Skip to content

Content Header

Abraxas: informații hieratice

Abraxas: informații hieratice published on

Cunoștințele prezentate în această pagină sunt avansate și conțin informații pentru cei care doresc să îl cunoască pe Abraxas mai în profunzime. De asemenea, sunt prezentate și cunoștințele hieratice (profund spirituale) necesare pentru a obține o legătură mai profundă cu Abraxas.

Numele Divine sunt corecte din punct de vedere numerologic și pot fi folosite pentru invocare și evocare.

Nume Divine:

 • Abrasax* [Pronunțat Ab-Ra-Sax]
 • Abraxas* [Pronunțat Ab-Ra-XAS]

**„Xas” și „Sax” au o conotație ascunsă asupra căreia discipolii lui Abrasax pot medita. Aceasta e relatată sigiliului Său.

Simboluri Divine:

 • Sceptrul
 • Biciul
 • Capul de cocoș
 • Soarele și Luna
 • Cupele

Numerele și atribuțiile divine:

 • Numere: 0, 1, 100*
 • Rune: (în ordinea importanței): Perthro, Eihwaz
 • Semnul zodiacal al puterii: Berbec/Gemeni
 • Simbolul animalului divin: Cocoșul

Psalmul lui Abrasax

Ritualul onorific al lui Abrasax

Forțe divine:

 • Realitatea fizică
 • Balanța
 • Binele și Răul
 • Soarele și Luna
 • Adevărul și Minciuna

Titluri importante:

 • Marele Eon
 • Cel Primordial
 • Maestru al Pleromei

ABRASAX ESTE CUNOSCUT LA EGIPTENI SUB NUMELE DE KHONSU. NUMELE SĂU A TRECUT PRIN MULTE SISTEME, ÎNSĂ A RĂMAS ÎN MARE PARTE ACELAȘI. ABRAXAS, ABRAXIS SAU ABRAXAX, TOATE ACESTEA SUNT FORME SUPLIMENTARE ALE NUMELUI SĂU.

Așa cum a scris Înalta Preoteasă Maxine în experiența sa personală cu Abraxas, Zeul, datorită implicării sale de-a lungul istoriei, a ajuns în „Demonologia” inamicului sub numele de „Decarabia” sau pur și simplu „Abrasax”.

Abrasax este un Zeu foarte defăimat, și la fel ca și în cazul multor altor Zei, rădăcinile sale din istoria noastră nu sunt ușor de urmărit. Istoria Sa poate fi urmărită până la un punct, însă de acolo originile lui Abrasax rămân neclare. Cu toate acestea, din informațiile care s-au păstrat, putem spune cât de secrete și cât de importante sunt cunoștințele acestui Zeu.

Numele lui Abrasax apare în anumite texte magice antice, în fragmente și amulete. Numele Său, la fel ca și numele altor Demoni, pare să fi fost calomniat, dar, de asemenea, a fost folosit de mulți oameni, deoarece Abrasax era foarte cunoscut în lumea antică. Din cauza dezinformării inamicului, multe dintre aceste informații despre renumitul Zeu s-au pierdut.

Anumite secte al căror cult era situat în jurul lui Abrasax, nu numai că au fost denaturate în mod grosolan de-a lungul istoriei, dar au fost și amenințate cu moartea și exterminarea permanentă de către Biserică. Originile pretinșilor „gnostici” care apar adesea atunci când se fac cercetări despre Abrasax, nu sunt așa cum mulți oameni tind să creadă.

Pentru mai multe informații pe tema celor două secte de gnostici care s-au declarat cel mai deschis ca fiind adepte ale lui Abrasax și despre originile Zeului în litaniile mitraice, care au preluat cunoștințe despre Abrasax din surse egiptene și grecești, faceți click pe link-ul de mai jos.

Urmașii lui Abraxas: studenții gnostici și originile satanice

Abrasax: O analiză a numelui:

Abrasax este un Zeu foarte misterios. Pentru ca noi să ne apropiem și să descoperim mai multe informații despre el, vom vizita testamentele deja existente cu informații despre Abrasax.

