Skip to content

Content Header

Pluto: zodiile, casele și aspectele

Pluto: zodiile, casele și aspectele published on

În zodii, Pluton reprezintă generația, manifestându-se în evenimente care se întâmplă în jurul lumii, cu excepția cazului în care Pluton este guvernatorul sau co-guvernatorul astrogramei, și/sau dacă este puternic plasat în astrogramă. Pluton aduce schimbări drastice și permanente.

Despre Pluton

 

PLUTON ÎN ZODII

Pluton în Berbec (1823–1853)
Mulți dintre cei născuți cu Pluton în Berbec au fost pionieri și exploratori; sunt cei care au colonizat America, în timp ce în Europa și alte părți din lume a avut loc revoluția industrială.

Pluton în Taur (1853–1884)
Economiile au experimentat schimbări temeinice prin capitalism și prin creșterea industriei și a finanțelor. Au fost fondate diferite imperii ale bogăției (monopoluri și carteluri), și s-au dezvoltat de-a lungul revoluției industriale. Vanderbilt, Rockefeller, Carnergie și alții extrem de bogații au apărut în scenă. Taur domină asupra pământurilor, finanțelor și proprietăților.

Pluton în Gemeni (1994–1914)
Generația cu Pluton în Gemeni a făcut progrese nemaivăzute în domeniul tehnologiei și comunicațiilor, cum ar fi telefoanele, avioanele, fonograful, mașinile, radioul și multe altele. Călătoriile și comunicația au făcut un pas enorm înainte.

Pluton în Rac (1914–1938)
Prăbușirea pieței stocurilor, revoluția bolșevică, Primul Război Mondial, Marea Criză din SUA și intrarea în al Doilea Război Mondial. Acestea au restructurat casa și familia. Femeile au început să lucreze în fabrici și familiile au fost despărțite. Racul domină asupra Lunii, iar Luna conduce femeile. Fustele au devenit mai scurte, ridicându-se deasupra gleznelor, iar al 19-lea amendament din Constituția SUA le-a dat femeilor dreptul de a vota. Femeilor din această generație li s-au dat multe drepturi și libertăți. Pluton domină asupra morții și mulți dintre cei născuți cu Pluton în Rac, au sfârșit cu casele și familiile distruse de război. Aproape toate domeniile ce țin de casă și familie au fost schimbate în mod drastic în această perioadă.

Pluton în Leu (1938–1956)
Cei născuți cu Pluton în Leu fac parte din generația exploziei temporare în natalitate. Sunt cei ce ne-au adus generația hippie. Leul domină asupra plăcerii. Atitudinile legate de sex au fost schimbate prin revoluția sexuală; drogurile recreaționale au devenit populare. Leul domină asupra copiilor; mamele singure au început să nu mai fie tratate fără respect, ca în timpurile anterioare. De asemenea, Leul domină asupra dragostei și dragostea a fost eliberată. Leul de asemenea domină asupra autorității și a mândriei. Oamenii acestei generații au fost fie hippie, fie activiști.

Pluton în Fecioară (1956–1971)
Această generație ne-a adus cluburile de sănătate, promovarea medicinei alternative cât și a unei diete „sănătoase”. Oamenii din această generație sunt în căutarea fizicului perfect. De asemenea, aceștia au o tehnologie medicală avansată și nemaiîntâlnită până atunci. Fecioara domină asupra sănătății și a muncii de zi cu zi. Munca s-a schimbat în mod drastic odată cu intrarea în scenă a tehnologiei, calculatoarelor și a internetului.

Pluton în Balanță (1971–1983)
Această generație va schimba legile sistemului juridic (sperăm că asta va fi spre mai bine). În plus, vor exista schimbări legat de căsătorie și divorț.

Pluton în Scorpion (1736–1748; 1983–1995)
Aici avem generația luptătorilor pentru libertate și a revoluționarilor. Mulți dintre cei născuți cu acest aspect au luptat în Războiul Revoluționar din America și în Revoluția Franceză. Prăbușirea comunismului și a Uniunii Sovietice, precum și finalul zidului Berlinului și reunificarea Germaniei, toate s-au întâmplat când Pluton se afla în Scorpion. Cei născuți cu acest aspect au schimbat lumea și vor face asta din nou pentru a materializa Era Vărsătorului. Când Pluton se afla în Scorpion între 1490 și 1502, a fost descoperită „Lumea Nouă” și din acel moment totul s-a schimbat pentru totdeauna. Pluton a intrat în Scorpion atât la începutul cât și sfârșitul Cruciadelor (996–1008, 1243–1255). Asta a dus la încheierea Evului Mediu și a introdus Era Renașterii.

Pluton în Săgetător (1995–2008)
Ultima oară când Pluton se afla în Săgetător (1748–1762), au fost făcute progrese în a face ca educația să fie disponibilă pentru toți. Când Pluton se afla la jumătatea tranzitului în Săgetător, în 2002 și după (această zodie guvernează și asupra religiei), biserica creștină a fost expusă în sfârșit (Saturn, care la acel moment era în Gemeni, se afla în opoziție cu Pluton); Gemeni este zodia mass-mediei și a comunicațiilor; nu au mai putut să își ascundă crimele împotriva omenirii. Când generația cu Pluton în Săgetător ajunge la maturitate (de obicei după primul retur al lui Saturn, în jurul vârstei de 28-30 de ani), este posibil ca aceasta să pună capăt în mod permanent acestei instituții odioase.

