Skip to content

Content Header

Meditația pe culori

Meditația pe culori published on

*În această meditaţie trebuie să „inspiri” energie. Înainte de a începe această meditaţie, asigură-te că ai experienţă cu meditaţia fundamentală

Din nefericire, „lumina albă” este folosită în exces de foarte mulţi adepţi wicca şi new age, care nu sunt conştienţi de ceea ce fac. Aceşti oameni folosesc lumina albă şi exclud celelalte culori, iar drept rezultat nu sunt competenţi în mânuirea culorilor. Deoarece albul conţine *toate* culorile spectrului vizibil, aceştia înmagazinează toate celelalte culori, inclusiv pe cele cu care nu sunt capabili să lucreze sau să le controleze, aşa că acestea sunt lăsate la voia întâmplării. Fiecare culoare reprezintă o frecvenţă specifică de energie pe care majoritatea dintre noi o folosim în viaţa de zi cu zi. Dacă nu eşti capabilă să manevrezi fiecare culoare în parte, atunci lumina albă nu poate fi folosită corespunzător.

Lumina albă poate fi uşor de folosit şi este minunată pentru începători, însă problema este că aceasta se foloseşte în exces. Lumina albă este bună pentru curăţarea aurei şi echilibrarea energiilor. De asemenea, este minunată pentru protecţie, însă în cantităţi moderate.

Când lumina albă este pusă în jurul unei persoane, aceasta devine o barieră în interacţionarea cu ceilalţi, deoarece lumina albă e reflectorizantă. Dacă doreşti să fii lăsat în pace, atunci învăluieşte-te în lumină albă. Dacă te umpli cu lumină albă pe interior, aceasta te împuterniceşte şi te protejează fără a deveni însă o barieră în interacţiunea ta socială cu ceilalți.

Utilizarea excesivă a luminii albe poate crea o atitudine arogantă, în special în ceea ce priveşte spiritualitatea şi de asemenea o minte închisă şi o atitudine rigidă. Acest lucru poate fi observat adesea la cei care practică magia angelică. Rezultatul este stagnarea la un nivel inferior de dezvoltare spirituală.

Când o persoană este capabilă să controleze toate culorile, atunci este capabilă să folosească şi lumina albă în mod extins.

Meditaţia pe culoare:

 1. Aşează-te într-o poziţie confortabilă şi întreţine exerciţii de respiraţie (sau orice doreşti) pentru a-ţi focaliza mintea şi pentru a te calma, înainte de a intra în transă.
 2. Inspiră şi umple-te cu o energie de o anumită culoare, cu fiecare respiraţie vizualizând-o din ce în ce mai aprinsă (nu mai deschisă; când spun mai aprinsă mă refer la intensitate).

  Roşu, albastru, galben, portocaliu, violet, verde, indigo (albastru-violet, culoarea celei de-a şasea chakră) sau negru.

  De asemenea, această meditaţie poate fi efectuată după ce meditezi pe o anumită chakră: după ce termini, te poţi umple cu culoarea chakrei respective.

 3. Dacă eşti nou în meditaţia pe culoare, menţine culoarea pentru două sau trei minute. Dacă senzaţia dată de culoare este plăcută, atunci poţi să o menţii mai mult. Cei care sunt experimentaţi cu energia culorilor, le pot menţine pe atât de mult pe cât doresc. Creşterea timpului de menţinere a unei culori trebuie să fie confortabilă şi treptată.

  Fiecare culoare trebuie să fie în formă pură şi luminoasă. Mai târziu, atunci când stăpânești această tehnică, poţi face diverse experimente şi amesteca diferite culori.

  Dacă o culoare îţi dă un sentiment negativ atunci lucrează cu aceasta în mod treptat. Întreabă-te de ce? Ce reprezintă culoarea respectivă pentru tine? Cu ce asociezi culoarea respectivă? Aceasta este o cale foarte bună pentru a înţelege mai multe lucruri despre propria-ţi persoană. Care culoare îţi dă un sentiment plăcut? Acestea sunt cele pe care le poţi folosi cel mai mult în viaţa de zi cu zi, putând chiar să le excluzi pe celelalte. Cunoscând toate aceste lucruri, deţii informaţii valoroase referitor la chakrele cu care trebuie să lucrezi mai mult pentru a le ridica la nivelul maxim.

 4. Cel mai important obiectiv al acestei meditaţii este să *simţi* culorile. Petrece ceva timp cu fiecare culoare, pentru a observa sentimentul pe care ţi-l oferă. Notează totul în cartea umbrelor/cartea neagră.

De asemenea, poţi medita pe culoarea respectivă în exteriorul tău pentru a-i simţii energia. Nu este întotdeauna necesar să absorbi o culoare, în special dacă de simţi inconfortabil cu aceasta. Aminteşte-ţi că dacă ceva îţi dă un sentiment neplăcut sau negativ, atunci trebuie să te opreşti şi să îl elimini din programul tău de meditaţie. Când termini cu această meditaţie, curăţă-ţi aura cu lumină albă, deoarece aceasta îţi va echilibra toate culorile din aură.

Beneficiile acestei meditaţii sunt abilitatea de a simţii, direcţiona şi lucra cu energia colorată. Energia culorilor este excepţional de puternică atunci când este folosită în magie. Fiecare culoare are energii unice, care acţionează pentru a-ţi aduce rezultatele specifice acesteia.