În primul rând, chiar literele „Α-Β-Ρ-Α-Σ-Α-Ξ”, în numerologia greacă(antică), însumează 365. Acest număr este foarte semnificativ, arătând atât puternica origine greacă (antică) a acestui nume, cât și faptul că Abrasax este corelat cu noțiunea de cerc complet al anului uman, care are exact 365 de zile.

Din punct de vedere mistic, corelația cu numărul 365 are legătură cu cele 360 de grade ale cercului perfect, la care se adaugă cele 5 elemente ale creației. Pe baza acestor informații, inițiatul în satanismul spiritual trebuie să știe că Abrasax reprezintă de fapt puterea simbolică a tuturor celor 360 de grade ale roții zodiacale, reprezentând viața însăși. 1

Mai precis, Roata Zodiacului reprezintă cu tărie „tot ceea ce există în viață”, iar Abrasax domnește asupra acesteia. În enochiană, o limbă vorbită de anticii din vremea Nefilimilor, „Abraassa” (care este foarte apropiat de „Abrasax”) era tradus ca „furnizor”. Acesta este un cod, care înseamnă că Abrasax acționează ca un furnizor al puterii și forței universale.

Din cauza celor două realități incumbate, Abrasax este numit „Eonul”, care în greaca veche face referire la „Megas Eniautos” sau „Marele An Cosmic” al procesiunii eonilor prin semnele zodiacale, care durează aproximativ 25.920 de ani pământești. Abrasax este reprezentat în mod simbolic ca un Zeu al acestui proces, ceea ce îl face un patron al astrologilor. 2

În ceea ce privește amuletele și pietrele, Enciclopedia Brittanica (1981, versiunea greacă, tomul 1) scrie: „Abrasax, cuvântul misterios, care a fost folosit în apotropaic (protecție împotriva răului) sau pentru a face rău, a fost găsit sculptat pe multe filactere…” Apoi, în aceeași secțiune, continuă: „Acest cuvânt a fost folosit în multe dintre rugăciunile creștine, coptice sau ale altor religii.”

Motivul pentru care numele acestui Demon este atât de utilizat pe scară largă se datorează faptului că este un cuvânt de putere, dar modul exact al folosirii lui s-a pierdut în timp, ascuns în spatele unor simboluri criptice.

„Potrivit autorilor de mituri antice, Abrasax a fost sau este un Demon care este plasat alături de Zeitățile egiptene. Se postulează că cuvântul „Abracadabra” provine de la cuvântul Abrasax. La început, acest cuvânt a fost folosit în Sistemul Gnostic pentru a simboliza ciclurile creației, într-o noțiune mai profundă, este folosit ca un cuvânt care-l desemnează pe Zeu.” 3

În Egipt, Abrasax era cunoscut sub numele de Khonsu, unul dintre Zeii Lunii și ai Timpului, în strânsă legătură cu Thoth, cu ajutorul căruia au modelat și cartografiat cerurile și astrologia sub forma unor informații pe care omenirea le putea folosi. Abrasax lucrează îndeaproape cu Thoth.

Mineralogia și cunoașterea pietrelor este de asemenea legată simbolic de Abrasax, așa cum este scris și în literatura inamicului, însă acolo Zeul este numit „Decarabia”. Ca atare, au fost găsite multe pietre și filactere din pietre prețioase care aparțineau lui Abrasax, cunoscute ca infamele „pietre ale lui Abraxas.”

Pentru a-l înțelege și mai bine pe Abrasax, trebuie să studiem simbolistica care i-a fost atribuită.

Aici putem vedea simbolistica lui Abrasax ca șarpe cu un cap de leu. Aici, corpul de șarpe simbolizează energia Kundalini.

Nodul de sub El formează un 8 perfect, sau simbolul infinitului, care reprezintă fluxul nesfârșit de energie, care nu are niciun început și niciun sfârșit. Descifrat de pe amuleta din dreapta, putem vedea polul mijlociu al conștiinței, care se regăsește în coloana vertebrală a ființelor umane.

