Skip to content

Content Header

Mercur: zodiile, casele și aspectele

Mercur: zodiile, casele și aspectele published on

Despre Mercur

 

MERCUR ÎN ZODII

Mercur în Berbec
Acești oameni au vocea puternică și pot avea gura mare. Sunt sinceri și au tendința de a zice lucruri nepotrivite la momentul nepotrivit. Chiar dacă nu sunt mâniați, adesea tonul vocii sună ca și cum ar fi. Le place să discute și sunt competitivi din punct de vedere intelectual. Pot fi irascibili și pot avea un temperament izbucnitor. Fără răbdare din fire, tind să fie impulsivi și nu gândesc înainte de a acționa sau de a lua decizii. Preferă să ia decizii și să treacă mai departe. Au o minte foarte activă și pot avea probleme să se concentreze și să rămână calmi. Adesea mintea celor cu Mercur în Berbec aleargă și sare de la un gând la altul, pot chiar să se gândească la mai multe lucruri în același timp, cu excepția cazului în care Pluton este puternic plasat în astrogramă, lucru care poate contracara acest lucru. Au abilitate creativă în sensul de a fi originali. Vorbesc într-un mod pozitiv și adesea vor spune ceea ce cred, indiferent de consecințe. Acest aspect oferă agilitate, viteză manuală, dexteritate și atletism. Nu le plac lecțiile lungi ca metode de învățare. Le place să fie strict la obiect și să ia cea mai ușoară cale pentru a ajunge acolo unde doresc.

Mercur în Taur
Acestor oameni le place să-și facă timp pentru a lua decizii importante. Le place să aprofundeze și să știe toate circumstanțele, pentru că le place să adere la propriile planuri și să își urmeze deciziile. Sunt practici și înceți în ași forma o opinie. Acest aspect oferă putere de concentrare. Taur este un semn fix care oferă focalizare minții. Odată ce acești oameni își formează o opinie, arareori și-o schimbă. Spre deosebire de Mercur în Berbec, aceștia tind să vorbească atunci când este nevoie. Nu își irosesc cuvintele. Sunt genul de persoane care mai degrabă acționează decât să vorbească, și pot avea un dar pentru afaceri și finanțe. De asemenea, sunt determinați și concentrați din punct de vedere intelectual și mental.

Mercur în Gemeni
Mercur este acasă în Gemeni. Cu acest aspect, mintea este rapidă, receptivă și curioasă în legătură cu aproape orice. Acești oameni sunt dotați cu toate formele comunicării. Adoră să vorbească, să scrie, să folosească calculatorul, să citească și să își folosească mintea. Tind să știe câte ceva despre orice. Au tendința de a fi indeciși și se pot răzgândi în mod repetat, deoarece Gemeni reprezintă o natură duală. În unele cazuri, pot avea probleme în a termina ceea ce încep deoarece tind să se plictisească repede și pot sări de la un proiect la altul, lăsând o listă întreagă de treburi neterminate. Mințile acestora sunt rapide și agile. De asemenea există tendința de a fi distrași cu ușurință; le este greu să se concentreze. Conversatori excelenți, au întotdeauna ceva de zis. Le place să joace jocuri care cer folosirea intelectului. Și acest plasament oferă dexteritate mentală și manuală.

Mercur în Rac
De obicei, acești oameni au o memorie excelentă și le place să vorbească despre familie și despre cei iubiți. Oamenii cu opinii diferite pot fi periculoși pentru aceștia deoarece își iau ideile și opiniile în mod personal. Diferențele de opinie sunt adesea luate drept criticism și/sau atacuri personale. Tind să ia totul în mod personal. Emoțiile sunt puternic identificate cu propria gândire. Acest plasament acordă intuiție puternică și o abilitate de a simți ceea ce gândesc alții sau cu ce se confruntă emoțional. Sunt adesea conservativi cu propriile opinii și concepții, ceea ce îi face să se simtă mai siguri pe sine. Pot fi subiectivi și influențați în felul de a gândi.

Mercur în Leu
Acești oameni se mândresc cu ceea ce știu. În general sunt cei care dau sfaturi celorlalți, chiar dacă nu li se cere. Își văd propriile opinii ca fiind singurele care contează și niciodată nu contează ce ar putea gândii ceilalți. Au o voință puternică și sunt concentrați. Acest plasament oferă multă mândrie intelectuală și încredere de sine, și face ca persoana respectivă să fie încântată de a fi într-o poziție de autoritate în aria subiectului/subiectelor pe care le cunoaște. Deoarece Leului îi place să fie în centrul atenției, Mercur în Leu poate oferi un talent pentru vorbitul în fata mulțimii și ținerea prelegerilor. Poate fi dificil pentru aceste persoane să vadă – cu atât mai puțin să recunoască – alte puncte de vedere ale oamenilor. Propriul lor punct de vedere și propriile lor concepții sunt singurele care contează pentru aceștia. Le place să se laude în legătură cu realizările recente și au abilități de conducere.

