Skip to content

Content Header

Sabaturile și Esbaturile

Sabaturile și Esbaturile published on

Asemenea Sabaturilor, Esbaturile (reuniunile din timpul Lunii pline) sunt și ele sărbători. „Sabat” se trage din cuvântul franțuzesc „s‘ebattre” care înseamnă „a se petrece” sau „distra.” Pentru marile Sabaturi satanice, verifică Sărbătorile satanice

Pentru a funcționa, un covan satanic are nevoie de următoarele:

  • O încăpere ferită și sigură care va servi pe post de Templu, în care covanul să aibă posibilitatea de a deveni destul de zgomotos, fără a fi deranjat în vreun fel. Această încăpere ar trebui binecuvântată și consacrată de Înaltul Preot/Preoteasă. Pe pereți ar trebui agățate sau pictate sigilii, împreună cu imagini ale lui Satan. Dacă acest lucru nu este posibil, se poate folosi orice loc sigur, ferit de privirile străinilor și privat. Locul ar trebui consacrat și dedicat lui Satan înainte să se țină întruniri în el.
  • Unelte ritualice pentru covan:

Înaltul/a Preot/easă își poate aduce propriul pumnal; tot atât de bine pot fi achiziționate unelte pentru ritual care să aparțină covanului ca întreg. Un altar, un pocal, un clopoțel, lumânări și un vas de ardere – de preferat unul agățat în lănțișoare, în care să se ardă bulgărași de tămâie așezați pe cărbuni. Acesta este folosit la consacrarea cercului și a templului. Mai este nevoie și de o carte de rugăciuni și mantre/cuvinte de putere. Acestea pot fi scrise de cel mai artistic membru din covan. Toate acestea trebuie păstrate într-un loc sigur, departe de străini. Simbolul/insigna specială de identificare a covanului ar trebui pictată, desenată sau gravată pe fiecare dintre uneltele ritualului.
(Vezi nota de la sfârșitul paginii)

  • Instrumentele muzicale sunt opționale, însă foarte încurajate. Instrumentele tradiționale pentru covanul satanic sunt timpane mici, tamburine, flaute, naiuri, sunătoare, etc. Acestea sunt pentru dansul ritmic în cerc sau în linie, sub forma unui șarpe, care e jucat pentru a ridica energia grupului ca unitate. Acestea nu sunt decât sfaturi orientative tradiționale. Muzica poate fi redată și prin boxe stereo, cum e metalul, pentru a crea starea de spirit necesară. La acest capitol puteți opta pentru orice vă place și cu orice vă simțiți confortabili.

Întrunirile regulate ale covanului sunt Esbaturile. Lucrurile făcute în cadrul acestor întruniri sunt ritualurile, magia și studiul în grup. Esbaturile sunt zilele din timpul Lunii pline. Motivul întrunirilor și al magiei din timpul Lunii pline, este acela că în această perioadă puterile părții feminine ale sufletului sunt mult mai puternice. Partea feminină a sufletului este aceea care conferă puterea brută. Partea masculină a sufletului este partea logică care direcționează energiile părții feminine, pentru ca acestea să se manifeste în realitate. Luna plină împuternicește orice lucrare magică întreținută în acea perioadă. Fiecare covan ar trebui să se întrunească cel puțin odată pe lună, în timpul Lunii pline. Dat fiind faptul că pe parcursul unui an există 13 Luni pline, fiecare covan ar trebui să se reunească de cel puțin 13 ori pe an.

De Esbaturi, se discută și se plănuiește orice lucrare care urmează să fie întreținută cu ocazia următorului Esbat. Covanul va dezbate și va hotărî ce lucrare (magică) se va face la următoarea întâlnire, dar și cum se va realiza acest lucru, până la cele mai mici detalii. Mai apoi, întreg grupul va medita pe întreaga imagine a lucrării respective. Fiecare membru ar trebui să aibă în minte o imagine clară cu lucrarea plănuită și cu materializarea acesteia.

Într-un covan satanic, TOȚI membrii trebuie să participe în mod activ. O persoană aprinde lumânările, altele cântă la instrumente și un altul scrie predicile care urmează să fie rostite sau ajută la pregătirea ritualului, și așa mai departe.

