Skip to content

Content Header

Invocarea elementului pământ

Invocarea elementului pământ published on

Pentru a invoca elementul pământului, intră într-o transă ușoară spre medie și vizualizează-te în mijlocul unei mari sfere de pământ cu o densitate și o gravitație ridicată. Acum, pune în practică Meditația Fundamentală. Inhalează elementul pământului prin toate părțile corpului tău: prin față, spate, creștetul capului și tălpile picioarelor. Imaginează-te devenind din ce în ce mai greu, până când ești asemenea oțelului și nu te mai poți mișca — ca și cum ai fi îngropat la câțiva metrii sub pământ. Fă asta în șapte inhalări ȘI NUMAI ÎN ȘAPTE INHALĂRI! NU FĂ MAI MULTE! ÎN SCHIMB POȚI OPTA PENTRU UN NUMĂR DE 2-3; ÎNSĂ NU MAI MULT DE ȘAPTE INHALĂRI.

Ai două opțiuni pentru acest exercițiu:

  1. Poți expira elementul pământ înapoi în eter după fiecare inhalare; poți chiar să „mai dai din el afară” după ce ai terminat cu cele șapte inhalări (sau câte ai ales să faci). Aceasta este cea mai precaută metodă.

    SAU

  2. Poți alege să reții întreaga cantitate inhalată. Prin reținerea elementului vei progresa mai repede, vei înțelege senzația dată de fiecare element și modul în care te afectează fiecare dintre ele. De asemenea, adoptând această metodă, abilitatea de a mânui fiecare element  îți este sporită — însă ține minte: acesta nu este pentru oricine. Este mai bine să iei lucrurile încet și să fii precaut. Amintește-ți să îți folosești întotdeauna simțurile comune.

După aproximativ 12-24 de ore, liniștește-te și meditează timp de câteva minute pe ceea ce simți după ce ai invocat elementul pământ.

Elementul pământului este folosit în ritualuri pentru a lega. Invocarea pământului este de asemenea de ajutor în calmarea minții și meditație.