Skip to content

Content Header

Circularea energiei

Circularea energiei published on

Aceasta este una dintre cele mai puternice meditaţii. Este întreţinută de adepţii artelor marţiale şi de meditatorii avansaţi. Aceasta conferă practicantului abilitatea de a simţi, controla şi direcţiona energia.

Fii răbdător. Pentru început vei avea nevoie de 15 – 30 de minute pentru această meditaţie. Din nou, totul este individual. La început, pentru cele mai multe persoane, energia se va mişca şi va fi direcţionată încet, precum o molasă; însă acest lucru variază în funcţie de dezvoltarea spirituală din vieţile anterioare. În mod normal, după ce întreții această meditație de mai multe ori, viteza cu care vei putea direcţiona energia va creşte considerabil, iar tu vei fi capabil să o manipulezi după cum vei vrea.

În acest exerciţiu ar trebui să mergi mai degrabă pe SIMŢIT decât pe vizualizare.

 1. Concentrează-te pe chakra coronală. Meditează pe această chakră pentru 3-4 minute. Se prea poate să o simţi pulsând sau poţi avea o senzație de înfiorare. Acest lucru este normal. Când eşti mai avansat sau cu diferite ocazii, poţi experimenta un sentiment puternic de fericire. De asemenea, poţi simţi o presiune în zona acestei chakre.
 2. Acum concentrează-te pe al treilea ochi. Meditează pe acesta pentru câteva minute. Este normal să simţi o presiune în locul în care se află acesta.
 3. Mută-ţi atenţia la chakra gâtului şi fă ce ai făcut cu primele două chakre.
 4. Treci mai departe la chakra a patra/mediană şi mută-ţi energia aici. Concentrează-te pe această chakră pentru câteva minute.
 5. Concentrează-te pe chakra plexului solar (666) şi fă la fel.
 6. Urmează chakra sacrumului/sexuală.
 7. Acum concentrează-te pe zona perineului. Acesta se află între rect şi scrot (în cazul bărbaţilor) şi între rect şi vagin (în cazul femeilor). Aici vizualizează energia strălucind precum soarele.
 8. Direcţionează energia în chakra bazală şi meditează pe aceasta în jur de 3-4 minute.
 9. Acum direcţionează energia prin coloana vertebrală, în extensia din spate a chakrei sacrumului/sexuale – în cazul primei circulări, ne-am concentrat pe extensiile din faţă ale chakrelor principale. Acum direcţionăm energia în sus, prin extensiile din spate ale aceloraşi chakre (chakra coroanei nu are extensii).
 10. Continuă să direcţionezi energia în sus prin fiecare chakră din spate, până când ajungi la chakra coroanei.
 11. De aici, poţi direcţiona energia fără pauze, mişcând-o în jos prin setul de chakre din faţă până la perineu şi în sus prin setul de chakre din spate.

Poţi circula energia în felul acesta pe atât de mult pe cât doreşti. Acest exerciţiu îţi va dezvolta abilitatea de a controla şi direcţiona energia. Aceasta este fundaţia oricărei puteri. Vei stabili o conexiune mentală cu energia, astfel încât tot ceea ce va trebui să faci este să te concentrezi, iar energia te va urma. Aceasta poate fi folosită în vindecare, împuternicire şi multe altele.