Un lucru obligatoriu este ca grupul să beneficieze de o intimitate totală și să nu fie deranjat sau întrerupt niciodată, în special atunci când lucrează magie. Intimitatea este de o importanță extremă aici. Următorul ritual trebuie să aibă loc atunci când covanul se întrunește. Acestea sunt doar sfaturi orientative care pot fi modificate și adaptate pentru a se potrivi preferințelor individuale ale fiecărui grup.

De regulă, Înaltul Preot deschide Esbatul desenând o pentagramă în aer, după care întreține ritualul standard. După ce i-a invocat pe cei 4 Prinți Încoronați ai Iadului, Înaltul Preot/Preoteasă ar trebui să rostească cu voce tare o rugăciune, în care să ceară călăuzirea lui Satan în lucrările covanului. Ar trebui să urmeze 5 minute de tăcere, timp în care fiecare membru, în felul lui, să mulțumească Puterilor Iadului sau să facă o cerere.

Apoi, în tradiția standard, întreg grupul începe să incanteze la unison:
S-A-T-A-N, S-A-T-A-N … o altă variantă ar fi: S-A-T-A-N A-U-Z-I–N-E. Dacă covanul are instrumente muzicale cum e un flaut, tobe mici – acestea pot fi folosite în timpul incantației. Simțiți și bucurați-vă de incantație timp de câteva minute. După aceea, Înaltul Preot/Preoteasă se ridică și stă cu picioarele depărtate și cu mâinile înălțate în sus. În acel moment, restul covanului îngenunchează și își ridică mâinile spre cer.

În acest moment, Înaltul Preot/Preoteasă se deschide oricărei energii Demonice prezente. Din când în când, un Demon va dori să vorbească covanului prin Înaltul Preot/Preoteasă.

De fiecare dată când se întreține o lucrare magică, este trasat un cerc (acesta nu are nimic de-a face cu cercurile de protecție folosite de inamic). Unul dintre membrii covanului ar trebui să aprindă patru lumânări negre sau albastre (în cazul în care negru nu este disponibil) în fiecare dintre cele patru puncte cardinale, pentru a-i reprezenta pe cei patru Prinți Încoronați ai Iadului. Acest tip de cerc este folosit pentru a concentra puterea covanului. Cercul este trasat prin direcționarea propriei energii prin pumnal, vizualizând o lumină albastră de jur împrejur. Cercul ar trebui să fie îndeajuns de larg pentru a-i cuprinde înăuntru, în mod confortabil, pe toți membrii covanului. Membrul care trasează cercul ar trebui să inspire energie, după care să expire acea energie, direcționând-o în jos în cerc, prin pumnal, pe atât de multă energie pe cât posibil. După aceea ar trebui folosită o cădelniță cu tămâie corespunzătoare, pentru consacrarea cercului. După ce acest lucru este realizat, Înaltul Preot/easă merge de jur împrejurul cercului cu pumnalul său, pentru a-l reîmputernici. În fundal pot fi aprinse lumânări suplimentare, pentru a coordona lucrarea – spre exemplu, lumânări roșii pentru lucrările de distrugere sau poftă. Aveți doar grijă ca lumânările să fie plasate în mod precaut, pentru a se evita incendierea Templului!!

Nimeni niciodată nu ar trebui să părăsească cercul în timpul unei lucrări magice. Cercul nu trebuie rupt. Este imperativ ca grupul să nu fie niciodată deranjat sau întrerupt, în special atunci când lucrează magie. Nu uita că intimitatea covanului este de o importanță extremă.

Voințele combinate ale tuturor membrilor covanului TREBUIE direcționate spre același scop. Puterea se adună deasupra cercului, sub forma unui con. După ce a fost generată îndeajuns de multă putere în con, acesta trebuie direcționat.

Dansul și incantația sunt cele mai cunoscute metode de clădire a puterii în cadrul unui grup, acestea datând încă din antichitate. Întregul grup dansează în cerc, în ritm sau în intonarea regulată a unei incantații. Dansul și ritmul sunt accelerate, iar puterea este clădită. Dansul ar trebui să fie întotdeauna în sens invers acelor de ceasornic. Pur și simplu abandonați-vă dansului și bucurați-vă de acesta. Dansurile în cerc încep într-un ritm lent, accelerându-se treptat, din ce în ce mai repede, până la climax. Membrii covanului pot dansa fie ținându-se de mână, fie individual. Atunci când vă țineți de mână, puterea este concentrată și mai mult prin conectarea energiilor, astfel încât aceasta este clădită în mod uniform. Sau puteți dansa luați la braț. Dansul poate fi făcut fie îmbrăcați în robe sau în nud. Punctele importante sunt: simplicitatea și ritmul. Toată lumea dansează cu fața spre interiorul cercului, în sens invers acelor de ceasornic, în pas stâng-drept-stângul. Când piciorul atinge pământul, îndoaie genunchiul puțin, întrucât acest lucru va oferi mișcării un hop mai ritmic. Pământul ar trebui să fie călcat cu putere cu fiecare bătaie cu piciorul: acest lucru ajută la menținerea ritmului și la clădirea puterii.

