă plasamentul iese în evidență. O accentuare a semnelor de apă poate echilibra aceste tendințe.

Marte în Taur
Cei cu Marte în Taur sunt senzuali și au o sexualitate puternică. Acest plasament oferă hotărâre și rezistență. La fel ca și cu Marte în a doua casă (aceasta este condusă în mod natural de Taur), energiile sunt concentrate pe dobândirea bunurilor materiale și a averii. Acest aspect poate aduce talent artistic împreună cu un gust rafinat, dacă există alte plasamente și aspecte în astrogramă care să susțină asta. Firea este persistentă și încăpățânată. Marte în Taur oferă o structură fizică puternică și o abilitate excelentă de recuperare. Acești oameni sunt capabili să efectueze muncă fizică dificilă și solicitantă, cu excepția cazului în care în astrogramă există alți factori care să contrazică acest aspect. Sunt cunoscuți pentru abordarea meticuloasă și înceată, și pentru faptul că sunt concentrați pe detalii. Cei cu Marte în Taur au o fire geloasă și posesivă în dragoste.

Marte în Gemeni
Acestora le place să vorbească. Adoră să vorbească și să se exprime. Nu au stare și se plictisesc cu ușurință, fiind înflăcărați și având o abundență de energie mentală. Femeile care au acest aspect sunt atrase de iubiți care sunt foarte inteligenți și comunicativi. Pot fi înclinați să înșele când sunt într-o relație amoroasă, în special dacă simt că nu sunt tratați bine sau dacă se plictisesc, cam la fel ca bărbații care au Venus în Gemeni. Mintea este activă și există o plăcere pentru jocurile de cuvinte și jocuri similare care implică gândirea. Cei cu Marte în Gemeni sunt buni la discuții. Aceștia pot fi indeciși și adesea își schimbă opinia și poziția pe care o au legat de anumite subiecte, în special dacă există o accentuare a semnelor mutabile în astrogramă. Energiile acestora sunt concentrate pe comunicații și activități intelectuale. Marte în Gemeni nu este favorabil pentru poziții de putere deoarece persoanele care au acest plasament adesea încep proiecte de care se plictisesc și întotdeauna vor ceva nou, terminând foarte puțin. Acest plasament oferă precizie și coordonare fizică, în special dacă există alte plasament în astrogramă care să susțină asta.

Marte în Rac
Acești oameni sunt născuți neliniștiți, adesea își țin mânia în ei înșiși și pot avea probleme de stomac, cum ar fi ulcerul. Când își exprimă mânia, adesea o fac acasă, între membrii familiei. Siguranța este foarte importantă pentru aceștia. Energia lor este direcționată spre lucrurile domestice și viața familială. Adesea le este greu să se exprime și vor fi vagi când nevoile nu le sunt îndeplinite. Pot avea stări de spirit care se schimbă ușor, fiind iritabili, nestatornici și ușor de supărat. Bărbații au adesea probleme când vine vorba de exprimarea emoțiilor blânde. Ambele sexe sunt înclinate să poarte pică. În unele cazuri, ca și în cazul lui Marte în casa a 4-a, poate exista violență domestică.

Marte în Leu
Acești oameni posedă o cantitate enormă de mândrie personală. Au un talent înnăscut de a se da mare și știu cum să-i impresioneze pe ceilalți. Sunt lideri naturali, sunt creativi și au o voință puternică. Există în ei o nevoie de independență și autonomie. În dragoste așteaptă un devotament complet și total. Oricine e într-o relație cu o persoană ce are Marte în Leu, ar trebui să-i acorde acesteia atât de multă atenție pe cât îi e cu putință, pentru ca relația să fie fericită. Există multă energie, putere a voinței și creativitate. Marte în Leu conferă abilitate teatrală. Și la fel ca orice semn de foc, aceste persoane pot fi centrate pe ele însele, ducând lipsă de conștientizare pentru nevoile celorlalți. Acest plasament aduce încredere de sine și poate contracara aspectele care altfel ar conferi o stimă de sine scăzută. Poate exista un talent excepțional în domeniul artelor și a muzicii, în special dacă acest lucru e susținut și de alți factori din astrogramă.

