Skip to content

Content Header

Neptun: zodiile, casele și aspectele

Neptun: zodiile, casele și aspectele published on

În zodii, Neptun acoperă generații întregi, manifestându-se în evenimente ce se petrec în lume, cu excepția cazului în care e guvernatorul sau co-guvernatorul astrogramei, și/sau dacă iese în evidență.

Despre Neptun

 

NEPTUN ÎN ZODII

Neptun în Berbec
Neptun domină asupra celor defavorizați. Când Neptun se afla în Berbec, s-au luat măsuri pentru ca cei mai puțini norocoși și cei defavorizați din punct de vedere financiar, să fie ajutați. Armata Salvării a fost fondată atunci când Neptun se afla în Berbec. Berbec conduce planeta Marte, iar Marte domină asupra războiului. Războiul civil a avut loc în SUA atunci când Neptun se afla în Berbec. Neptun domină asupra chimiei, lichidelor, mărilor și oceanelor. În 1866 a fost inventată prima torpilă subacvatică.

Neptun în Taur
Taur domină asupra pământului, iar Neptun slăbește, subminează și dizolvă. În anul 1878 recolta din China a fost un eșec total, ceea ce a dus la foamete. Mai mult de 10 milioane de oameni au murit de foame în China. Taur domină și asupra banilor; tot atunci a avut loc și o criză economică.

Neptun în Gemeni
Neptun guvernează asupra filmelor, actoriei, muzicii și artelor. Gemeni guvernează asupra comunicării. Mașinăriile pentru proiecția filmelor au fost inventate atunci când Neptun se afla în Gemeni. Și fonograful a fost inventat tot atunci, iar oamenii din această generație au făcut multe progrese în tehnologia comunicațiilor.

Neptun în Rac
Sentimentele patriotice erau foarte aprinse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Familia era idealizată. În această perioadă au fost construite conace enorme și frumos ornate. Multe dintre familiile celor născuți în această generație au fost distruse și dezbinate de al Doilea Război Mondial.

Neptun în Leu
Leul domină asupra monarhiei. Regimul țarist în Rusia împreună cu Imperiul Otoman s-au prăbușit când Neptun era în Leu. De asemenea, Leul domină asupra plăcerii în timp ce Neptun subminează. În această perioadă au fost impuse prohibiții în acest domeniu.

Neptun în Fecioară
Fecioara guvernează forța de muncă și bunăstarea. Marea criză economică a avut loc în SUA când Neptun era în Fecioară, și mulți oameni au rămas fără loc de muncă. Sub conducerea lui Stalin, Ucraina a experimentat o foamete severă, iar milioane de oameni au murit de foame. În 1932, 34 de milioane de Americani n-aveau absolut nici-un venit. Fecioara este un semn de pământ iar Neptun guvernează asupra apei: o secetă severă a măturat o mare parte din SUA.

Neptun în Balanță
Balanța este un semn al păcii; Neptun subminează. Al Doilea Război Mondial, inventarea bombei atomice, Războiul Rece și Războiul Coreean au avut loc atunci când Neptun se afla în Balanță.

Neptun în Scorpion
Neptun guvernează asupra drogurilor, iar Scorpionul conduce toate lucrurile ascuns. Drogurile psihedelice au devenit o cale de a investiga subconștientul. Munca detectivilor și a spionilor au ajuns să fie îndrăgite de publicul larg, prin filmele cu James Bond. Neptun domină asupra compasiunii, iar Scorpion, care este condus de Pluton, domină asupra morții. De-a lungul acestei perioade au fost create ospicii și locuri speciale pentru cei bolnavi în stadii terminale.

Neptun în Săgetător
Neptun conduce spiritualitatea și psihicul. Când Neptun a fost în Săgetător, a crescut interesul asupra religiilor orientale. În plus, multe culte religioase au prosperat în această perioadă. Neptun conduce și înșelăciunea.

Neptun în Capricorn
Capricorn guvernează asupra structurilor, iar Saturn, condus fiind de către Capricorn, domină asupra restricției. Uniunea Sovietică s-a prăbușit, zidul Berlinului a fost dărâmat, iar Germania a fost reunită. Europa a fost restructurată. Totalitarismul a fost desființat.