Mercur în Fecioară
Oamenii cu Mercur în Fecioară sunt organizați și sistematici. Sunt critici, analitici și adesea văd detaliile mai mici pe care ceilalți oameni le omit. Țin lucrurile pentru ei înșiși din cauza timidității, însă se plâng mai târziu, chiar dacă ar fi trebuit să le menționeze ceva mai devreme. Pot exista probleme atunci când trebuie să vorbească pentru propria persoană și să spună ceea ce gândesc, preferând să-și tina gândurile pentru ei înșiși. Au abilități în matematică și sunt scriitori talentați. De asemenea, Mercur în Fecioară este domiciliul acestei planete. Spre deosebire de Mercur în Gemeni, acești oameni au mai multă concentrare și rezistență mentală, tinzând să-și completeze proiectele în loc să lase lucrurile neterminate. Sunt buni muncitori și își folosesc mintea pentru a-și face treaba și pentru a îmbunătății lucruri în legătură cu munca. Sunt perfecționiști din fire. Mercur în Fecioară de asemenea oferă dexteritate manuală împreună cu o minte activă și agilă. Tind să-și critice prea mult atât propria persoană, cât și pe alții.

Mercur în Balanță
În general acești oameni vorbesc cu tact. Drept regulă, sunt foarte manierați și nu le plac certurile. Pot fi influențați de opiniile celorlalți. Sunt metodici și preferă să se uite la toate fațetele și aspectele unei situații înainte să ia o decizie. Din cauza asta, uneori tind să fie indeciși. Sunt obiectivi și neschimbători în propriile păreri deoarece prețuiesc dreptatea și corectitudinea. Un limbaj grosolan, crud, răsunător și obscen, îi dezgustă. Sunt rafinați și prețuiesc bunele maniere nu numai cu ei înșiși, dar și cu alții. Nu sunt cei care ridică vocea, deoarece tind să fie calmi și adunați atunci când se exprimă. Pot tinde să viseze despre romanță și relații; se gândesc des la asta.

Mercur în Scorpion
Mercur în Scorpion oferă darul concentrării și al abilității naturale în efectuarea vrăjilor – concentrarea dorințelor și a voinței. Acești oameni au abilități deosebite de vizualizare. Le este ușor să mediteze. Au minți ascuțite și penetrante și sunt secretoși și cinici din fire. Sunt intuitivi din fire și excelenți la cercetat și munca de detectiv. Nu sunt satisfăcuți cu cunoștințele superficiale, ci le place să cerceteze lucrurile în profunzime, descoperind și cunoscând secretele celorlalți. Odată ce se hotărăsc în legătură cu ceva, nimeni nu le poate schimba opinia. Sunt atașați emoțional de propriile concepții și idei. Sunt non-conformiști din punct de vedere intelectual. Concepțiile lor sunt adesea neortodoxe și unice și nici-un argument rațional bazat pe logică nu le va schimba. Ori spun ceea ce simt ori rămân tăcuți. În conversații, le place să fie la obiect și din cauza asta adesea le lipsește tactul. Uneori mintea lor poate fi fixată pe gânduri legate de sex.

Mercur în Săgetător
De obicei acești oameni sunt foarte curioși și interesați în orice. Sunt studenți pe viață, le place și apreciază învățatul, de multe ori în mod neoficial. Sunt optimiști din fire, cu excepția cazului în care există aspecte puternice între Mercur și Saturn, sau o accentuare a Capricornului în astrogramă. Deoarece Săgetătorul este un semn al oamenilor, țărilor străine și a călătoritului peste hotare, acești oameni pot avea un dar pentru limbile străine. Adoră să vorbească și să comunice, în special când sunt capabili să împărtășească ceea ce știu. Pentru aceștia este foarte important să fie chibzuiți. În timp ce apreciază tradiția, nu le place să fie îndoctrinați cu o dogmă. În limbaj sunt foarte deschiși, sinceri, la obiect și direcți. Acest plasament este bun pentru predat, vorbit, scris și toate formele de comunicare, precum și pentru slujbe în instituții de învățământ avansat, cum ar fi universitățile.

