Skip to content

Content Header

Învârtirea chakrelor

Învârtirea chakrelor published on

Această meditație durează numai câteva minute și poate fi întreținută oricând ai ceva timp liber și te poți concentra. Este ușoară și poate ține locul unei meditații complete sau extinse, pentru aceia care nu beneficiază de intimitatea necesară sau nu au foarte mult timp la dispoziție.

Direcționează-ți atenția spre baza coloanei vertebrale și vizualizează chakra bazei ca un vortex (ca o mică tornadă). Coloreaz-o cu o nuanță puternică de un roșu vibrant și învârte-o. Continuă să o rotești până când ajunge să se învârtă de una singură, cu o viteză considerabilă. Asigură-te că este aliniată cu vârful în sus.

Fă acest lucru cu fiecare chakră în parte, până ajungi la chakra coronală: învârte-le până ajung să se învârtă singure cu o viteză mare. Vizualizează-le rotindu-se rapid, precum un vortex de o culoare puternică și vibrantă:

  • prima chakră: ROȘU — aliniată cu vârful în sus
  • a doua chakră: ORANJ — aliniată cu vârful în sus
  • a treia chakră: GALBEN — aliniată cu vârful în jos
  • a patra chakră: VERDE — are forma unui yoni
  • a cincea chakră: ALBASTRU — aliniată cu vârful în jos
  • a șasea chakră: INDIGO — aliniată cu vârful în jos
  • a șaptea chakră: MOV — aliniată cu vârful în jos

*Un mod mai ușor de a-ți aminti culorile chakrelor este să te gândești la spectrul culorilor – ROGVAIV și să ții minte că încep de la chakra bazei, cu roșu.*

Când învârți chakra a 6-a, concentrează-te *în spatele* celui de-al treilea ochi, în mijlocul capului. Mulți oameni cred în mod eronat că chakra a 6-a este același lucru cu cel de-al treilea ochi. În adevăr, cel de-al 3-lea ochi este o *extensie* a chakrei a 6-a și nicidecum chakra propriu-zisă.

Fiecare chakră ar trebui să fie de o culoare puternică și vibrantă. Chakrele care sunt întunecate nu funcționează în mod corect. Continuă să le învârți și vizualizează-le având niște culori puternice. De asemenea, le poți curăța dacă este cazul. Când chakrele ni se învârt rapid, acestea ne protejează de ghinion și boli.

În același timp, ne deschide poarta către astral și ne protejează în astral, la fel ca și în lumea fizică. Totuși, amintește-ți că acest lucru trebuie făcut zilnic, pentru că meditația din fiecare zi este construită pe cea din ziua anterioară, iar până când un câmp puternic de energie este stabilit permanent, beneficiile pe termen scurt pot fi pierdute sau greu de refăcut.