Pluton în Capricorn (1762–1778, 2008–2023/24)
Revoluție și doborârea tiraniei. Peste tot în lume, guvernele represive cât și puterile acestora vor fi eliminate cu forța. Declarația de Independență a fost semnată când Pluton era în Capricorn.

Pluton în Vărsător (1778–1798, 2024–2043)
Vărsător domină asupra oamenilor de rând. America a stabilită o noua formă de guvernare în care nu mai conduceau monarhii și dinastiile acestora. Oamenii de rând aveau o voce în guvern. Următorul tranzit Pluton în Vărsător ar trebui să semnifice realitate Erei lui Vărsător. Acum ne aflăm în ultimele zile ale Erei Peștilor. Vărsător este semnul libertății și iluminării.

Pluton în Pești (1798–1823, 2043–)
Primul submarin a fost construit când Pluton era în Pești; zodia Pești domină asupra oceanelor și a apei. În această perioadă au existat multe călătorii de-a lungul Oceanului Atlantic, cu imigranți ce treceau în America și în Lumea Nouă.

 

PLUTON ÎN CASE

Pluton în prima casă
Acești oameni au o dorință puternică. Sunt intenși. Au abilitate fizică înnăscută, iar anii copilăriei sunt adesea umpluți de greutăți ce lasă cicatrici emoționale de durată. Copilăria a fost marcată de eforturi pentru a supraviețui. Familiile acestora au fost adesea în sărăcie extremă. Acești oameni tind să fie singuratici și își păstrează profunzimea propriei identități departe de ceilalți. Sentimentele acestora sunt profunde și cu greu ajungi să-i cunoști la un nivel personal.

Pluton în a doua casă
Adesea există o obsesie pentru bani și bunăstare materială. Aceștia pot fi lacomi. Concentrarea pe obținerea unui lucru poate deveni obsesie. Pot exista secrete despre bunuri și chiar schimbări drastice legat de finanțe.

Pluton în a treia casă
Acești oameni au tendința de a se repete, deoarece acest plasament adesea face ca persoana să se simtă neascultată în timpul copilărie. A fost adesea ignorată, în special de adulți. Își exprimă gândurile și opiniile în mod intens. Adesea există o obsesie cu cunoașterea și cercetarea. La un moment dat în timpul vieții poate trece printr-o cădere nervoasă (în special dacă Soarele face conjuncție cu acest Pluton prin progresie), ducând la o regenerare a minții. Cei cu acest aspect au opinii foarte puternice și comunică cu intensitate. Pot fi responsabili de informații secrete de o importanță extremă. De asemenea poate exista o rudă cu o accentuare Scorpion/Pluton în astrogramă, sau într-o poziție de putere. Poate exista activitate intensă în mediul înconjurător. Aceștia sunt întotdeauna ocupați și adesea au pe cap mai multe lucruri decât pot duce. Timpul liniștit este adesea petrecut prin studiu și învățare.

Pluton în a patra casă
Adesea, mama și/sau tatăl este controlant, dominându-i și amestecându-se în viața adultă. De exemplu, tipul de mamă care își sună copiii adulți în fiecare zi, ținându-le evidența despre locul în care se află și ce fac, chiar și când sunt adulți. Într-un fel sau altul, destul de des, cei cu acest plasament au probleme cu mamele spre bine sau rău. În cazuri rare, este posibil ca un părinte să moară destul de timpuriu. Pot exista legături apropiate cu pământul, un talent pentru a căuta cu ansa și geologie. Poate exista implicare în minerit și muncă în subteran. Poate să exista o luptă cu părinții sau cu alți membri din familie legat de putere. Pot exista traume sau abuzuri fizice în copilărie, ceea ce-i face pe cei cu acest plasament să se simtă ca și cum nu control asupra propriei vieți. În unele cazuri, este posibil ca mai târziu în viață să ajungă într-o poziție de putere.

Pluton în a cincea casă
Pot exista pierderi enorme la jocuri de noroc. Pluton în a cincea casă poate crea dependență de jocurile de noroc. Acești oameni pot avea părinți dominanți, extrem de stricți sau chiar și abuzivi. Există foarte multă putere creativă cu acest plasament. Aventurile de dragoste sunt adesea profunde și pline de pasiune. Pentru aceste persoane, puterea este cel mai puternic afrodiziac. Aventurile extraconjugale sunt foarte frecvente atunci când Pluton este în a cincea casă.

Pluton în a șasea casă
Antreprenorii de pompe funebre, patologii, minerii, cei care lucrează în industriile pentru salvare și în proiecte atomice pentru guvern, au adesea Pluton în a șasea casă. Pot exista secrete în ceea ce ține de servici. Și cei care vindecă spiritual pot avea acest plasament. Poate exista atât putere fizică și rezistență extremă, cât și puteri enorme de regenerare și recuperare. Acest plasament poate să aducă și probleme sexuale și/sau cu sistemul reproductiv, dar și boli cu transmitere sexuală.

