Skip to content

Content Header

Imbolc/Praznicul focului

Imbolc/Praznicul focului published on

Atât de multe dintre tradițiile și sărbătorile noastre au fost distruse și corupte. Cercetând originile sărbătorii Imbolc, am dat de multe înfundături și de ritualuri wicca lipsite de orice sens. Am cerut ajutorul Demonilor și Tatăl Satan mi-a apărut pentru câteva secunde, spunându-mi „gândește-te la foc.”

După puțină vreme, am realizat că aceasta este o tradiție a focului. „Praznicul focului.” O celebrare a focului. Această sărbătoare are de-a face cu tot ceea ce ține de foc. Focul este o parte importantă în Satanism. Imbolc/Praznicul focului cade exact între Solstițiul de Iarnă și Echinocțiul de Primăvară. Tehnic, acest praznic se sărbătorește atunci când Soarele atinge 15° în Vărsător.

SabbaturiÎn timpurile antice, sărbătorile erau ținute nu pe dăți fixe, ci în acord cu ciclurile Lunii și ale Soarelui. Prin celebrarea acestei sărbători atunci când Soarele atinge 15° în Vărsător, aceasta primește o putere aparte deoarece la acel moment are loc o aliniere specială. Pătrarele fixe cunoscute drept Sabaturi, sunt niște momente excelente pentru vrăji și lucrări magice, întrucât acestea beneficiază de un avânt suplimentar datorită alinierii Soarelui, în special dacă implică elementul foc: magie cu lumânări sau invocarea și direcționarea elementului foc.

În antichitate, oamenii sărbătoreau până dimineața în jurul focurilor de tabără. Mâncarea tradițională de Imbolc include clătitele și bliniile. Datorită formei lor rotunde și a culorii aurii, acestea simbolizează întoarcerea Soarelui – eveniment celebrat de această sărbătoare. Emfaza pe foc reprezintă întoarcerea vremii calde, a primăverii și a scânteii vieții/fertilității pentru următorul sezon de semănat.

Date pentru această aliniere:

  • 2006: pe 3-4 februarie
  • 2007: pe 4-5 februarie
  • 2008: pe 4-5 februarie
  • 2009: pe 3-4 februarie

Elementul foc este elementul creației și a începuturilor. Multe covanuri consideră că această sărbătoare este semnificativă pentru inițierea noilor membrii. Acesta este un timp excelent pentru întreținerea dedicării pentru Satan.

Folosirea focului pentru a prezice evenimente sau pentru a divina viitorul; intensitatea flăcărilor, forma pe care o iau, direcția în care acesta se înclină și/sau imaginile pe care le vezi în flăcări sunt toate forme de practicare a piromanției.

  • Focurile de tabără
  • Magie de foc; folosind elementul foc:

Magia de foc este amplificată prin invocarea și direcționarea elementului foc. Magia de foc include:

Magia de foc; folosind elementul foc. Magia de foc este amplificată prin invocarea și direcționarea elementului foc. Magia de foc include: confidență, faimă, succes la jocurile de noroc, plăcere, asigurarea popularității/carismei, sporirea sănătății și a vitalității, vindecare, protecție, succes, putere magică, creativitate, entuziasm, energie, vigoare, schimbări majore, adaptabilitate, atracție, schimbări bruște, stimulare, dobândirea controlului, schimbarea norocului și incitarea justiției/dreptății. Răzbunare, mânie, poftă sexuală pură și gratificare trupească, curaj, determinare și tot ce ține de domeniul inamicilor. Pentru incitarea accidentelor, incendiilor și a rănilor. Încredere de sine, atletism, forță, energie magică pentru magia neagră, intensitate. Incită poftă, energie, forță, energie sexuală, dinamism, dragoste pasională, dorință fizică, curaj, tăria voinței și atletism (în special cel competitiv). Bun pentru auto-împuternicirea dinaintea lucrărilor de magie neagră. Atunci când este folosit în magia neagră, focul, spre deosebire de pământ, este folosit pentru a produce atacuri bruște, accidente, vărsare de sânge, violență și ură bruscă. Focul mai poate fi folosit și la incitarea războaielor, anarhiei și a cruzimii. Atunci când este evocat și direcționat în mod corespunzător, elementul foc va crește temperatura oricărui obiect sau ființă în care este direcționat.

  • Meditație pe foc:

Șezi în fața unui foc sau aprinde o lumânare și concentrează-te pe țelurile tale pentru următoarele șase luni. Ce intenționezi să realizezi? Cu privire la ce anume te simți ambițios? Le poți nota pe toate în cartea ta neagră, astfel încât de Lammas (Sărbătoarea recoltei) să îți poți evalua realizările.

Covanurile ar trebui să sărbătorească și să lucreze în grup pe cele enumerate mai sus.

Cele de mai sus reprezintă doar un ghid; simte-te liber și modifică-le în așa fel încât să ți se potrivească ție; folosește-ți creativitatea întrucât focul aparține principiului creativ!