Skip to content

Content Header

Metode de prezicere

Metode de prezicere published on

Pentru a putea folosi astrologia ca metodă de prezicere, este foarte important să înțelegi lucrurile fundamentale.

Există mai multe metode de prezicere.

  1. Progresiile: o zi reprezintă un an din viață, folosind efemeridele.
  2. Tranzițiile: poziția în care se află planetele la un anumit moment și felul în care acestea afectează planetele din astrograma natală.
  3. Revoluția solară: când Soarele revine înapoi în gradul și minutul în care era la momentul nașterii, este creată o nouă diagramă pentru un an întreg.
  4. Revoluția lunară: când Luna revine înapoi în gradul și minutul în care era la momentul nașterii, este creată o nouă diagramă pentru o lună întreagă.
  5. Progresiile arcului solar: planetele sunt pe atât de progresate pe cât de departe a progresat Soarele; o zi pentru un an, folosind efemeridele.
  6. Regresiile: în loc ca planetele să progreseze, acestea merg înapoi de la data nașterii.

Pentru a avea o idee clară și precisă a evenimentelor care se vor întâmpla în viață, astrologul ar trebui sa folosească toate metodele de interpretare de mai sus. Ia TOTUL în considerare. Cu cât observi mai multe aspecte ce susțin anumite evenimente, cu atât prezicerile vor fi mai sigure și mai precise. Când un eveniment important este pe punctul de a se manifesta în viață, adesea poate fi observat prin toate metodele mai sus menționate.

 

O ZI PENTRU UN AN: PROGRESIILE
Progresiile în care o zi înseamnă un an, sunt folosite pentru Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte și pentru cele 4 unghiuri (ascendentul, MC, IC și descendentul). Planetele îndepărtate se mișcă mult prea încet pentru a putea fi folosite cu această metodă. Miezul nopții și amiaza determină cele 6 luni ale anului în discuție; această metodă este de ajutor în special în interpretarea poziției Lunii, întrucât aceasta se mișcă mai repede decât celelalte planete.

O zi pentru un an. De exemplu, dacă ai 25 de ani, începe de la ziua în care te-ai născut și numără până la 25 de zile, începând cu prima zi de după data nașterii, folosind efemeridele (ziua în care te-ai născut este ziua 0; de exemplu, dacă te-ai născut pe data de 10 martie, începe să numeri zilele începând cu data de 11 martie). Dacă există alte planete la acea dată care fac aspect cu planetele natale la un distanță de 1-2 grade, va avea loc un eveniment. De exemplu, dacă Soarele natal (adică poziția lui la naștere) se află în 20 de grade în Fecioară, iar tu tocmai ai împlinit 25 de ani, faci numărătoarea pană ajungi la 25 de zile după ziua de naștere și să zicem că observi acum un Venus la 19 grade (aproape 20 de grade) în Fecioară, fii asigurat că în acel an vei fi implicat într-o relație semnificativă de dragoste sau chiar și căsătorie. Mulțumită astrogramelor calculate online, nu mai trebuie să folosești metodele demodate pentru a calcula aceste lucruri. Explicația de mai e doar pentru informația ta, ca să știi cum se calculează.

 

TRANZIȚIILE
Tranzițiile înseamnă locurile în care se află planetele la momentul de față, și aspectele (dacă există) pe care acestea le fac cu planetele din astrograma ta natală. Din nou, dacă apar aspecte semnificative, atunci se vor întâmpla evenimente legate de natura planetelor implicate. În această metodă sunt incluse și planetele care se mișcă mai încet: Marte (când e retrograd), Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun și Pluton. În unele cazuri, Soarele, Mercur și alte planete care se mișcă mai rapid, acționează ca un trăgaci, însă nu ca o influență majoră. Eclipsele și lunațiile sunt de asemenea importante aici.

În cazul tranzițiilor, fereastra în care aspectele au efect, este mai mare decât în cazul progresiilor, care au un interval de 1-2 grade. În astrologia natală, fereastra în care aspectele dintre planetele natale și cele aflate în tranzit, e între 8–10 grade în cazul aspectelor majore: conjuncțiile, cuadraturile, trigoanele și opozițiile. În cazul aspectelor mai slabe, cum sunt sextilurile, fereastra în care aspectele au efect, e între 5-6 grade. Pentru semi-sextiluri, cvintaluri și semi-careuri, fereastra e de doar 1-2 grade. De exemplu, dacă Jupiter e la 2° în Fecioară, iar Pluton la 7° în Fecioară, aceasta sunt în conjuncție deoarece distanța dintre ele e de 5°. Acum, dacă Pluton era la 18° în Fecioară, atunci aceste două planete nu erau în conjuncție, pentru că distanța dintre cele două planete era de 16°; ceea ce făcea ca fereastra să fie prea mare pentru ca acest aspect să fi putut avut vreun efect.

Amintește faptul că pentru planete progresate, aceste ferestre sunt mici, de doar 1-2 grade.

De exemplu, să zicem că Pluton face cuadratură cu Luna, aspect care indică o schimbare domestică semnificativă. Luna se află la 11° în Pești. Pluton este acum la 16° în Săgetător. Pluton încă mai are influență asupra Lunii. Am observat faptul că cu cât aspectul este mai strâns, în MAJORITATEA cazurilor, cu atât mai probabil e ca acel eveniment să aibă loc, însă au existat cazuri în care evenimentul a avut loc chiar și atunci când distanța dintre planete era de 9-10 grade. Prin urmare, în exemplul de mai sus, influența lui Pluton asupra Lunii va dura până când acesta va trece de 21° în Săgetător, moment în care se închide fereastra în care poate interacționa cu Luna,.

