Skip to content

Content Header

Importanța mediului înconjurător

Importanța mediului înconjurător published on

În 1534 Benvenuto Cellini, un pictor renascentin italian a vrut să experimenteze o „operațiune magică.” S-a întâlnit cu un preot sicilian versat în arta magiei ritualiste, un prieten Vincentio Romoli, un băiat de 12 ani și cu un al doilea magician care îl acompania pe preot. Cellini dorea iubirea unei femei. Din toate locurile pe care le-ar fi putut alege pentru ritual, aceștia au ales Colosseum-ul Roman.

Au trasat un cerc de protecție, au început ritualul și după o oră și jumătate au apărut câteva spirite și au început să comunice cu grupul. Acestea au spus că Cellini își va avea dragostea în timp de o lună. Apoi lucrurile au început să decurgă teribil de rău. Au început să vină din ce în ce mai multe entități spirituale, care au devenit agresive. În scurt timp, „au fost prezente mult prea multe spirite.” Băiatul de 12 ani a început să strige: „Sunt ațâțate de un milion dintre cei mai feroce oameni pe care i-a văzut vreodată!” „Patru uriași complet armați au început să-și forțeze intrarea spre interiorul cercului.” Băiatul a început să zbiere că „Colosseum-ul ardea, iar flăcările se îndreptau spre ei.”

Cei din grup s-au ghemuit unii într-alții terorizați; magicianul a aruncat mai multă assa-fetida în foc și după o vreme, spiritele au părăsit locul pline de furie. Grupul a rămas ghemuit până a doua zi dimineața, când numai câteva spirite au mai rămas în jur și priveau „de la distanță.” Când au ieșit și au alergat spre casele lor, un grup de spirite s-au luat după ei, fugărindu-i.

Din toate locurile, Colosseum-ul Roman a fost cea mai proastă alegere pentru o vrajă de iubire. Când cineva moare de o moarte violentă, acesta degajează o energie foarte negativă. Acum, imaginează-ți miile de morți violente, împreună cu toate celelalte emoții ale morții degajate de Gladiatori și alții care au murit în Colosseum; leii împreună cu celelalte animale sălbatice care au sfâșiat oamenii în bucăți – o astfel de violență intensă își lasă amprenta în urmă, timp de secole.

Este important un mediu înconjurător adecvat, a cărui energii sunt în acord cu scopul ritualului; evident că influențele nedorite dintr-un loc pot afecta în rău ritualul sau operațiunea magică.

Muzica, gândurile, retrăirea experiențelor sau a fanteziilor din trecut sunt și ele importante pentru crearea stării de spirit necesare și a mediului înconjurător care să suporte țelul ritualului.

 

Referințe:
Magick: The Power to Change Your World, de J. H. Brennan © 1998