Marte în Fecioară
Energiile sunt concentrate pe servici. Aceștia sunt competitivi la lucru și sunt muncitori excelenți. Sunt atenți la detalii și sunt meticuloși. Din fire, sunt curați, îngrijiți și organizați. Cei cu Marte în Fecioară pot fi cicălitori și pot critica la nesfârșit. Pot remarca și observa defecte legate de lucruri și oameni pe care alți adesea le omit și le scapă din vedere. De asemenea, au un interes puternic pentru igienă și sănătate. Dacă alți factori în astrogramă susțin acest aspect, poate exista o tendință către ipohondrie. Persoana cu Marte în Fecioară este perfecționistă, poate fi foarte exactă și poate pescui după defecte. Sistemul digestiv este sensibil și pot exista probleme cu stomacul din cauza grijilor. Temperamentul este adesea neliniștit și iritabil. Aceștia au impresia ca cei care sunt leneși nu sunt de tolerat. Sunt responsabili, de încredere și muncesc din greu.

Marte în Balanță
Energiile sunt concentrate pe relații. Acești oameni sunt iubitori de pace. Marte este în detriment în Balanță și firea agresivă și certăreață este foarte echilibrată. Au un simț foarte puternic al dreptății și onestității. Deoarece tendințele pozitive ale lui Marte sunt neutralizate, în special dacă în astrogramă există o accentuare a semnelor de pământ și apă, acestor oameni le este greu să fie direcți. Pot da indicii cu referire la ceea ce vor și pot acționa într-un anumit fel care poate fi interpretat și citit de cei care îi cunosc. Mai degrabă preferă să-și țină furia în interior, decât să aibă o confruntare deschisă. La fel ca Marte în Gemeni, pot fi indeciși și adesea își pot schimbă opinia și punctul de vedere. Cel mai bine se descurcă când sunt într-o relație iubitoare și susținătoare. Cooperarea din partea celorlalți este importantă, aceștia sunt făcători de pace.

Marte în Scorpion
Marte în Scorpion oferă dorință puternică și intensitate personală. Acești oameni pot vedea prin slăbiciunile celorlalți. Pot fi inamici fatali și au un simț puternic al dreptății. Sunt răzbunători și dacă cineva le greșește lor sau unei persoane pe care o iubesc, se vor răzbuna chiar dacă asta le va lua ani întregi. Nu uită nedreptatea. Nu își exprimă mânia în mod direct, ci o păstrează în ei înșiși. Acest aspect oferă concentrare bună, atenție și abilități deosebite pentru meditație. Aceștia sunt vrăjitori din fire și mulți au un talent înnăscut pentru magia neagră, talent care provine din viețile lor anterioare. Impulsul sexual este foarte puternic și pronunțat. Energiile le sunt concentrate pe sex, spiritualitate și subiecte ce implică ocultul. Când sunt ațâțați, mânia acestora poate fi ca precum un cuib de viespii care este răsturnat. Când sunt afectivi, sunt posesivi și geloși. Într-o relație amoroasă, aceștia cer devotament total și loialitate. Dacă acestea sunt trădate, pot deveni fatali. Arareori sunt neutri în legătură cu un anumit lucru, au opinii puternice: fie iubesc un anumit lucru, fie îl urăsc. Emoțiile sunt profunde și intense.

Marte în Săgetător
Marte în Săgetător conferă o fire onestă. Acești oameni sunt aventuroși, iubesc să călătorească, adoră aerul liber, nu au odihnă și sunt energetici. La fel ca și Marte în Gemeni, pot fi neastâmpărați, ușor de plictisit și nu le place să stea jos prea mult. Adesea se simt ca și cum sunt invincibili și își asumă riscuri mari, deoarece Săgetătorul este semnul banilor riscați. Optimismul și încrederea acestora adesea îi ajută să ocolească primejdiile chiar și în situații drastice. Poate exista o problemă cu jocurile de noroc și lucrurile nepractice, în sensul că aceleași greșeli sunt repetate și nu se învață nimic din experiențele anterioare. În mod ideal, energiile acestora sunt concentrate pe educația și învățământul avansat. Acești oameni pot fi studenți pe viață. Marte în Săgetător oferă abilitate atletică și dragoste pentru sport, în special când există și alte aspecte în astrogramă care susțin acest lucru. Sunt direcți, fără menajamente, subiectivi și au opinii puternice.

