Skip to content

Content Header

Invocarea elementului foc

Invocarea elementului foc published on

Pentru a invoca elementul focului, intră într-o transă ușoară spre medie și vizualizează-te în mijlocul unei mari sfere de foc. Acum, inspiră elementul focului prin toate părțile corpului tău: prin partea din față, spate, părțile laterale, creștet și tălpile picioarelor. Vizualizează-te devenind incandescent. Fă acest lucru în câteva inspirații, ÎNSĂ NU MAI MULT DE ȘAPTE INSPIRAȚII! CHIAR NU FĂ MAI MULTE! ÎN SCHIMB, POȚI OPTA PENTRU UN NUMĂR DE 2-3; ÎNSĂ NU MAI MULT DE ȘAPTE!

Ai doua opțiuni pentru acest exercițiu:

  1. Poți expira elementul focului înapoi în eter după fiecare inhalare; poți chiar să „mai dai din el afară” după ce ai terminat cu cele șapte inhalări (sau câte ai ales să faci). Aceasta este cea mai precaută metodă.

    SAU

  2. Poți alege să reții întreaga cantitate inhalată. Prin reținerea elementului vei progresa mai repede, vei înțelege senzația dată de fiecare element și modul în care te afectează fiecare dintre ele. De asemenea, adoptând această metodă, abilitatea de a mânui fiecare element  îți este sporită — însă ține minte: acesta nu este pentru oricine. Este mai bine să iei lucrurile încet și să fii precaut. Amintește-ți să îți folosești întotdeauna simțurile comune.

Pentru a deveni un adept, trebuie să stăpânești „arta de a sufla elementul” (direcționarea expirației), după cum vom învăța în meditațiile care urmează. De exemplu, prin direcționarea elementului foc, după ce a fost invocat îndeajuns de mult și după ce corpul tău poate suporta mari cantități din acest element, se poate crește temperatura altor obiecte sau le poți chiar aprinde, folosindu-te numai de mintea ta. Spre deosebire de metoda descrisă în articolul despre pirochinezie, prin metoda de mai sus te poți afla la kilometrii distanță de obiectul pe care vrei să îl aprinzi. În meditațiile care urmează, vom încălzi pahare cu apă și alte practici asemănătoare, ca introducere în folosirea acestei puteri.