Skip to content

Content Header

Undele cerebrale

Undele cerebrale published on

Există patru tipuri majore de unde cerebrale: beta, alfa, teta și delta.

Undele beta caracterizează starea conștientă, de la 14 cicluri pe secundă în sus. Mintea conștientă nu acceptă sugestionarea prea bine. Raționamentul, logica, gândirea și punerea în acțiune a lucrurilor care sunt deja cunoscute, este în principal ceea ce mintea conștientă face. Ciclurile superioare ale undelor beta sunt folosite în ritualurile în care este nevoie de multă energie activă, cum sunt ritualurile de răzbunare. Un bun exemplu aici, este construirea unui con circular de energie. Cu cât mai emoționat/agitat devii, cu atât mai mult crește ciclul undelor cerebrale.

Starea alfa operează la un ciclu mai scăzut, cuprins între 7-14 cicluri pe secundă. Aceasta este starea de transă, în care trupul fizic nu mai poate fi simțit, iar sunetele pot deveni dureroase. Aceasta este sfera meditației și a somnului. Meditația în transă profundă coboară în starea teta.

În starea alfa ești deschis sugestionării, întrucât mintea conștientă și logică este estompată. Garda conștientă este la pământ. Hipnoza este posibilă la acest nivel. Când ne aflăm în starea alfa ne putem programa atât mintea noastră cât și mintea celorlalți. Cu cât te adâncești mai mult în starea alfa, cu atât mai aproape te apropii de starea teta.

Îi putem influența pe ceilalți atunci când dorm sau când se află în starea alfa. Acesta este motivul pentru care cei mai mulți magi preferă să își întrețină lucrările magice noaptea, când majoritatea oamenilor dorm.

Dacă îi vorbești cuiva care este adormit, acest lucru îi va programa mintea. Acest lucru poate fi făcut chiar și de la distanță, cu o concentrare intensă, vizualizând persoana respectivă și direcționându-i gânduri în cap. S-ar putea ca acest lucru să trebuiască repetat de mai multe ori. Tăria minții și a aurei tale îți va determina succesul. Asigură-te însă că gândurile pe care i le plantezi în minte sunt comenzi, ca atunci când îi spui cuiva lucrurile pe care vrei să le facă pentru tine. Fii calm, însă ferm și persistent. Ar putea dura ceva vreme, însă, în timp, rezultatele se vor manifesta. Totul depinde de tăria minții tale.

Experiențele psihice pot apărea în starea alfa. Atât visatul cu ochii deschiși cât și visurile din timpul somnului au loc în starea alfa.

Starea teta este cuprinsă între 4-7 cicluri pe secundă. Acesta este locul în care sunt înregistrate toate experiențele noastre emoționale, fiind o parte a subconștientului. Starea teta deschide ușa prin care te poți adânci și mai mult în psihic/lumea astrală. Cu toate că este posibil să ai parte de experiențe psihice și în starea alfa, cele mai profunde se petrec totuși în starea teta. Din acest nivel, poți experimenta călătoria astrală și comunicarea psihică, poți dobândi iluminarea și poți intra în alte dimensiuni; din acest loc pot fi accesate viețile anterioare.

Activitatea undelor cerebrale din starea delta, oscilează între 0-4 cicluri pe secundă. Aceasta este inconștiență totală, coma.

Vizualizarea dorințelor noastre ca și cum acestea sunt adevărate și palpabile, în starea alfa, în special dacă se folosesc și afirmații, va face ca acestea să devină realitate.

Dacă atunci când suntem în starea alfa ne vizualizăm dorințele ca și cum acestea sunt reale și palpabile, atunci acestea se vor manifesta în realitate (în special dacă se folosesc și afirmații). În teorie, se spune că mintea subconștientă accesată în această stare, interpretează tot ceea ce i se spune ca fiind adevărat. Afirmațiile trebuie să fie rostite la timpul prezent. Mintea subconștientă nu înțelege „va” sau „o să” (timpul viitor), întrucât prezintă un timp nedefinit. „Va” și „o să” nu se împlinesc niciodată. Asigură-te că formulezi afirmațiile în așa fel încât acestea să exprime exact ceea ce îți dorești; cuvintele trebuie alese cu atenție. O femeie și-a dorit să câștige un concurs. Și-a repetat din nou și din nou că va fi cea mai bună, și a întreținut întreg exercițiul mintal necesar. S-a făcut că ea a fost într-adevăr cea mai bună, însă a pierdut concursul din cauza juriului care a fost părtinitor.

Cu cât mai intensă îți este vizualizarea, cu atât mai puternic va fi pachetul de energie produs de mintea ta; cu cât mai puternic este pachetul mintal, cu atât mai repede și mai precis ți se vor materializa dorințele.

De regulă trebuie să fii mai întâi expert la coborârea în starea alfa, înainte de a coborî cu succes și după bunul plac în starea teta.
Acest lucru poate fi dobândit prin auto-hipnotizare