Marte în Capricorn
Energiile sunt concentrate pe cariera și ambițiile profesionale. Pot începe de jos, însă pot ajunge în poziții foarte înalte. Marte în Capricorn oferă o fire metodică, împreună cu multă perseverență și rezistență. Acest plasament poate echilibra energiile împrăștiate și lipsa concentrării oferite de planetele aflate în semne mutabile. Pot exista tendințe de muncă excesivă împreună cu un talent în afaceri. Este posibil ca aceștia să depună foarte mult efort pentru a obține o poziție cu statut înalt. Sunt eficienți, practici, responsabili, disciplinați și de încredere. La fel ca Marte în Fecioară, nu au prea multă răbdare cu cei care sunt moi și leneși. Pot fi reci, calculați, cămătari și egoiști dacă energiile acestui plasament nu sunt ideale, sau dacă alți factori din astrogramă încurajează asta. Pot exista probleme cu oasele, pielea sau dinții.

Marte în Vărsător
Energiile sunt concentrate pe prieteni și pe activități de grup. Acești oameni preferă mai degrabă munca în echipă decât să lucreze singuri. Sunt foarte speciali și valorează unicitatea și excentricitatea. Dreptatea și corectitudinea sunt foarte importante. Își prețuiesc independența și libertatea. Dacă alții încearcă să îi controleze, vor reacționa și se vor răzvrăti. Sunt atrași de concepții umanitare și adesea lucrează pentru a face reforme pozitive care ajută societatea. Acest plasament oferă abilitate științifică cu un interes puternic în ceea ce ține de viitor, tehnologie și avansarea omenirii. Nu au răbdare cu structurile și modelele vechi și uzate de a face ceva, ci le face plăcere să le schimbe cu altele noi și mai bune.

Marte în Pești
Cei cu Marte în Pești adesea sunt timizi, retrași și rușinoși. La fel ca cei cu Marte în Balanța, le este greu să-și exprime mânia. Tendințele agresive și pozitive ale planetei Marte sunt înmuiate de semnul Pești. Adesea există o lipsă de încredere de sine și în abilitățile de apărare. Vioiciunea este adesea joasă. Pot fi izolați și retrași, cu excepția cazului în care există alte aspecte care să contrazică asta. În cazuri extreme, pot trăi în celibat sau într-o negare a plăcerilor trupești. Sensibilitatea este adesea pronunțată. Acești oameni sunt predispuși la a fi folosiți de alții cu caractere mai dominate. Sunt emotivi și miloși în fața suferinței celorlalți. Adesea energiile sunt concentrate pe fantezii și reverii. Acest plasament oferă talent artistic, un simț puternic al idealismului și gusturi rafinate în muzică și arte. Marte în Pești slăbește firea unei persoane, în special dacă există o accentuare a semnelor mutabile în astrogramă.

 

MARTE ÎN CASE

Marte în prima casă
Acești oameni au energie din abundență. Vitalitate puternică, existând multă activitate fizică. Marte în prima casă poate echilibra alte aspecte planetare care slăbesc sănătatea și puterea fizică. Marte în prima casă oferă sănătate fizică și rezistență și în aceiași măsură oferă și putere ridicată de recuperare. Marte este puternic în prima casă. Acești oameni sunt foarte competitivi și adesea au un talent înnăscut pentru sport. Sunt îndrăzneți, curajoși, pionieri și nerăbdători. Tenul poate fi roșiatic iar cicatricile nu sunt neobișnuite. Firea acestora se aseamănă în multe feluri cu plasamentul lui Marte în Berbec. Acest plasament poate echilibra stima de sine scăzută și timiditatea, deoarece persoana cu Marte în prima casă este sociabilă și încrezătoare. Există talent militar, o abilitate și o dragoste pentru luptă și ocupații marțiale.