Mercur în Capricorn
La fel ca Mercur în Scorpion, cei cu Mercur în Capricorn au abilitatea să se concentreze mental pentru perioade de timp extinse. Sunt răbdători și perseverenți. Pot avea o tendință spre pesimism și nu sunt idealiști, ci realiști. Privesc spre lucrurile practice, cele încercate și reale. Își observă mediul în care se află și puține lucruri le scapă din vedere. Mercurul în Capricorn nu este credul. Acest plasament poate fi de mare ajutor pentru cei care au planeta Neptun sau zodia Pești proeminentă în diagramă, deoarece Mercurul în Capricorn tine persoana cu picioarele pe pământ și este mai puțin probabil ca aceasta să fie supusă escrocheriilor sau deziluzionată în vreun fel. Sunt cei care gândesc înainte să vorbească și din fire nu sunt prea vorbăreți. Pot fi timizi și preferă să vorbească doar cu cei care le sunt apropriați. Le place să aplice orice cunoștință pe care o au într-un fel practic. Cunoașterea de binele cunoașterii nu are nici-o valoare pentru aceștia. Cunoașterea este importantă doar dacă poate fi aplicată într-un mod practic. Le poate lipsi încrederea în propria cunoștință și intelect, crezând că nu știu la fel de mult ca alții.

Mercur în Vărsător
În felul lor de a gândi, acești oameni privesc spre nou, spre viitor și spre original. Din fire sunt rebeli și privesc spre schimbarea condițiilor existente și de a face noi reforme. Sunt plictisiți de tradiție, în special dacă aceasta intră în conflict cu faptele dovedite; sunt inventivi și inovativi din fire. Mințile lor sunt active și pot sări de la un gând la altul. Adesea, acești oameni și înțeleg și au talent pentru lucrul cu aparatele electronice și cu calculatoarele și sunt pricepuți și în domeniul științei și al matematicii. Pot fi interesați atât de îmbunătățirea omenirii, cât și de domeniul ocult/spiritual și de astrologie. Sunt înzestrați, unici și au multă originalitate și abilitate creativă.

Mercur în Pești
Acești oameni au o imaginație puternică, cu o tendință serioasă de a fi visători. Deoarece au gânduri intense, au un dar pentru vizualizare. De asemenea, sunt foarte intuitivi din fire. Adesea își bazează gândurile, ideile și opiniile pe propriile sentimente și intuiție. Deoarece Pești este un semn dual, la fel ca Gemeni, acești oameni pot avea foarte multe dificultăți când trebuie să ia o decizie, fiindu-le chiar mai greu decât le este celor ce au Mercur în Gemeni. Pești este o zodie slabă. Acești oameni sunt adesea ușor de influențat de cei cu concepții și convingeri mai puternice, pot alterna între puncte de vedere diferite și le poate fi greu să adopte o poziție fermă legat de ceea ce cred cu adevărat. La fel ca și Mercur în Capricorn, Mercurul în Pești poate fi timid în comunicarea cu alții și/sau vorbitul în fata unui număr mare de oameni. Sunt foarte creativi, având imaginații minunate și un talent pentru arte, așa cum e muzica, dansul, poezia, pictatul și teatrul. Trebuie să aibă grijă ca nu cumva imaginația lor puternică să le iasă de sub control și trebuie să aibă grijă să nu cadă în viciile alcoolului (sau a drogurilor), deoarece Pești este un semn slab; în cazuri rare, se poate pierde contactul cu realitatea.

 

MERCUR ÎN CASE

Prima casă
În prima casă, Mercur aduce o puternică accentuare a comunicațiilor în toate formele. Acești oameni pot fi atleți înnăscuți, în special dacă Marte este accentuat în diagramă. Acest plasament oferă darul dexterității manuale, agilității, al unei minți ascuțite și al unei firi alerte. Sunt conștienți de aproape tot și puțin din mediul lor le scapă din vedere. Sunt vorbăreți și le place să scrie. Majoritatea oamenilor cu acest aspect au o inteligenta peste medie. Sunt competitivi intelectual și competenți în discuții și dezbateri. Pentru ei este foarte important să fie capabili să se exprime verbal. Le place să învețe și sunt curioși. Le plac jocurile intelectuale cum sunt cuvintele încrucișate, și așa mai departe.

