Skip to content

Content Header

Rotirea elementelor

Rotirea elementelor published on

Rotirea elementelor este o tehnică foarte avansată. Ar trebui să fii deja adept la circularea energiei prin chakre. Unul dintre cei mai importanți pași în meditația avansată este să circuli elementele prin fiecare chakră. Acest lucru este foarte avansat și se efectuează după ce condensezi elementul în chakra pe care o patronează, după care îl circuli. Lucrează și stăpânește fiecare element în parte. Este important să *SIMŢI* elementul; spre exemplu, o senzație fierbinte și uscăcioasă pentru foc, rece ca gheața pentru apă, o senzație greoaie pentru pământ și ușurime/plutire pentru aer. Chintesența dă un sentiment cald spre fierbinte. Asta este foarte avansat și ar trebui practicat numai de către meditatorii experimentați.

Astă tehnică va crea o fundație solidă și importantă pentru lucrări mai avansate pe care în curând le voi posta aici.

Cei din vechime foloseau anotimpurile pentru a le facilita lucrările. Asta are de-a face cu cele patru puncte cardinale. Vara este cald și meditând și invocând focul este mai ușor pentru începători. Asigură-te că ai un loc unde să te răcorești mai apoi. Primăvara este un timp bun pentru a lucra cu aerul, toamna pentru pământ iar iarna pentru apă, deoarece este rece.

Următorul pas ar trebui să combine toate elementele, ca de exemplu, circuli mai întâi apa, după care circuli focul și apoi circuli chintesența. Asta este în întregime foarte puternic.

Luna plină și cea în creștere acționează pentru a transforma razele arzătoare ale soarelui în elementul apă. Energia de la Lună și de la Soare ar trebui să fie de asemenea invocată și circulată.

De exemplu, pentru a circula elementul foc:

  1. Inspiră elementul foc în întregul tău corp.
  2. Comprimă focul într-o sferă mică în interiorul chakrei bazale.
  3. Acum, direcționează sfera în chakra sacrumului, apoi în chakra solară, chakra gâtului, cel de-al treilea ochi, chakra coroanei și apoi în jos de la chakra coroanei spre a 6-a chakră (în spatele celui de-al treilea ochi), apoi în extensia din spate a chakrei a 6-a, după care în jos de-a lungul șirei spinării prin fiecare chakră.
    Nu te grăbi cu acest pas; arde fiecare chakră în totalitate. Acest lucru este foarte puternic și curățitor.
  4. Atunci când termini, direcționează sfera de foc către chakra bazală ori expulzeaz-o prin chakra plexului solar.

Fă la fel cu celelalte elemente, inclusiv chintesența. Făcând asta cu secrețiile Chi sau ale glandei pineale, este de asemenea foarte puternic și plăcut.

La început, ar trebui să lucrezi și să stăpânești doar un element pe sesiune de meditație. De asemenea, focul poate fi invocat de la soare — cu cât mai dogoritor este soarele în ziua respectivă, cu atât mai bine.