Marte în a doua casă
Acești oameni preferă mai degrabă să-și conducă propriile companii decât să lucreze pentru alții. Adesea, banii sunt cheltuiți rapid, deoarece acești oameni sunt predispuși la a cumpăra lucruri în mod impulsiv. Sunt foarte posesivi și le place să controleze ceea ce posedă într-un sens material. Nu sunt genul de persoane care să împrumute bunurile cuiva, și dacă cineva le strică sau distruge ceva ce le aparține, pot deveni violenți. Pentru obținerea bunurilor materiale pot exista certuri, furturi și incorectitudine. Adesea, banii sunt cheltuiți pe sport, arte marțiale și atletism. Turneele de box, wrestlingul și alte sporturi competitive îi atrag pe acești oameni. Energiile sunt concentrate pe finanțe și materialism. Pot fi foarte neliniștiți în legătură cu ceea ce doresc din punct de vedere material. Când văd ceva nou, îl vor imediat.

Marte în a treia casă
Acești oameni excelează în discuții. Au mintea activă și spun totul pe față. Există talent pentru comunicații de toate felurile. Simțul umorului este adesea sarcastic și sinceritatea limbajului poate fi ofensivă pentru ceilalți. În multe cazuri le plac certurile doar de dragul de a se certa. Certurile și râca cu frații și surorile sunt foarte obișnuite cu acest plasament, în special în primii ani de viață. Există foarte multă energie și activitate mentală. În unele cazuri, persoana cu acest plasament poate trăi într-o zonă periculoasă de-a lungul vieții, un loc al violenței și crimei, deoarece a treia casă conduce mediul din jur și vecinătatea. Poate exista râcă și alte probleme cu vecinii. Energiile sunt concentrate pe multe activități pe mediul din imediata apropiere, pe comunicații, activități zilnice și călătorii pe distanță scurtă; aceștia sunt „plecați cu treburi”. Poate exista o soră/frate cu o accentuare a planetei Marte sau a Berbecului în astrogramă.

Marte în a patra casă
Dacă alți factori susțin asta, este posibil ca viața și mediul domestic să fie violente și abuzive, în special în primii ani de viață. Asta poate fi pasat și în viața adultă, persoana poate fi mânioasă chiar și violentă și agresivă acasă și cu familia. Este posibil ca unul dintre părinți sau ambii să fii fost abuzivi. Mânia este adesea reprimată și iese la suprafață mai târziu în viață, prin intermediul izbucnirilor neașteptate. Deoarece casa a patra este cea a bătrâneții și a sfârșitului vieții, Marte oferă destulă vitalitate și energie care durează până la sfârșit.

Marte în a cincea casă
Acești oameni au o nevoie puternică de a se exprima, recrea și de a se distra. Persoanele cu acest aspect au o fire atletică și le place sportul. E posibil ca copilul acestora să aibă o accentuare Berbec/Marte în astrogramă, împreună cu un caracter foarte independent. Acești oameni pot fi antrenori foarte buni ai unei echipe mici și au talentul de a lucra în atletism și cu copii. Adesea, energiile sunt concentrate pe sport, atletism și activități care implică copiii. Spirit foarte competitiv. Acest plasament oferă creativitate și un simț teatral. Adesea fac prima mișcare atunci când găsesc un potențial amoros. Pot fi dominanți și le face plăcere să doctoricească copiii din grija lor.

Marte în a șasea casă
Energiile sunt concentrate pe servici. Există o tendință de a avea migrene, febră și boli inflamatorii. Munca poate implica unelte și instrumente de tăiat, mașinării și/sau arme. Chirurgii au adesea acest plasament. Acești oameni nu au răbdare cu leneșii. Pot fi obsedați cu munca și este posibil să aibă accidente la muncă. Acest plasament poate aduce competiție, conflict, certuri și neînțelegeri cu colegii de muncă. Există talent și aptitudine pentru o carieră militară sau orice servici care implică ocupații de război.

