Skip to content

Content Header

Pregătirea minții pentru meditație

Pregătirea minții pentru meditație published on

Este important să-ți relaxezi și mintea și trupul pentru a intra într-o stare adâncă de transă, stare în care meditația va fi mult mai efectivă. Cei mai avansați pot intra în această stare cu ușurință, oricând, chiar și într-un mediu haotic. Însă aceasta necesită timp și practică. Unul dintre beneficiile transei făcute în mod regulat este că poți rămâne calm, liniștit și adunat în situații periculoase. Dedesubt este o listă cu sfaturi legate de tehnici pentru calmarea și liniștirea minții și corpului înainte de efectuarea meditației.

  • Yoga hatha (fizică) este minunată dacă ai timpul necesar înaintea începerii meditației. Energiile amplificate de către posturile yoga și de către stadiul relaxat, oferă mediul necesar concentrării.
  • Exercițiile de respirație pot fi efectuate pentru a calma și liniștii mintea înaintea oricărei sesiuni de meditații. Reglarea și ”observarea” respirației este o metodă excelentă de a-ți concentra mintea și de a intra în stadiul alfa – care este necesar pentru meditația de împuternicire.
  • Muzica sau sunetele reprezintă o altă metodă. Blochează-ți gândurile și concentrează-te pe sunetele din jurul tău. Sau ascultă muzică de relaxare. Acest exercițiu ajută la inducerea relaxării.
  • Șezi sau întinde-te liniștit și relaxează-ți întregul corp, începe de la picioare și până în vârful capului.
  • Pentru câteva minute, fii conștient de energia dinafara corpului tău și apoi concentrează-te pe energia din interiorul corpului, fă asta de 4-5 ori. Efectuează acest lucru încet. Acest exercițiu îți dezvoltă sensibilitatea la energie – care este atât de importantă nu numai pentru că îți asigură abilitatea de a absorbi, direcționa și manipula energia în lucrări magice, ci și pentru a-ți îmbunătăți gradul de conștientizare legat de câmpul energetic al celor din jurul tău. De asemenea, acest exercițiu îți tonifică sistemul nervos.
  • Orgasmul sexual este o altă tehnică de relaxare care funcționează de minune. Stimulează-te până la orgasm. Când începi o meditație cu orgasm folosește această oportunitatea pentru a vizualiza energia din chakra bazală, urcând de-a lungul coloanei și deschizându-ți chakrele.  În mod natural, orgasmul deschide și curăță chakrele.

Întotdeauna ar trebui să fii odihnit când începi o sesiune de meditații. Dacă ești obosit, aceasta te va face să adormi iar scopurile meditației nu vor fi atinse. Ar fi bine să elimini cât mai mulți stimuli fizici care te pot distrage, cu excepția faptului în care meditezi asupra durerii sau disconfortului, cu scopul de a-ți îmbunătăți puterea voinței. Asigură-te că nu îți este foame; nici plin – ca după o masă copioasă – nu este prea bine. Când avansezi în meditații, nivelele profunde ale transei pot fi atinse și menținute chiar și dacă în jur există distrageri. Mintea devine puternică și rămâne concentrată conform voinței. Dacă mintea este distrasă de un gând apăsător, identifică problema și cere-i minții să lase la o parte gândul ce te distrage, asigurând-o că problema va fi confruntată și rezolvată după sesiunea de meditație. Trebuie să te ții de aceste lucruri, altfel nu vor funcționa nici în sesiunile viitoare. Măsura în care avansezi este strict personală.