Fiecare dintre cei trei șerpi care atârnă de acest pol reprezintă părțile din suflet care fac referire la „Turnurile de veghe” sau la șoldurile, umerii și tâmplele corpului uman.
În partea de jos, avem aceleași litere ca cele de pe scutul din dreapta, care sunt litere grecești antice, care simbolizează uniunea elementelor feminine ale sufletului într-un singur aspect.
Aici îl vedem pe Abraxas în forma umană, așa cum apare discipolilor Săi apropiați.

Cele patru coroane de pe capul său simbolizează cele 7 puteri sau chakrele, care ies din capul lui Abraxas, un simbol pentru mintea umană [NOUS – cuvântul provine din greaca veche și definește conștiința rațională] și sufletul avansat.
Palma deschisă este un simbol pentru crearea unei deschideri.
Cea mai importantă iconografie pentru Abrasax este aceasta.
Cei doi șerpi care simbolizează picioarele lui Abrasax au legătură cu elementele gemene ale forței kundalini și polaritatea vieții și a morții.

Capul de Cocoș este unul dintre cele mai importante simboluri ale lui Abraxas, deoarece Cocoșul este animalul care se trezește primul atunci când răsare soarele și devine conștient de iluminare, comparativ cu celelalte animale. Cocoșul este, de asemenea, relaționat cu puterea creativă excepțională.
În final, biciul este un simbol al forței active și brutale pe care Abrasax o poate exercita, în timp ce scutul este un simbol al defensivei, iar cele trei litere simbolizează o trinitate.

Cele trei litere de pe scutul lui Abrasax au legătură și cu unirea dintre elementele feminine ale sufletului.

Sigiliul lui Abrasax – Ciclurile existenței

“Toate sigiliile Demonilor lui Satan sunt simboluri ale unor Zei foarte importanți care au supraviețuit în veacuri pentru a-i învăța pe cei înțelepți mesaje spirituale puternice.

Simbolul Sigiliului lui Abrasax este foarte sfânt și puternic. Ceea ce va fi explicat în acest mic comentariu despre sigiliul său sunt doar câteva coduri ascunse în el. Sataniștii spirituali trebuie să fie inițiați și să-și extindă înțelegerea, așa că este necesar să se scrie aici informații mai avansate.

Abrasax poate învăța toate misterele Lunii, care sunt nesfârșite, inclusiv să ofere cunoștințe despre tot ceea ce are legătură cu ciclurile Lunii și, prin urmare, ciclurile de făcut despre orice lucrare. De asemenea, Sigiliul său este important și el învață astrologia, lucru care poate fi decodificat din Sigiliul său.

Cele două simboluri lunare din partea de sus și de jos, dezvăluie ciclurile Lunii. Unul reprezintă Luna în descreștere, în timp ce celălalt, cel de sub el, Luna în creștere. Acestea două sunt legate și conectate prin polii sigiliului care sunt egali și se împart în patru colțuri, reprezentând cele patru anotimpuri așa cum le cunoaștem, respectiv iarna, toamna, primăvara și vara.

Simbolul din stânga cu Luna cu linia din dreapta, este simbolul sferei din afara planetelor sau așa-numita “Sferă astrologică”, departe de Lună. Aceasta simbolizează în continuare puterea de a face prelucrări și astrologia ca știință, în legătură cu semnificația întregului sigiliu. Crucea cu brațe egale din dreapta reprezintă cele Patru Direcții ale sufletului uman din punct de vedere microcosmic, reprezentând munca interioară și meditația pentru completarea Sufletului. *

Cele de mai sus reprezintă doar începutul interpretării acestui Sigil, iar inițiatul va trebui să continue contemplarea pentru a vedea alte semnificații ascunse în Sigilul însuși.

Sper sincer că i-am făcut dreptate celui mai stimat Demon al nostru Abrasax prin această pagină. Misterele sale sunt multe și cei care le vor căuta vor primi de la el în numele și puterea lui Satan.”


Pagină creată de Înaltul Preot HoodedCobra666


Surse/Bibliografie:

 1. În sistemul de numerologie greacă.
 2. Lucruri bine cunoscute din astrologie, care își au originea în textele vedice.
 3. Dicționar de îngeri, Gustav Davidson, tradus din ediția greacă. Fiți conștienți de faptul că această carte este scrisă din punctul de vedere al inamicului.

*Toate acestea provin de la Beelzebul și Abraxas