Neptun în Vărsător
Vărsător domină asupra tehnologiei. Neptun subminează. Neptun în Vărsător poate submina libertatea și libertățile individuale. Neptun a fost în Vărsător în 1348 când marea plagă a distrus ¾ din Europa și a distrus multe alte părți în lume.

Neptun în Pești
Neptun este acasă în Pești. Neptun s-a aflat în Pești în ultimele zile ale Romei. După ce Roma a căzut, lumea a intrat în Evul Mediu. Asta s-a întâmplat în Pești. Acum intrăm în Vărsător. La sfârșitul fiecărei ere, adesea are loc o mare catastrofă și mari pierderi de vieți omenești.

 

NEPTUN ÎN CASE

Neptun în prima casă
Influența lui Neptun adesea creează o persoană slabă, de neîncredere, înclinată spre abuzul de alcool/droguri și în cazuri extreme pot exista boli mentale sau alte anormalități. Acestea sunt amplificate în mod special dacă Neptun este într-un grad prost. Cei care au acest plasament sunt foarte sensibili, ușor de impresionat, creduli și cu o tendință de-și trăi viața fără vreun scop anume.

Neptun în a doua casă
Cei cu acest plasament sunt adesea nepractici în ceea ce ține de bani. Banii sunt adesea cheltuiți pe muzică, teatru/arte și ocupări spirituale. Acești oameni pot fi păcăliți cu ușurință. Poate exista evaziune fiscală. Uneori depind de alții pentru suport financiar, sau alții pot depinde de ei din punct de vedere financiar. Au un potențial puternic de a da faliment și/sau de a eroda activele. În unele cazuri, persoana cu acest aspect poate considera banii și finanțele neimportante, cum sunt cei care jură să trăiască săraci în anumite programe „religioase”.

Neptun în a treia casă
Adesea au frați sau surori vitrege. Este posibil ca aceștia să aibă unul sau mai multe nume și aliase diferite. Acest plasament oferă o mentalitate slabă, însă de asemenea și abilitate psihică, împreună cu o imaginație bogată și un dar pentru vizualizare. La fel ca cei cu Uranus în a treia casă, cei ce au acest aspect adesea scriu despre și/sau se ocupă cu astrologia și cu alte discipline spirituale. În unele cazuri pot exista handicapuri de învățare, dislexie și chiar boli mentale.

Neptun în a patra casă
Uneori mama este idealizată. Poate fi o fanatică religioasă. Poate exista depravare și/sau abandonare în copilărie; în aceiași măsură se poate ca părinții să fi fost mult prea protectivi. Poate exista înșelăciuni legate de proprietarii casei și/sau în legătură cu proprietatea imobiliară. Adesea există o dorință de a trăi lângă apă sau ocean. Este posibil ca această persoană să-și încheie viața într-o instituție psihiatrică. În unele cazuri, mama poate fi dependentă de droguri și/sau alcool. Poate fi slabă și, în cazuri rare, bolnavă mintal. Cei cu acest plasament se pot îndepărta cu vârsta și în mod gradual de familiile lor.

Neptun în a cincea casă
Adesea există situații secrete legate de copiii celor care au acest plasament. Pot exista avorturi, pierderi de sarcină și situații ascunse legate de celălalt părinte al copilului. Nativii cu acest aspect adesea au aventuri amoroase ascunse, putând să aibă chiar mai mult de un singur partener sexual în același timp. Acești oameni își idealizează copii, însă în mod neintenționat îi pot neglija. Relația copil/părinte poate fi îndepărtată atunci când copilul ajunge adult. Există multă creativitate și abilitate artistică și teatrală. Copiii celor născuți cu acest aspect, sunt adesea înzestrați psihic, sensibili și intuitivi.

Neptun în a șasea casă
Pot exista perioade fără loc de muncă. Acești oameni pot fi uneori de neîncredere când vine vorba de muncă. Problemele de sănătate sunt adesea vagi și greu de diagnosticat, și poate exista ipohondrie, alergii, astma și alte sensibilități. Adesea caută serviciul ideal și drept rezultat, pot rămâne neangajați. Este posibil să lucreze în chimie, biologie marină, servicii sociale, spitale, instituții psihiatrice și închisori.