Marte în a șaptea casă
Partenerul de căsnicie poate fi violent sau chiar abuziv. Acest plasament nu oferă fericire sau armonie în căsătorie. Este probabil ca partenerul de căsnicie să aibă un aspect Berbec/Marte puternic și/sau o fire agresivă și violentă. Marte în casa a 7-a este adesea observat în astrogramele celor care îndură abuz fizic. Această casă fiind casa în care Marte, în mod natural, se află în detriment, persoanelor care au acest aspect în astrogramă le este greu să se apere.

Marte în a opta casă
Există posibilitatea unei morți violente și subite. Impulsul sexual este foarte dezvoltat și puternic, având nevoie de o cale de descărcare. Oamenii care au acest plasament adesea visează la sex. Sexul este extrem de important și sunt preocupați cu asta mai mult decât omul de rând. Dorințele sunt foarte puternice. Există un talent înnăscut pentru magia sexuală, împreună cu un interes pentru ocultism, spiritualitate și viața de apoi. Pot exista neînțelegeri și certuri interminabile pe tema finanțelor, proprietăților, moștenirilor, taxelor și datoriilor.

Marte în a noua casă
Adesea, acești oameni își forțează convingerile asupra celor din jurul lor. Acest plasament este găsit destul de des în astrogramele fanaticilor religioși și a altor zeloși. Atunci când sunt canalizate, energiile sunt orientate pe învățământul superior și educație în general. Marte în casa a noua oferă un interes puternic pentru călătorii și o fascinație aparte pentru culturile și tărâmurile străine. În unele cazuri, poate exista violență din partea celor cu o cultură diferită sau cu un fundament rasial diferit. În timpul călătoriilor de lungă distanță pot exista pericole, accidente și violență. Relațiile cu rudele prin alianța pot fi pline de conflicte, dușmănie și stres. Acești oameni pot fi foarte prejudecați, închiși la minte și limitați în opiniile lor, crezând că sunt singurii care știu totul și care au întotdeauna dreptate.

Marte în a zecea casă
Adesea există foarte multă ambiție și o nevoie de a fi observat. Este posibil ca tatăl să fi avut o accentuare puternică Berbec/Marte în astrogramă și/sau în unele cazuri să aibă o fire violentă. La fel ca și cu Marte în a șasea casă, pot exista neînțelegeri și conflicte la serviciu și în carieră. Acești oameni sunt fericiți când lucrează pentru ei deoarece nu se înțeleg prea bine cu cei din poziții autoritare. Acest plasament favorizează carierele militare, politica și managementul corporativ și oferă un talent de conducător, în special în mediul de muncă. În unele cazuri poate exista o obsesie cu puterea. Cei cu acest aspectul lucrează mai bine de unii singuri, preferând să lucreze pentru propria persoană decât pentru alții. Munca poate deveni o obsesie și își pot neglija familiile și partenerii.

Marte în a unsprezecea casă
Acești oameni sunt liderii din grupuri și echipe. Prietenii lor pot fi concentrați pe ei înșiși, pot fi autoritari și dominanți și/sau pot avea o accentuare puternică Berbec/Marte în astrograme. Energiile sunt orientate pe prieteni și pe activități de grup. Pot avea calitate de membru al grupurilor sportive, atletism și/sau de interes războinic. În prietenii pot exista certuri și conflicte.

Marte în a doisprezecea casă
În unele cazuri, acest plasament poate aduce un atac de violență în copilărie. În multe cazuri este bătut fizic, lucru care adesea lasă o cicatrice permanentă în psihic. De cele mai multe ori, acestor oameni nu le-a fost permis să își exprime mânia când erau copii, iar ca adulți le este greu să își menajeze furia și tind să-și înăbușe mânia, reprimând-o. Poate exista un talent în ceea ce ține de meditații și sunt spirituali. Aceștia acționează mai bine atunci când lucrează din spatele cortinei. Nu sunt foarte competitivi și le displace orice fel de confruntare. Acest plasament poate submina încrederea și stima de sine.

