Skip to content

Content Header

Proiecția astrală

Proiecția astrală published on

Proiecţia astrală este momentul în care sufletul îţi părăseşte trupul. Acest lucru se diferenţiază de situaţiile în care, aflându-te într-o transă profundă, îţi muţi conştiinţa în diferite locuri. Următoarele două meditaţii nu sunt decât îndrumări bazice.

Meditaţia 1

Această meditaţie îţi dă o senzaţie ciudată. Asigură-te că vrei să te proiectezi cu adevărat: altfel, orice ezitare te poate ţine în trup. Trebuie să fii relaxat atât pe plan mental cât şi fizic. Primele minute sunt cele mai dificile. La fel ca în cazul oricărei practici mentale, consistenţa şi practica o vor face mai uşoară, până când nici nu vei mai fi nevoit să intri într-o transă profundă, ci te vei putea proiecta oricând, după plac. Unii oameni găsesc proiecţia astrală mai uşoară decât alţii, deoarece au făcut acest lucru şi în vieţi anterioare.

  1. Aşează-te într-o poziţie cu adevărat confortabilă şi intră în transă. Eşti pregătit din momentul în care eşti îndeajuns de relaxat, încât nu îţi mai simţi corpul.
  2. Vizualizează-ţi corpul astral în trupul fizic, fiind ţinut înăuntru de cele şapte chakre principale. Chakrele pot fi vizualizate sub forma unor butoane colorate.
  3. Ia fiecare chakră în parte, opreşte-o din rotire, după care fileaz-o puţin în sens invers rotaţiei iniţiale, precum ai proceda cu mânerul unei uşi.
  4. Relaxează-te, lasă-te luat puţin de val şi încearcă să ieşi din trup.

Meditaţia 2

Acest exerciţiu este mai degrabă unul preparator. Acesta nu este nici pe departe la fel de puternic precum cel de mai sus, însă mai puţin intens, pentru aceia care preferă să facă acest lucru în mod treptat.

  1. Aşează-te într-o poziţie cu adevărat confortabilă şi relaxează-te, ca în exerciţiul de mai sus. Intră în transă. Relaxează-te până ai senzaţia că pluteşti.
  2. Acum, ridică-ţi mâna astrală stângă. Vizualizează acest lucru. Trebuie să îţi imaginezi acest lucru, însă energia te urmează oriunde o direcţionezi.
  3. Ridică-ţi mâna astrală dreaptă şi atingeţi faţa.
  4. Fă acelaşi lucru cu fiecare dintre picioarele astrale.
  5. Imaginează-ţi întreg corpul astral plutind deasupra corpului fizic, dar şi în alte locuri din cameră şi concentrează-te pe a „fi” acolo. Stai acolo şi concentrează-te pe acest lucru, pentru ceva vreme.

Continuă să repeţi acest exerciţiu şi eventual, proiecţia astrală va avea loc.