Skip to content

Content Header

Meditații preliminare invocării elementelor

Meditații preliminare invocării elementelor published on

Pentru a deveni adept, trebuie să stăpânești elementele. Acesta este și mesajul cărții de tarot a magicianului. Trebuie să fii perfect sănătos pentru a invoca elementele. Pentru aceia dintre voi care doresc să o ia mai ușurel, aceste meditații preliminare pot fi de ajutor.

Pentru foc:

 1. Stai liniștit și relaxează-te.
 2. Vizualizează un foc imens. *Ascultă* trosnitul și *simte* căldura, apoi *miroas-o*.
 3. Fă asta timp de 5 minute.

Pentru apă:

 1. Stai liniștit și relaxează-te.
 2. Vizualizează-te în apă. Aceasta poate fi un lac, râu sau ocean. *Simte* apa, *ascultă* apa și *miroas-o*, ca și cum ești acolo cu adevărat.
 3. Fă asta timp de 5 minute.

Pentru pământ:

 1. Stai liniștit și relaxează-te.
 2. Vizualizează-te mergând desculț pe jos. Este cel mai bine dacă te vizualizezi mergând pe solul unei ferme, deoarece asta este foarte apropiat elementului pământ. *Simte* solul de sub picioarele tale goale și *ascultă* și *simte* briza ușoară a aerului și *miroase* pământul.
 3. Fă asta timp de 5 minute.

Pentru aer:

 1. Stai liniștit și relaxează-te.
 2. Vizualizează-te mergând contra vântului. *Simte* vântul cum bate pe pielea ta și sunetul pe care îl face. *Miroase* aerul curat așa cum bate asupra ta. *Simte* fiecare pas când mergi în vânt.
 3. Fă asta timp de 5 minute.

APOI

Pasul următor pentru foc:

 1. Stai liniștit și relaxează-te.
 2. Vizualizează-te mergând prin deșert. *Simte* căldura  mistuitoare și vântul uscăcios și fierbinte în mediul torid. Simte nisipul dedesubtul picioarelor tale și corpul tău devenind din ce în ce mai fierbinte.
 3. Fă acest exercițiu pentru 3-4 minute și nu mai mult.

Pasul următor pentru apă:

 1. Stai liniștit și relaxează-te.
 2. Vizualizează-te într-un mediu rece. Simte cum devii rece. Simte vântul rece bătând asupra ta. Pentru cei ce cunosc zăpada (unii frați și surori trăiesc în medii tropice, așa că nu toată lumea a experimentat zăpada), vizualizați-vă pe zăpadă și gheață. Ascultă scrâșnetul zăpezii dedesubtul picioarelor tale. Pentru cei care nu au experimentat zăpada – vizualizați-vă într-un mediu rece și folosiți-vă toate simțurile astrale.
 3. Fă acest exercițiu pentru 3-4 minute și nu mai mult.

 

Ce fac exercițiile de mai sus?

Pe lângă faptul că-ți împuternicește simțurile astrale, aceste exerciții te vor iniția și în lucrarea cu și manipularea celor 4 elemente (pământ, aer, foc și apă). Prin invocarea acestora, ne putem împuternici până când vom fi capabili să susținem cantități incredibile de căldură, frig și alte extreme. Invocarea și direcționarea focului este un aspect foarte important al pirochineziei. Ne putem menține calzi prin invocarea focului sau reci prin invocarea apei, dacă circumstanțele cer asta. Invocarea focului este metoda prin care călugării tibetani își petreceau nopțile inițierii în munții reci ca gheața, goi și sub un cearceaf ud în furtuna de zăpadă. Dimineața, dacă inițiatul a trecut testul inițierii, cearceaful era cald și uscat, iar zăpada și gheața din jur erau topite.

Unele loji satanice din Germania din anii ’20 – ’30 foloseau focul ca element pentru asasinare. Când elementul era invocat și direcționat către victimă, acesta făcea sângele victimei să fiarbă la propriu.

Elementul aer, când este invocat în mod corect, produce levitația. Prin corecta invocare și direcționare a elementelor, de asemenea putem influenta vremea.

Baza magiei avansate se face prin controlul elementelor, acesta include vindecarea, precum și toate elementele magiei albe, negre și gri.