Neptun în a șaptea casă
Adesea, partenerul nu este de încredere, este evaziv și chiar mincinos. El/ea poate face abuz de droguri și/sau alcool. Există cazuri în care ei înșiși pot aduce ce este mai rău în cei din jur. Este posibil ca partenerul să aibă un Neptun puternic și/sau o accentuare a zodiei Pești în astrogramă. Neptun în a șaptea casă adesea aduce înșelăciune în relații. Poate exista o atitudine idealistă legată de dragoste și căsătorie. În cazuri foarte rare, sexul fizic poate fi exclus în căsătorie, deoarece Neptun domină asupra celibatarilor și a relațiilor platonice. Pot exista comunicații telepatice cu partenerul și e posibilă o uniune la nivelul sufletului. Partenerul poate fi implicat în actorie, artă, teatru, muzică și dans.

Neptun în a opta casă
Venitul comun poate fi plin de ghinion. Aceștia pot fi înșelați legat de resursele financiare. Pot fi păcăliți și chiar excluși dintr-o moștenire sau din alte surse de bani. Pot exista încercări de evaziune fiscală și alte escrocherii. Aceasta este o poziție puternică pentru celibatari. Adesea moartea survine în situații neobișnuite. Dacă această energie este sublimată, poate exista un interes puternic pentru ocult. Sexul poate aduce extaz și chiar să ajungă la un nivel spiritual. Se întâmplă des ca acest plasament să aducă un talent pentru vrăjitorie și avansarea sufletului, dacă energiile sunt direcționate cum trebuie. Cei care au acest plasament pot fi experți înnăscuți în magia neagră.

Neptun în a noua casă
Există interes în religiile orientale. Aceștia pot fi vulnerabili legat de apartenența la culte religioase, cum e cultul „moonies”, și de aderarea la grupuri ca cel din Guyana, în care oamenii s-au sinucis în masă. Aceștia pot avea impresia că sunt aleși într-un fel sau altul, sau că sunt niște lideri spirituali minunați. Poate exista înșelăciune și pierderi într-o țară străină și prin intermediul călătoritului de lungă distanță. Este posibil să călătorească din motive spirituale, ocazie cu care învață foarte multe lucruri. Când este sublimată, energia lui Neptun în a noua casă poate oferi abilități spirituale și abilitatea de a medita. Poate exista ineficacitate și chiar confuzie în ceea ce ține de educația avansată. În unele cazuri, poate exista confuzie religioasă și spirituală.

Neptun în a zecea casă
În unele cazuri, cariera poate fi văzută cu apatie. Acest plasament este excelent pentru biologi marini și oceanografi (Jacques Cousteau are Neptun a 10-a casă). Mulți dansatori, actori, prezentatori, balerine, cei care lucrează în teatru, arte, muzicienii, astrologii, psihicii și misticii profesionali, cu toții au Neptun în a 10-a. Tatăl poate fi dependent de droguri sau alcool. Este posibil ca tatăl să aibă un Neptun puternic sau o accentuare a semnului Pești în astrogramă. Rar, este posibil ca tatăl să fie bolnav mintal.

Neptun în a unsprezecea casă
Adesea cei cu acest plasament au prieteni care abuzează drogurile și/sau alcoolul. Prietenii pot fi mincinoși de neîncredere și să aibă o influență generală proastă asupra lor. Pot fi membrii în grupuri axate pe obiective spirituale și/sau umanitare.

Neptun în a doisprezecea casă
Acest plasament oferă clarviziune, abilitate psihică, intuiție remarcabilă și abilitate artistică și poetică. Poate exista izolare, paranoia și nevroză. Acești oameni sunt adesea foarte sensibili și orice lucru urât poate avea un impact foarte negativ și de durată asupra lor. Au o fire plină de compasiune și grijă față de alții. Suferințele altora îi afectează profund. Acești oameni empatizează și își dau seama cu ușurință de gândurile celor din jur și de starea generala a mediului în care se află, mulțumită psihicul lor deschis. Ar trebui să stea departe de oamenii și situațiile negative. Este posibil să lucreze în instituții psihiatrice, în care să aibă grijă de cei neprivilegiați și/sau de cei cu nevoi. Există un interes puternic cu privire la minte, psihic și spiritualitate.