A doua casă
Acestor oameni le place să își cheltuiască banii pe cărți, video-uri, DVD-uri, programe pentru calculator, educație și învățat. Acesta este un plasament excelent pentru scriitori și oricine își câștigă traiul din comunicații. Au darul de a știi cum să facă bani, cum ar fi analizatul bursei, și de a cunoaște ceea ce se vinde cel mai bine în orice moment. Își aplică cunoștințele și inteligenta pe făcutul banilor.

A treia casă
A 3-a casă este casa lui Mercur. Adesea, acești oameni sunt deasupra majorității când vine vorba de inteligenta. Sunt foarte vorbăreți și sunt interesați în toate felurile de comunicare. Poate exista o rudă cu o emfază pe Gemeni/Fecioară și/sau Mercur în diagramă. De asemenea folosesc mult telefonul și petrec mult timp scriind. Adesea acești oameni sunt cei care sunt întotdeauna pe drumuri și pot fi neliniștiți. Aici găsim talent pentru toate tipurile de comunicare. Sunt vorbitori, scriitori și profesori înzestrați.

A patra casă
Adesea, mama are o accentuare puternică în Gemeni/Fecioară și/sau Mercur în diagramă. Educația și învățatul pot fi o preocupare majoră acasă, în special în timpul creșterii. Este posibil ca părinții să fie bine educați și se poate ca propria casă să aibă o bibliotecă sau alte resurse educaționale. În unele cazuri, domiciliul poate fi schimbat frecventă, este posibil să locuiască într-un vehicul recreațional și/sau să trăiască monadic, deoarece Mercur este legat de mișcare. Multă comunicare în cămin. Este posibil ca acești oameni să lucreze de acasă, având propriul birou acasă.

A cincea casă
Acești oameni au adesea copii inteligenți cu o accentuare Gemeni/Mercur sau Fecioară în diagramă. În multe cazuri copiii au nivelul inteligenței deasupra mediei. Acești oameni sunt scenariști excelenți, au talent în teatru și le plac jocurile puzzle și jocurile intelectuale ca metodă de recreere. Acesta este un plasament excelent pentru profesori, deoarece a 5-a casă guvernează asupra copiilor, iar Mercur conduce toate formele de comunicare și oferă un dar pentru predat.

A șasea casă
Acest plasament poate indica faptul că studierea și învățarea continuă sunt necesare pentru slujba cuiva, cum ar fi doctorii – aceștia sunt nevoiți să se țină la zi cu progresul științei în domeniu, pentru a rămâne la curent cu acesta. Sunt perfecționiști și pot avea tendința de a lucra prea mult. La fel ca și Mercur în a treia casă, domiciliul lui Mercur este în a șasea casă. Acești oameni sunt muncitori și angajați excelenți. Prețuiesc propria muncă și văd detaliile pe care ceilalți le trec cu vederea. Comunicarea de toate felurile este adesea accentuată în munca pe care acești oameni o fac. Dacă au ascendent în Fecioară, persoana poate fii obsedată de curățenie. În unele cazuri pot avea tulburări nervoase, probleme de vorbire și/sau de auz/vedere. Verifică dacă există aspecte strânse între Mercur și planeta din prima casă pentru a confirma această posibilitate. Prețuiesc curățenia și atenția pe care o persoană o acordă propriei sănătăți, igiene și organizări. Pun foarte mare accent pe datorie.

A șaptea casă
Este posibilă o căsătorie cu o persoană mai tânără sau inteligentă. Partenerul poate avea un aspect Gemeni/Fecioară sau Mercur în propria diagramă. Comunicarea deschisă și liberă în relațiile de dragoste este foarte importantă pentru aceste persoane. Oamenii cu Mercurul în cea de-a șaptea casă sunt în largul lor cu o persoană cu care pot comunica. Prețuiesc inteligenta unui partener de căsătorie la fel ca și buna educație. Sunt aprinși de tipul intelectual.

A opta casă
Acești oameni au de obicei minți puternice și focalizate. Au talentul și abilitatea de a comunica cu morții, precum și abilități în toate celelalte arii ale spiritualității și ocultismului. Tind să fie secretoși și le place munca investigativă. Pot murii din cauza bolilor respiratorii sau a bolilor legate de sistemul nervos. Acești oameni țin pică și își plănuiesc răzbunarea în secret. Acest plasament poate face ca telepatia să se manifeste în mod natural. Le place să descopere secretele și motivele celorlalți, însă dezvăluie puțin din propriile gânduri și motivații, deoarece sunt secretoși din fire. Oamenii cu acest plasament au o abilitate înnăscută pentru magia neagră și pentru toate utilizările spirituale ale minții și sufletului. Plăcerea sexuală adesea vine atât din provocarea minții, cât și din partea actului fizic. Tind să se gândească destul de puțin la sex. Acești oameni nu prea simt dorul. Privesc și sunt conștienți de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Sunt fascinați de spiritualitate, mistere ascunse și ocult.

