Skip to content

Content Header

Solstițiul de Vară

Solstițiul de Vară published on

Solstițiul de vară începe atunci când Soarele atinge gradul 0 în semnul zodiacal Rac. Solstițiul de vară este unul dintre cele patru sărbători anuale majore dedicate în cinstea Soarelui; celelalte sărbători majore încep cu Solstițiul de iarnă de pe 21 decembrie, când Soarele atinge 0° în Capricorn. Celelalte două sunt Echinocțiul de primăvară, când Soarele atinge 0° în Berbec și Echinocțiul de toamnă, când Soarele atinge 0° în Balanță.

Toate sărbătorile satanice (originare păgâne) au fost corupte și înlocuite cu caractere biblice false și impostoare, cu legende fictive și cu practici total nerelaționate sărbătorilor originale. Acest lucru a fost comis de către Biserica Catolică cu scopul de a îndepărta cunoștințele spirituale și oculte. Pentru mai multe informații, vezi articolul Anul furat

Sărbătorile satanice, pe lângă faptul că sunt zile de festivități și celebrări, sunt și momente speciale în care comunicarea astrală este foarte facilitată, iar lucrările de vrăjitorie sunt mult îmbunătățite (în acord cu natura sărbătorii). La baza tuturor se află alchimia. Pentru cei care lucrează pe Magnum Opus, pentru a-și spori propriile puteri și pentru a-și întări sufletul, aceste zile sunt foarte importante pentru diferite aspecte ale lucrării. De exemplu, lucrarea Magnum Opus ar trebui început la ora 3 AM, în ziua în care soarele intră în Berbec.

„Mielul lui dumnezeu” a fost furat din semnul zodiacal Berbec. Simbolul pax (vezi imaginea din dreapta) apare adesea în picturile în care e redat nazarineanul, a fost de asemenea furat și corupt din portativele runice Chi și Ro. Biserica Catolică a înlocuit Solstițiul de vară cu „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul.”

Sărbătoarea Solstițiului de Vară a fost înlocuită, de către Biserica Catolică, cu “Sărbătoarea Sfântului Ioan”.

666 este numărul soarelui. (Pentru mai multe informații cu privire la numărul 666, vezi articolul Simboluri satanice) În 21-22 iunie, când soarele atinge 0° în Rac, puterea chakrei solare este amplificată în mod drastic.

 • Lucrările magice care implică soarele sunt cu mult intensificate în această perioadă
 • Lucrările atât pe chakra inimii cât și pe chakra plexului solar sunt cu mult amplificate în această perioadă.
 • Comunicările cu entitățile astrale precum elementarii: zâne, gnomi, etc., sunt cu mult accentuate în această perioadă.
 • Ca şi de Halloween, pătura dintre material şi astral este foarte subţire, ceea ce face comunicarea cu Demonii să fie mult mai usoară.
 • Magia care implică elementul foc este foarte facilitată.
 • Ajunul Solstițiului de vară are o foarte lungă tradiție, fiind noaptea în care divinația se poate realiza mult mai ușor și cu mai multă acuratețe.
 • Magia legăturilor de dragoste este de asemenea mult consolidată în ajunul Solstițiului de vară.
 • Aceasta este de asemenea o excelentă și o puternică perioadă pentru infuzia ierburilor, a cristalelor și a altor unelte de natură solară.
 • Această dată este de asemenea o perioadă favorabilă pentru începerea lucrărilor de vindecare, deoarece soarele este vindecătorul ezoteric.
 • Lucrările care au de-a face cu infuzia apei cu energie de la soare și/sau vindecătoare, fac de asemenea parte din tradiția acestei perioade.
 • Crearea și binecuvântarea baghetelor (foc), binecuvântarea cărților de Tarot.
 • Vrăjile şi lucrările runice, sunt de asemenea favorizate în acest timp deoarece runele sunt elemente ale focului.
 • Procurarea ierburilor pentru magie, în special cele care sunt folosite pentru magia solară/a focului şi/sau vindecătoare.

În timpurile antice, festivitățile și celebrările din cadrul acestei sărbători importante includeau aproape întotdeauna focurile lui Baal (focuri tradiționale de tabără). Elementul foc reprezintă forța-vieții, viața însăși. Moartea este rece și apăsătoare. Focul este cald și plin de viață. Aceia dintre noi care au condensat forța-vieții în ei înșiși, știu cât de fierbinte poate fi aceasta, precum e șarpele Kundalini. Albul este culoarea tradițională a acestei sărbători.

Dansurile în cerc sau cele șerpuitoare, orgiile sexuale, toleranța și ospețele fac toate parte din tradiția Solstițiului de vară. Tradiția aprinderii focurilor lui Baal și aceea în care se sare prin flăcările acestuia, a supraviețuit încă din timpurile antice.
„În ciuda încercărilor bisericii de a eradica toate tradițiile păgâne, aprinderea focului de tabără în ajunul Solstițiului de vară, a supraviețuit fervent în cele mai multe comunități creștine.” 1

Druizii antici celebrau unificarea „Cerului cu Pământul.” Însemnătatea acesteia e centrată pe chakra inimii. Creștinii au furat „cerul” și „pământul” din taoism, acestea fiind cuvinte de cod pentru chakra coroanei (cer) și chakra bazei (pământ). În unele doctrine, „Iad” este un cuvânt-cod pentru chakra bazei, pământul patronând peste chakra inimii; însă în cazul „unificării” la care se face referire aici, aceasta este unificarea energiilor chakrei bazei cu a celei a coroanei, convocate în dreptul chakrei inimii. În această zi este sărbătorită unirea elementului apei cu cel al focului.

Ritualurile voodoo sunt de asemenea tradiționale în această perioadă, supraviețuind de secole.

„Îndată ce tobele creșteau cadența, cântăreții fredonau cântecul ritualic, iar o dansatoare pășea în cercuri și începea un dans ritualic, imitând mișcările șarpelui. În freneticul grup de dans care urma, dansatorii își rupeau hainele și dansau nud până ce ritualul se termina, ca întotdeauna, cu o orgie sexuală.” 2

 

1 Magical Celebrations: MIDSUMMER of the Summer Solstice, de Anna Franklin © 2002
2 The Folklore of American Holidays, First Edition Medieval Celebration by Daniel Diehl and Mark Donnelly © 2001