Covanul va decide ce incantații (cuvinte de putere/mantre) vor fi folosite, care instrumente (dacă se va folosi vreunul) și detaliile specifice are ritualului care va fi ținut în cadrul întrunirii de Esbat. Fiecare ar trebui să știe exact ce are de făcut și ce anume va avea loc la întrunirea respectivă.

Sentimentul este cea mai importantă componentă a magiei. Pentru a produce putere, fiecare trebuie să se simtă foarte determinat cu privire la lucrul pe care ați plănuit să-l materializați. Fiecare membru trebuie să aibă o imagine clară a ceea ce urmează să fie realizat. Rezultatul dorit este cel mai important lucru pe care fiecare trebuie să-și focalizeze mintea. Imaginea cu rezultatul dorit trebuie să fie clară în mintea fiecăruia, iar energia trebuie direcționată spre acel rezultat. Fiecare trebuie să vizualizeze și să-și direcționeze voința spre rezultatul pe care doriți să-l obțineți prin ritualul respectiv!

Scopul e de a clădi puterea covanului la un nivel cât mai ridicat posibil, după care să o eliberați pentru a îndeplini lucrarea magică. Se dansează din ce în ce mai rapid și se incantează (vibrarea cuvintelor de putere la unison) din ce în ce mai tare, după care vă opriți din dans și cădeți pe pământ (în genunchi sau cum simte fiecare membru). Toată lumea ar trebui să aibă în minte imaginea clară cu scopul ritualului, să fie foarte concentrați, după care să o elibereze. Înaltul Preot/Preoteasă va conduce covanul. Unii membri vor dori să strige cu putere, întrucât acest lucru ajută la eliberarea puterii.

Pentru informații referitoare la momentul ideal pentru lucrările magice, citiți articolul Sincronizează-ți magia după fazele Lunii

După aceea, Înaltul Preot/Preoteasă încheie ritualul sunând din clopoțel. Semnificația simbolică a clopoțelului este reverberația. Cuvintele de putere rezonează la nivelul sufletului.

Mai apoi, se obișnuiește să se petreacă. Fiecare membru al covanului poate aduce mâncare și/sau băutură. Se poate și dansa, distra, se pot juca diverse jocuri la fel ca în timpul Sabaturilor; toate acestea vor fi și ele incluse în plan.

Pentru acele timpuri când nu există nici o lucrare de făcut, ar trebui să faceți o invocare și un ritual standard pentru Satan și să-i cereți îndrumare. În acest timp, grupul ar trebui să lucreze împreună ca întreg, pe puterile membrilor. Aici intră cel mai bine lucrările energetice în grup. Înaltul Preot/Preoteasă alege un topic pe care îl citește înaintea grupului, după care se discută pe tema asta. Topicele pot fi luate de pe website-ul Bucuria lui Satan sau din alte surse și ar trebui să fie relaționat satanismului, practicilor magice și împuternicirii personale.

NOTĂ:
Adevăratul scop al unui covan este punerea la olaltă a minților și energiilor spirituale ale membrilor. Uneltele ritualice nu sunt nimic altceva decât recuzite. Dacă grupul tău nu poate face rost de astfel de unelte, acest lucru NU vă împiedică din a crea un covan și de a vă folosi puterile spirituale în grup, pentru a vă materializa dorințele. Dacă se dovedește a fi prea dificilă, ceremonia formală – cu toate că este ideală și de ajutor într-un grup – nu este obligatorie. Adolescenții, împreună cu ceilalți care trăiesc în zone în care nu e în siguranță să deții unelte satanice, pot funcționa fără acestea. Toți sataniștii spirituali își folosesc puterile minții și ale sufletului. Obiectele materiale sunt doar recuzite.

Mai multe despre conul de putere