A noua casă
Mulți învățători, profesori universitari, filozofi și editori au acest plasament. Adoră să călătorească și sunt fascinați de oameni și culturi străine. Pot scrie sau dezbate pe tema religiei. Sunt atrași de studiu și călătorit și sunt studenți de termen lung cărora le place să învețe despre lume. Sunt excelenți când vine vorba de învățarea și inspirarea celorlalți. Acești oameni se plictisesc ușor și nu le place rutina sau statul îndelungat într-un loc. Au o mare varietate de interese, cu excepția cazului în care alte aspecte din diagramă contrazic asta.

A zecea casă
Acești oameni adesea lucrează ca jurnaliști, scriitori, în mass-media și în ariile care necesită comunicare extinsă. Este posibil ca tatăl să fie intelectual sau să aibă o accentuare Gemeni/Fecioară și/sau Mercur în diagramă. Își plănuiesc carierele și au nevoie de educația specifică pentru acestea. Cei care au Mercur în a zecea casă adesea comunică în mod frecvent cu oameni aflați în poziții de putere, scriitori și alții care lucrează în comunicații. Alte posibilități de carieră includ editori (împreună cu cea de-a 9-a casă), tipografi, vorbitori, vânzători, cei care lucrează cu computerele (în special legat de comunicare), telecomunicațiile și transportul. Adesea acești oameni sunt văzuți și amintiți drept intelectuali.

A unsprezecea casă
Prietenii acestor persoane pot fii mai tineri decât ele, intelectuali și/sau pot avea o accentuare puternică a Gemeni/Fecioară sau Mercur în astrograme. Acestor oameni le place să facă parte din grupuri care se concentrează asupra comunicațiilor sau a educației. Le place să învețe. Caută prieteni inteligenți cu care pot vorbi deschis sau despre orice subiect. Prietenii au adesea aceleași interese de natură intelectuală. În unele cazuri, sora sau fratele le pot fi cei mai buni prieteni.

A doisprezecea casă
Acești oameni au o abilitate superioară în comunicarea cu Demonii, spiritele și alte entități. Viziunea astrală este adesea foarte bine dezvoltată și sunt capabili să vadă entitățile spirituale. Acest plasament este favorabil mediumilor. Deciziile luate de acești oameni sunt bazate mai degrabă pe sentimente și intuiție, decât pe motive logice. Au tendința de a dezvălui secrete, fie în mod intenționat sau din greșeală. În unele cazuri, pot avea boli mentale sau dizabilități de învățare, probleme cu cititul sau alte blocaje mentale, în special dacă Mercur e retrograd. Acești oameni sunt neliniștiți în general și pot avea probleme atunci când trebuie să se concentreze pe un singur lucru, deoarece adesea pot avea mai multe gânduri în același timp. Au o abilitate deasupra mediei în munca detaliată, la fel ca și planificarea și organizarea. Pot avea ghinion sau probleme cu casele care au cuspida în Gemeni sau Fecioară.

 

ASPECTELE LUI MERCUR

Mercur/Venus
Talent puternic pentru compunerea poeziilor, versurilor, a expresiilor verbale plăcute și au șarm personal. Majoritatea persoanelor născute cu acest plasament au abilitate artistică și un simt al frumuseții. Urâțenia și orice este neplăcut pot avea un efect foarte negativ și de durată asupra lor, asemănându-se destul de mult cu cei care au aspectele între Mercur și Neptun sau între Venus și Neptun. Acest aspect este bun pentru cântăreți și oferă o voce plăcută. Mulți compozitori și scriitori de cântece au acest aspect. Au abilitatea de a comunica lucruri neplăcute într-un mod pozitiv și sunt intermediari excelenți. Acest aspect face o persoană să fie sociabilă.

Mercur/Marte
Acești oameni sunt foarte sinceri. Adesea sunt sarcastici, au mintea ascuțită și sunt inteligenți. Umorul este adesea întunecat, sarcastic și la obiect. Sunt excelenți în dezbateri și în a întoarce replica. Foarte deschiși, niciodată nu-și pierd cuvintele și adesea instigă cearta între ceilalți. Oamenii cu acest aspect, în special dacă e vorba de conjuncție, cuadratură și opoziție, au darul de a învârti cuțitul în rana altora, iar când sunt provocați folosesc asta în confruntări verbale, indiferent de persoana pe care o pot ofensa. Sunt scurt la obiect, neciopliți și adesea fără tact când vorbesc. Acesta este un aspect excelent pentru reporteri, jurnaliști, etc., deoarece oferă agresiune verbală.

