Skip to content

Content Header

Magia neagră și sănătatea mintală

Magia neagră și sănătatea mintală published on

Cei mai mulți dintre noi suntem familiarizați cu psihiatria, consilierea, psihologia și alte servicii pentru sănătatea mintală. Metodele folosite sunt standard. Cei mai mulți profesioniști îi îndeamnă pe pacienți să își exprime sentimentele înăbușite – mânie, ură, invidie, resentiment și altele relaționate acestora, inclusiv sexualitatea și sentimentele sexuale reprimate. Recunoașterea acestor emoții reprimate aduce o nouă lumină peste originile frustrărilor, nevrozelor și obsesiilor compulsive serioase și asupra altor tulburări serioase ale sănătății mintale. Acestea au un efect foarte dăunător și asupra sufletului și a stării spirituale.

Mișcările new age, wicca, multe dintre religiile orientale (cum e budismul modern, care a fost iudeo-creștinat din greu) dar și altele, toate susțin refuzul de a exprima așa-zisele emoții „inferioare.” Acest lucru conduce la o sănătate mintală șubredă, și chiar mai rău. Preoții catolici sunt un prim și clar exemplu al consecințelor pe care le are reprimarea sexuală. Reprimarea sexuală este una dintre cele mai rele reprimări, deoarece apetitul sexual este la fel de puternic și în legătură directă cu forța vitală – nu are cum să dispară pur și simplu. Tot ceea ce este reprimat, va ieși la suprafață în feluri denaturate, distorsionate și  nesănătoase. Multe probleme ar fi evitate dacă oamenii ar înceta să-și mai suprime sentimentele, exprimându-le în schimb. Asta nu înseamnă să te lași apucat de ieșiri violente, ci înseamnă să-ți recunoști propriile sentimente și să le dai drumul. Întotdeauna ar trebui să fi sincer cu tine însuți.

Prin tăgăduirea furiei, urii, geloziei și a altor așa-zise emoții „negative,” îți așterni un drum plin de probleme mintale serioase. Oamenii care susțin că iubesc, iubesc și iar iubesc, tăgăduindu-și mânia și ura, ajung să poarte acea fațetă de om mort cu un zâmbet slinos pe ea, care este atât de populară printre creștinii din stadiile avansate ale creștinismului. Înăuntrul lor, acești oameni sunt extrem de dezechilibrați și, în mod literal, sunt asemenea unei grenade cu cuiul tras care așteaptă să explodeze, fie revărsându-și mânia acumulată pe alții sau pe ei înșiși. Acest lucru este extrem de nesănătos. Cu toate acestea, ei scuză din nou și din nou comportamentul plin de ură și mânie al dumnezeului fals căruia i se închină. Acest lucru deschide ușa pentru tot felul de boli mintale serioase.

O altă învățătură populară este tăgăduirea materialismului. Motivul pentru acest lucru este că, în felul acesta, averea și puterea pot rămâne bine mersi în mâinile câtorva „aleși ai domnului” – aceiași oameni de sus care au lucrat din totdeauna la îndepărtarea cunoștinței spirituale, și la înlocuirea acesteia cu creștinismul și cu alte minciuni. Posesiunile materiale fac viața mult mai bună și mai agreabilă, fiind o extensie a propriei persoane. Ar trebui să existe un echilibru sănătos între spiritualism și materialism. Contopirea părții materiale cu cea spirituală este cheia zeificării sufletului.

Nimeni nu are dreptul de a dicta altora cum și ce să simtă cu privire la cineva sau ceva. Adesea, ritualul este o modalitate excelentă de a-ți elibera emoțiile. Orice lucru care este reprimat în mod conștient și intenționat, îți va cauza probleme mai târziu.