De asemenea am mai observat că în majoritatea cazurilor, o planetă în tranzit care se apropie de o planetă natală între 2-4 grade, poate genera un eveniment chiar și înainte de a face o conjuncție exactă cu planeta respectivă. Fii precaut de fiecare dată când o planetă care se mișcă încet, se apropie prin tranzit la mai puțin de 5 grade de orice planetă natală. Dacă nu se întâmplă nimic, fii totuși precaut, deoarece evenimentele pot fi generate la orice moment, atâta timp cât e deschisă fereastra de acțiune dintre planeta respectivă și planeta natală. Aici sunt incluse și planetele în retrograd. Când planeta în retrograd tranzitează peste planeta natală, apoi staționează și continuă în retrograd, când distanța dintre planete e mică, poate fi generat un eveniment. Cu cât se apropie mai mult de planeta natală, cu atât este mai probabil ca un eveniment să aibă loc.

 

REVOLUȚIA SOLARĂ
Anul tău astrologic începe întotdeauna de ziua ta de naștere. Momentul precis în care Soarele aflat în tranzit face conjuncție exactă cu Soarele natal, întorcându-se astfel în același grad, minut și secundă ca acesta, este creată o astrogramă nouă pentru anul următor, care dezvăluie influențele planetare din anul următor. Mai multe informații pot fi obținute dacă creezi o astrogramă pentru momentele în care Soarele aflat în tranzit face cuadratură (90 grade) sau opoziție (180 de grade) cu Soarele natal. Această metodă va împărți anul în câte 3 luni.

De exemplu, să zicem că Soarele tău natal este la 10°44’16’’ în Gemeni. Când Soarele aflat în tranzit ajunge la 10°44’16’’ în Fecioară (la 90 de grade distanță), o altă diagramă este creată, care portă numele de „revoluție trimestrială”. Această revoluție solară are mai puțină influență decât revoluția solară completă și acționează doar ca un cronometru pentru evenimentele prezise în astrograma revoluției solare complete. Când Soarele ajunge la 10°44’16’’ în Săgetător (la 180 de grade distanță de Soarele natal, care în exemplul de față este în Gemeni), lucru care se întâmplă cam la 6 luni de la data nașterii, acesta e în opoziție cu Soarele natal. Am observat că în multe cazuri (nu toate), evenimentele care sunt prezise în revoluția solară completă, adesea se manifestă după ce Soarele aflat în tranzit face opoziție (180 de grade) cu Soarele natal. Astrogramele solare pe 6 luni au mai multă influență decât cele trimestriale, însă asta nu este o regulă. Când Soarele se află la 10°44’16’’ grade în Pești, ai ultimele trei luni din an.

Într-o revoluție solară, gradele sunt FOARTE importante, însă majoritatea astrologilor faimoși care scriu cărți despre astrologie, nu cunosc nici asta și nici multe alte lucruri despre grade și despre interpretarea lor. Revoluția solară trebuie să se interpreteze împreună cu progresiile, tranzițiile și celelalte metode predictive.

De exemplu, să zicem că într-o astrogramă a revoluției solare, MC-ul tău se află la 0 grade în Taur, iar guvernatorul astrogramei, care este Soarele (pentru că Leul este ascendentul astrogramei RS), face conjuncție cu Luna în a doua casă (a banilor) (în RS, Luna nouă este foarte semnificativă, indicând începuturi noi). Guvernatorul MC-ului din revoluția solară, Venus, se află în prima casă, focalizând energiile pe casa a 10-a a carierei pentru evenimentele care vor urma. În revoluțiile solare, planetele din prima casă pun accentul atât pe domeniile casei pe care acestea le guvernează, cât și pe cele din astrograma natală. Date fiind influențele din exemplul de mai sus, este posibil ca persoana respectivă să înceapă o noua carieră.

 

REVOLUȚIA LUNARĂ
Revoluțiile lunare sunt foarte similare cu cele solare, cu excepția faptului că sunt create pe o perioadă de doar o lună de zile, în acord cu tranzițiile Lunii. Acestea descoperă evenimente care vor avea loc în fiecare lună. Revoluția solară are cea mai mare influență în prezicerea evenimentelor din decursul anului. Revoluția lunară reflectă evenimentele prezise prin intermediul revoluției solare și adesea acționează ca un cronometru.

 

PROGRESIILE ARCULUI SOLAR
Acestea sunt folositoare în realizarea progresiile pentru planetelor îndepărtate, deoarece se mișcă mult prea încet pentru a putea fi interpretate prin metoda „o zi pentru un an.” Am observat că acestea sunt mai slabe în influență decât progresiile standard. Soarele se mișcă cu o viteză de aproximativ un grad pe zi. La fel ca în progresiile standard, numără o zi pentru fiecare an care a trecut de la momentul nașterii. Uită-te la poziția Soarelui la data respectivă. S-a mișcat un anumit număr de grade. Adaugă acest număr gradelor tuturor planetelor natale. Regula ferestrei de 1-2 grade se aplică și aici, iar dacă există un aspect, atunci va avea loc un eveniment.

 

PLANETELE REGRESATE
Acestea sunt oarecum slabe. Regresiile sunt de regulă folosite pentru a descoperi tendințele din viețile anterioare. Anii se numără invers.