Pluton în a șaptea casă
Partenerul de mariaj poate fi mult prea gelos, dorind control și poate să fie chiar și abuziv fizic. Acesta este un plasament pe care adesea îl observ în astrogramele soțiilor bătute. Viețile le pot fi schimbate drastic atât prin intermediul căsătoriilor și al parteneriatelor, cât și prin cel al relațiilor cu alți oameni. Cei cu acest plasament trebuie să aibă multă grijă cu cine se asociază. E foarte probabil ca partenerul să domine aceste persoane, deținând controlul într-un mod greșit. Asta merge în ambele sensuri (ambele sexe). În cazuri extreme, persoana cu acest plasament poate fi găsită moartă. Ucigașa Susan Atkins, care avea Saturn, Pluton și Marte în casa a 7-a, a fost puternic atrasă de Charles Manson. E de prisos să mai menționez că el a scos la suprafață tot ce era mai răul în ea, această asociere schimbând-o într-un mod foarte urât.

Pluton în a opta casă
Acest plasament oferă putere și rezistență formidabilă, împreună cu a forță vitală remarcabilă. Adesea există un libido puternic. Viața este o afacere serioasă pentru aceștia și pot avea o atitudine de „fac sau mor”. Darurile oculte, clarauzul, clarvederea și telepatia sunt pronunțate și foarte frecvente în cei născuți cu Pluton în a opta casă. Aceștia au un talent înnăscut pentru cercetare și investigație. Pot exista secrete legate de datorii ascunse și, în cazuri extreme, pot exista altercații cu cămătarii și bani ce implica legături cu mafia. Adesea, aceștia au fetișuri sexuale secrete. Au tendința de a se implicarea în situații drastice dintre viață și moarte. Multe activități sunt efectuate în secret, fiind manifestate doar în stadiile finale de dezvoltare. Persoanele care au acest plasament în astrogramă au nevoie de modalități prin care să-și elibereze energia sexuală, pentru buna lor sănătate fizică și mentală, deoarece libidoul lor este cu mult mai puternic decât cel al majorității oamenilor, care se poate transforma în alte lucruri de natură neplăcută dacă nu sunt eliberate. O persoană remarcabilă care avea Pluton în conjuncție cu Neptun în a 8-a casă, a terminat Magnum Opus.

Pluton în a noua casă
Poate exista fanatism religios, adesea cu schimbări drastice a credințelor spirituale mai târziu în viață. Aceștia iubesc misterul, jocurile puzzle și cele de inteligență. Rudele prin alianță pot deține controlul și/sau pot fi manipulante; pot fi oameni cu putere și influență. Al doilea partener de căsătorie poate fi ca o persoană cu Pluton în a 7-a casă (vezi mai sus). Adesea poate exista ambiția puternică de a fi recunoscut în aria de educație avansată și/sau de realizare spirituală. Aceștia pot avea dogme morale rigide cât și fanatice, având o toleranță limitată în ceea ce-i privește pe ceilalți, împingându-și crezurile asupra altora. De asemenea, acest plasament poate indica un ateu activist. Indiferent de ceea ce acest individ crede sau nu crede, are tendința puternică de a deveni fanatic.

Pluton în a zecea casă
Tatăl (condus de a 10-a casă) este adesea dominant și cu o fire care controlează. Poate fi într-o poziție de putere și influență. Cei care au acest plasament pot avea talent în a se ocupa de cei ce se află în poziții de putere și autoritate. Cariera sau scopurile acestor indivizi pot deveni obsesii, fiind prezentă o tendință puternică de a deveni obsedat de muncă. Dacă aceștia nu ajung să dețină putere sau statut, este foarte probabil să atragă atenția celor care dețin asta. Pot exista circumstanțe pline de secret ce se învârt în jurul carierei.

Pluton în a unsprezecea casă
Cei născuți cu acest plasament adesea au prieteni aflați în poziții de putere, și prietenii competitive. Prietenii pot avea o fire geloasă cât și posesivă, controlând și dominând. Poate exista o implicare în grupuri și asociații oculte, împreună cu poziții de conducător și/sau de putere în cadrul acestora. Grupurile din care aceștia fac parte pot fi secrete și uneori foarte serioase. Aceștia pot fi dominați și manipulați într-un fel sau altul de grupurile la care aderă, având de-a face chiar și cu viața și moartea.

Pluton în a doisprezecea casă
Cei cu Pluton în a 12-a casă adesea sunt extrem de singuratici. Există abilitate psihică cât și talent spiritual. În unele cazuri aceștia pot fi extrem de privați și au nevoie de timp în care să fie singuri. Pot exista inamici puternici și fatali. Cei care au acest plasament sunt capabili de meditație profundă și înțelegere intuitivă, fiind adepți și ai magiei negre. Au abilități telepatice înnăscute. Acest plasament poate oferi protecție, distrugând inamicii și prevenind pierderile personale.