Mercur/Jupiter
Acești oameni adesea dobândesc o educație bună și sunt studenți pe viață. Sunt vorbăreți și inteligenți, le place să călătorească și au simțul umorului. Acest aspect poate face o persoană să exagereze lucrurile, și cei care au acest aspect au și idei mărețe. Este posibil ca acești oameni să studieze subiecte diferite în același timp, deoarece au o mare varietate de interese (cu excepția cazului în care în diagramă există aspecte care să contrazică asta). Oamenii cu aspecte între Mercur și Jupiter, în special în cazul aspectelor dificile, sunt foarte vorbăreți. Adesea sunt cei care le știu pe toate și cred că au dreptate în orice situație. Acest aspect oferă abilitatea de a vorbi, împreună cu un dar de a-i inspira pe ceilalți să comunice. Aspectele dificile adesea aduc călătorii intense de-a lungul vieții.

Mercur/Saturn
Acest plasament oferă o tendință spre pesimism, depresie și îngrijorare. Adesea, educația persoanei fie nu a fost terminată, fie nu a fost suficientă într-un fel sau altul. Acești oameni lucrează din greu în ceea ce privește studiul și învățatul. Au o fire sceptică și adesea văd doar partea negativă a vieții. În unele cazuri pot exista probleme cu auzul, văzul și vorbitul, însă pentru a confirma asta, trebuie luată în considerare întreaga diagramă. Din fire sunt îngrijorați și au tendința de a se neliniști în legătură cu viitorul. Adesea există probleme în domeniile ce aparțin de casele conduse de Gemeni și Fecioară, cât și de casa în care se află Mercur.

Mercur/Uranus
Am văzut acest aspect în diagramele geniilor, a celor cu IQ-ul peste 180 (inteligență extraordinară), unul la un milion. Într-un caz, aspectul Mercur/Uranus (mai exact o cuadratură), se alinia pe același grad cu axa ascendentului/descendentului, iar în alt caz aspectul era exact, fiind aliniat cu planeta din prima casă pe același grad. Uranus este octava superioară a lui Mercur. Oferă abilitate naturală pentru științe, matematică și toate ariile avansate ale studiului. Ideile sunt originale și vin înainte de vreme, înainte să fie necesare. Acest aspect aproape întotdeauna oferă inteligenta superioară împreună cu o fire rebelă. Noul și neobișnuitul îi fascinează pe acești oameni. Tind să devină plictisiți cu ușurință și au un temperament irascibil.

Mercur/Neptun
Acești oameni sunt mincinoși excelenți și, în cazuri rare, dacă Neptun este proeminent și alți factori din diagramă susțin asta, poate exista o incapacitate de a separa adevărul de minciuni, fiind prezentă și o tendință cronică de a minți (totuși, asta nu este des întâlnită). Uneori secretele sunt dezvăluite din greșeală. Mintea este dezorganizată; persoana este împrăștiată și predispusă la visatul cu ochii deschiși, fără concentrare. Acest aspect oferă dificultate în focalizare și concentrare. Pot exista tendințe de incorectitudine și acest aspect este adesea observat în diagramele hoților. Acești oameni pot fi evazivi și amăgitori, în special dacă Neptun e proeminent plasat în astrogramă. Aspectele dintre Mercur și Neptun oferă abilitate psihică și un talent pentru comunicații telepatice. Acești oameni au nevoie de muzică și o dragoste aparte pentru aceasta. Au nevoie să asculte muzica care le place pentru a-și balansa psihicul și pentru a-și calma nervii.

Mercur/Pluton
Acestor oameni le place să-și bage nasul în treburile altora, deoarece sunt curioși din fire. Aceste aspect oferă abilitate de concentrare și este excelent pentru lucrările magice. Acești oameni au minți ascuțite și foarte puternice. Au talentul de a investiga și le place să rezolve mistere și alte enigme. Din fire sunt puternic motivați și pot avea abilitatea de a-i domina pe alții, doar prin intermediul propriilor gânduri și sentimente, în special dacă Mercur și Pluton au un aspect dificil, într-un unghi strâns. Acesta este unul dintre cele mai bune aspecte pentru magi/vrăjitori.