 

ASPECTELE LUI MARTE

Aspecte dintre Marte și Jupiter
Jupiter amplifică tendințele marțiene în direcția asumării de riscuri, agresivitate, afirmare, nerăbdare – lucru adevărat în special în cazul aspectelor grele. Aspectele dintre Marte și Jupiter pot echilibra alte aspecte care tind spre o stimă de sine scăzută, timiditate și o lipsă de confidență. Acest aspect oferă abilitate atletică, poate oferi energie, vitalitate și sănătate. Există o tendință spre impulsivitate și spre a acționa înainte de a gândi. În special aspectele dificile dintre Marte și Jupiter oferă talent și aptitudine militară.

Marte/Saturn
Când acest aspect se găsește în astrograma bărbaților, în special în cazul aspectelor grele, pot exista îngrădiri ale masculinității, adică aceștia nu se simt niciodată destul de masculini. În cazuri extreme, poate exista impotență. Aspectele dure dintre Marte și Saturn sunt văzute des în astrogramele celor cu cariere militare și de grad înalt, deoarece oferă un talent puternic în acest domeniu. Acești oameni pot fi răutăcioși, stricți și duri. Aspectele de trigon/sextil oferă răbdare și un simț bun al planificării. Aspectele de cuadratura/opoziție/inconjuncție pot oferi o tendință de a avea accidente. Există un talent pentru orice lucru războinic, cum ar fi manevrarea armelor, a explozibilelor, un talent în artele marțiale și sport. Pot exista neînțelegeri și chiar violență cu tatăl și alte figuri autoritare. Toate aspectele dintre Marte și Saturn oferă un simț puternic al disciplinei de sine.

Marte/Uranus
Libertatea este foarte importantă pentru cei care au acest aspect. Pot fi încordați, rebeli și foarte revoluționari. Există un talent pentru electricitate și mecanică. Acest aspect de asemenea oferă carismă și magnetism personal. Poate exista o predispoziție de a fi implicați în accidente. Acești oameni au foarte mare nevoie de lucruri care să-i țină entuziasmați deoarece se plictisesc cu ușurință. În multe cazuri, cei cu aceste aspecte sunt impulsivi și nu se gândesc la consecințele acțiunilor lor. Se aruncă în situații fără să gândească sau să plănuiască dinainte. Acest aspect poate plasa o tensiune asupra sistemului nervos, unde nervii pot fi întinși la maxim dacă aceștia sunt împinși prea mult.

Marte/Neptun
Acest aspect tinde la o lipsă de energie și vitalitate. Pot exista alergii, sănătate proastă și o lipsă de energie. Acești oameni sunt adesea nepractici și au scopuri ireale. Sunt ușor de impresionat și deschiși la înșelătorii. Acest aspect adesea oferă un talent către spiritualitate. Firea psihică poate fi bine dezvoltată și există multă sensibilitate. Destul de des, acești oameni sunt pesimiști și se reped să accepte o învingere. Sunt ușor de descurajat și sunt evazivi, renunțând cu ușurință. Aspectele dintre Marte și Neptun slăbesc dorința și caracterul.

Marte/Pluton
Există un aspect extrem de puternic al personalității; o voință de tipul „fă sau mori”. Aceștia ar muri decât să fie dezonorați. Nu au frică, sunt intenși și vor folosi o forță excesivă. Cu aspectul de conjuncție, o energie enormă poate fi direcționată spre treburile casei în care este poziționată. Cei care au acest plasament sunt inamici extrem de periculoși. Vor aștepta ani întregi pentru a se răzbuna. Mânia explodează în violență și asta poate fi chiar și fizică. Voința le este foarte intensă și bine dezvoltată. Dacă alți factori din astrogramă susțin asta, pot exista probleme cu bărbații. Acest aspect oferă o dorință foarte puternică și încăpățânată, dar și multă autodisciplină.